Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2008-12-03 21:23:56.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Tutorial infoarena

Cum rezolv probleme?

Alege o problema

In arhiva de probleme gasesti o serie impresionanta de probleme (peste 700) adunate in cei patru ani de functionare a site-ului. Daca vrei sa incepi cu ceva mai usor poti incerca arhiva educationala unde gasesti probleme clasice cu tot cu sugestii de rezolvare.

Odata ce ai ajuns intr-una din arhive poti alege o problema facand click pe ea. In momentul acesta poti citi problema si suntem siguri ca deja ai idei despre cum se rezolva :) Cand una din ideile tale s-a concretizat intr-un cod sursa intr-unul din limbajele acceptate poti trece la ...

Trimiterea solutiilor

Pentru a trimite o sursa trebuie sa fii autentificat. Daca nu ai inca un cont infoarena fa bine si te inregistreaza ca merita :).

Odata autentificat acceseaza Trimite solutii din menu-ul din stanga. Vei avea de completat urmatoarele informatii:

  • problema pentru care vrei sa trimiti solutia (da click pe lista corespunzatoare si apoi tasteaza numele problemei)
  • fisierul de trimis (vei indica unde se gaseste sursa pe calculatorul tau)
  • compilatorul pe care il vrei (in mod normal, acesta se completeaza automat daca este recunoscuta extensia sursei)

Acum gata poti apasa butonul Trimite solutia si astepta mesajul de confirmare. Hai apasa ca nu explodeaza! :)

Monitor de evaluare

Pentru a afla ce punctaj a acumulat solutia ta, mergi in monitorul de evaluare.

Felicitari, ai trimis prima ta sursa pe infoarena! Sper ca ai luat 100!

Articole infoarena

infoarena are ca scop atat pregatirea in informatica, cat si crearea unei comunitati de elevi pasionati de informatica. Aproape orice pagina a site-ului este editabila de catre orice utilizator si oricine poate scrie articole pe o anumita tema. Sunt disponibile articole despre Algoritmi, Structuri de date, Geometrie analitica, Limbaje de programare si chiar Matematica. De asemenea, toate concursurile ce au avut loc pe infoarena au cate un articol cu solutii scris de catre membrii echipei infoarena. Acestea pot fi vizualizate accesand sectiunea Articole de pe site.
Incurajam toti utilizatorii sa citeasca si sa imbunatateasca articolele existente.
Pentru a crea articole noi este suficient sa ai un cont infoarena si sa scrii http://infoarena.ro/nume-articol in address bar-ul browserului. Inainte, insa, va rugam sa consultati documentatia privind Sintaxa textile si Conventiile de formatare.

Vizualizare clasament

Fiecarui utilizator i se atribuie un rating ce reflecta performanta utilizatorului in regim de concurs. Afla mai multe aici.

Clasamentul utilizatorilor dupa rating poate fi vizualizat in sectiunea Clasament. De asemenea, se poate accesa clasamentul utilizatorilor dupa numarul de probleme rezolvate in arhiva cu ajutorul tab-ului din sectiunea Clasament.

Pentru concursurile online aceasta sectiune va fi disponibila pe pagina corespunzatoare acelui concurs doar dupa incheierea concursului si evaluarea solutiilor.

Pentru a afla informatii detaliate despre punctajele primite pe sursele trimise puteti merge la Monitorul de evaluare. Aici va alegeti sursa dorita din lista furnizata si veti putea vedea un borderou de evaluare complet. Afla mai multe despre Monitorul de evaluare aici

Alte resurse

Pentru discutii despre o anumita problema sau alte lucruri care tin de domeniul informaticii accesati forumul infoarena.

infoarena pune la dispozitie o multitudine de download-uri legate de algoritmica la sectiunea de Downloads. Sunt disponibile problemele si testele la cateva concursuri importante, cateva articole si cateva utilitare.

De asemenea, infoarena pune la dispozitie o lista de site-uri referitoare la olimpiade, concursuri sau diverse site-uri de pregatire online la sectiunea Links.