Documentaţie pentru concursurile virtuale

Concursurile virtuale sunt create de catre utilizatori cu probleme din arhiva, avand ca scop propria pregatire si testare in regim de concurs. Pagina destinata concursurilor virtuale se afla aici. Odata ajunsi aici aveti doua optiuni: participarea la un concurs virtual sau crearea unuia.

Participare

Pentru a participa la un concurs virtual selectati din lista un concurs la care vreti sa participati. Aici puteti vedea numele concursului, autorul, starea (in desfasurare, incheiat sau inca neinceput) si data la care acesta va avea sau a avut loc. Participarea se face ca la orice concurs normal. Atentie: cand trimiteti o sursa trebuie sa selectati concursul la care vreti sa fie trimisa aceasta sursa.

Creare

Pentru crearea unui concurs nou exista un buton Creeaza concurs nou. Dupa ce apasati pe acest buton veti fi directionati catre aceasta pagina. Aici selectati numele concursului. Tipul acestuia va fi setat automat (administratorii au mai multe optiuni pentru tipul unui concurs si de aceea a ramas aceasta casuta). Dupa aceasta apasati butonul Creeaza runda. Veti fi directionati catre o pagina cu mai multe campuri:

  • Titlul: sub acest nume va aparea in lista de concursuri virtuale.
  • Pagina de prezentare: aceasta este pagina la care este trimis utilizatorul cand da click pe numele rundei in monitor sau in pagina de concursuri virtuale. De obicei nu este nevoie sa o modificati.
  • Timpul de start: timpul cand va incepe concursul scris in formatul specificat.
  • Lista de probleme: aici puteti alege problemele. Selectati probleme dintr-o anumita parte si mutati-le in cealalta cu sagetile > si < (>> sau << muta toate problemele). In stanga se afla problemele din arhiva si in dreapta problemele care vor fi in concurs.
  • Tipul rundei : concurs virtual.
  • Evaluare publica: alegeti daca rezultate se vor afisa in timpul sau dupa concurs.
  • Durata: durata concursului specificata in ore.

Dupa ce setati toti parametrii necesari, apasati butonul Salveaza. Pentru a modifica ulterior parametrii de mai sus trebuie sa accesati pagina manual (din pacate nu exista inca un buton de editat pentru runda; o sa incercam sa punem cat de curand). Pentru o runda cu numele test pagina rundei va fi http://infoarena.ro/runda/test iar pagina pentru editarea parametrilor va fi http://infoarena.ro/admin/runda/test. La aceasta pagina are acces doar cel ce a creat concursul.