Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-10-29 20:32:39.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Tutorial infoarena

Citirea problemelor

Toate problemele care au fost date la concursuri pe parcursul celor 3 ani de functionare a site-ului infoarena se afla intr-o arhiva de probleme ce contine deja peste 400 probleme.

Accesul problemelor din arhiva se face mergand la sectiunea Arhiva de probleme. De asemenea, fiecarui concurs i-a fost dedicata cate o pagina pe site-ul infoarena ce poate fi accesata la sectiunea Concursuri online.

Odata ajunsi pe o astfel de pagina va aparea o lista cu probleme alaturi de link-uri catre rezultatele concursurilor, respectiv clasamentul arhivei. Selectati problema al carei text doriti sa il cititi.

Trimiterea solutiilor

Pentru a trimite o rezolvare trebuie mai intai sa va logati. Daca nu aveti inca un cont personal accesati sectiunea inregistrare. Odata logati mergeti la Trimite solutii, unde veti avea de completat urmatoarela informatii:

  • problema pentru care veti trimite sursa ( aceasta va fi aleasa din lista corespunzatoare )
  • fisierul de trimis ( veti specifica calea de pe hard-disk a fisierului )
  • compilatorul pe care doriti sa se foloseasca ( acesta se completeaza automat in functie de extensia sursei, in mod normal ).

Acum sunteti gata, apasati butonul Trimite solutie si asteptati mesajul de confirmare.

Vizualizare clasament

Fiecarui utilizator i se atribuie un rating ce reflecta performanta utilizatorului in regim de concurs. Afla mai multe aici.

Clasamentul utilizatorilor dupa rating poate fi vizualizat in sectiunea Clasament. De asemenea, se poate accesa clasamentul utilizatorilor dupa numarul de probleme rezolvate in arhiva cu ajutorul tab-ului din sectiunea Clasament.

Pentru concursurile online aceasta sectiune va fi disponibila pe pagina corespunzatoare acelui concurs doar dupa incheierea concursului si evaluarea solutiilor.

Pentru a afla informatii detaliate despre punctajele primite pe sursele trimise puteti merge la Monitorul de evaluare. Aici va alegeti sursa dorita din lista furnizata si veti putea vedea un borderou de evaluare complet. Afla mai multe despre Monitorul de evaluare aici

Articole infoarena

infoarena are ca scop atat pregatirea in informatica, cat si crearea unei comunitati de elevi pasionati de informatica. Aproape orice pagina a site-ului este editabila de catre orice utilizator si oricine poate scrie articole pe o anumita tema. Sunt disponibile articole despre Algoritmi, Structuri de date, Geometrie analitica, Limbaje de programare si chiar Matematica. De asemenea, toate concursurile ce au avut loc pe infoarena au cate un articol cu solutii scris de catre membrii echipei infoarena. Acestea pot fi vizualizate accesand sectiunea Articole de pe site.
Incurajam toti utilizatorii sa citeasca si sa imbunatateasca articolele existente.
Pentru a crea articole noi este suficient sa ai un cont infoarena si sa scrii http://infoarena.ro/nume-articol in address bar-ul browserului. Inainte, insa, va rugam sa consultati documentatia privind Sintaxa textile si Conventiile de formatare.

Alte resurse

Pentru discutii despre o anumita problema sau alte lucruri care tin de domeniul informaticii accesati forumul infoarena.

infoarena pune la dispozitie o multitudine de download-uri legate de algoritmica la sectiunea de Downloads. Sunt disponibile problemele si testele la cateva concursuri importante, cateva articole si cateva utilitare.

De asemenea, infoarena pune la dispozitie o lista de site-uri referitoare la olimpiade, concursuri sau diverse site-uri de pregatire online la sectiunea Links.