•wefgef
|
 |
« : Decembrie 13, 2010, 00:37:53 » |
|
Aici puteti discuta despre problema Joculet.
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•Bit_Master
|
 |
« Răspunde #1 : Decembrie 14, 2010, 19:19:25 » |
|
De ce e limita de timp pusa asa de strans de N^2 depaseste la limita?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SpiderMan
|
 |
« Răspunde #2 : Decembrie 14, 2010, 19:26:56 » |
|
Nu e stransa, din cate vad sursa ta, si a multor care iau 60 puncte, nu e dinamica corecta, e gresita. Din acea cauza ai un incorect, si din intamplare ai luat celelalte teste. Fa dinamica corecta, si ai sa vezi ca iei 100 puncte lejer.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Bit_Master
|
 |
« Răspunde #3 : Decembrie 14, 2010, 20:07:04 » |
|
Nu e stransa, din cate vad sursa ta, si a multor care iau 60 puncte, nu e dinamica corecta, e gresita. Din acea cauza ai un incorect, si din intamplare ai luat celelalte teste. Fa dinamica corecta, si ai sa vezi ca iei 100 puncte lejer.
nu prea cred ca e gresita, ca e verificata, dar in fine (dinamica nu e gresita, o fi vre-un test particular care nu-mi vine in minte)
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SpiderMan
|
 |
« Răspunde #4 : Decembrie 14, 2010, 21:02:55 » |
|
Iti spun eu sigur, spre exemplu iti poate spune Oprica Dragos, care are aceleasi rezultate ca si tine ( 60 puncte, acelasi Incorect si 2 TLE ) , ca are o dinamica gresita. Daca vrei poti pune aici cum ai facut-o, si o sa-ti spuna daca e gresita sau nu  .
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•APOCALYPTO
|
 |
« Răspunde #5 : Decembrie 15, 2010, 00:38:38 » |
|
D[ i ][ i ] = V[i ] pentru 1 ≤ i ≤ N D[ i ][j] = max(V[ i ] - D[i + 1][j], V[j] - D[ i ][j - 1]), i ≠j D[ i ][j] = max(D[ i][j], V[ i ] + V[j] - D[i + 1][j - 1]), j - i ≥ 2 Solutia se va afla in D[1][N]. Pentru a obtine insa 100 de puncte nu trebuie retinuta intreaga matrice, ci doar ultimele doua linii. Care sunt ultimele 2 linii? Nu cumva trebuia diagonale? Si chiar si asa cum as putea tine ultimele 2 diagonale?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #6 : Decembrie 15, 2010, 10:56:13 » |
|
Eu am transformat dinamica respectiva in D[ i ][ j ] = suma maxima pe care o poate obtine primul jucator pe o secventa de lungime i care incepe la pozitie j. Am avut nevoie de ultimele 3 linii, dar merge. 
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
•Pepelea_Flaviu
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Decembrie 15, 2010, 14:59:37 » |
|
Ajunge sa retii doar ultimele 2 linii. Dupa cum se observa si din recurenta din articolul de solutii, la fiecare pas nu ai nevoie decat de linia i si i + 1. Iar in legatura cu memoria, vroiam sa pun limita 648kb, dar nu prea am eu permisiunea asta, pentru ca problema nu a fost adaugata de pe contul meu. Poate se ofera vreun admin sa modifice limita  .
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Bit_Master
|
 |
« Răspunde #8 : Decembrie 15, 2010, 15:01:13 » |
|
Eu m-am gandit asa:
a[ i ][ j ] -> diferenta maxima care o poate obtine jucatorul care este la mutare daca are la dispozitie o tabla cu nr de la i la j
a[ i ][ j ] = max(v[ i ] - a[ i+1 ][ j ], v[ j ] - a[ i ][ j-1 ], v[ i ] + v[ j ] - a[ i+1 ][ j-1 ]);
si parcurg matricea luand intai elem de lungime 1 (a[ i ][ i ]), de lungime 2 (a[ i ][ i+1 ])...pana la cea finala de lungime n (a[ 1 ][ n ]).
|
|
« Ultima modificare: Decembrie 15, 2010, 15:14:10 de către Gabriel Bitis »
|
Memorat
|
|
|
|
•APOCALYPTO
|
 |
« Răspunde #9 : Decembrie 15, 2010, 18:32:13 » |
|
Ajunge sa retii doar ultimele 2 linii. Dupa cum se observa si din recurenta din articolul de solutii, la fiecare pas nu ai nevoie decat de linia i si i + 1. Iar in legatura cu memoria, vroiam sa pun limita 648kb, dar nu prea am eu permisiunea asta, pentru ca problema nu a fost adaugata de pe contul meu. Poate se ofera vreun admin sa modifice limita  . Oups  ! Asa este, nu stiu de ce am avut impresia ca nu se poate cu 2 linii, cred ca m-au derutat j-urile. Acum iau 70 pe sursa facuta cu 2 linii cu relatia din articolul de solutii. Si vad ca mai sunt si altii care au picat testele 4,9,10. Ce contin special aceste teste? Later edit: Am luat 100, problema era de la faptul ca declaram numerele de pe tabele int, in loc de long long, sau nu faceam conversia cand calculam matricea dp[][].
|
|
« Ultima modificare: Decembrie 15, 2010, 19:20:53 de către Dragos »
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #10 : Decembrie 15, 2010, 19:07:02 » |
|
Am modificat limita de memorie si am reevaluat sursele din arhiva.
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•login
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #11 : Decembrie 17, 2010, 17:07:15 » |
|
Care este raspunsul corect pentru : 3 8 12 -5
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SpiderMan
|
 |
« Răspunde #12 : Decembrie 17, 2010, 17:12:56 » |
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•login
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #13 : Decembrie 17, 2010, 17:24:35 » |
|
Pentru 3 8 12 -5 nu se poate si in felul urmator? primul jucator alege 8, al doilea -5, apoi primul 12, cu diferenta 25 (25> -9).
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #14 : Decembrie 17, 2010, 18:14:53 » |
|
Sa se determine diferenta maxima dintre punctajul primului si celui de-al doilea jucator, diferenta care poate fi obtinuata in cel mai rau caz, indiferent de cum joaca cel de-al doilea jucator.
Nu e bine cum spui tu, deoarece al doilea jucator joaca optim (cauta sa minimeze diferenta).
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
•SpiderMan
|
 |
« Răspunde #15 : Decembrie 17, 2010, 18:20:09 » |
|
Corect e ca primul sa ia pe 8 si pe -5 ( sa nu-l lase pe al doilea sa ia pe -5, sa minimeze diferenta ) , si al doilea il ia pe 12, care a mai ramas. Rezultatul este ( 8-5 ) - 12 = -9 .
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|