Pagini: [1] 2 3 ... 5   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Politehnica vs. UNIBUC  (Citit de 174536 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
vladcyb1
Vorbaret
****

Karma: 33
Deconectat Deconectat

Mesaje: 166



Vezi Profilul
« : August 21, 2006, 22:26:36 »

 Avand in vedere ca mai am un an pana la admitere as vrea sa aflu cam care ar fi diferenta intre cele doua universitati.
 As fi curios sa aflu ce au ales cei care au sustinut admiterea anul acesta si cam care ar fi motivul pt care au optat la una din cele doua facultati, ma refer bineinteles la Politehnica ( sectia calculatoare ) si Universitatea Bucuresti ( sectia informatica ).
    Very Happy Astept argumentele  voastre !
« Ultima modificare: August 26, 2006, 19:32:53 de către domino » Memorat

Vlad Berteanu
cristi8
Vizitator
« Răspunde #1 : August 21, 2006, 22:40:43 »

eu m-am dus la unibuc, dar la domeniul de licenta matematica.
politehnica am exclus-o oricum din start. nici un "cunoscator" nu mi-a recomandat-o (ba chiar din contra, cica alergi de la o cladire la alta, program foarte incarcat, nu ai timp sa lucrezi, profi nashpa..). Eu am si fost la cateva cursuri la politehnica si s-au adeverit zvonurile (iti recomand si tie, e intrare libera la cursuri Smile )
si de unibuc.. ce sa zic, am fost si aici la cursuri si pare mult mai misto.. o sa-ti mai zic ce si cum dupa ce incepe scoala..
sau poate iti raspunde cineva care invata acolo.
parca wickedman e la unibuc.. astept si eu pareri Smile
Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : August 22, 2006, 16:43:07 »

Eu am ales Universitatea Bucuresti - Facultatea de Matematica si Informatica - Domeniul de Licenta Matematica - Sectia Matematica. Smile

UPB a fost exclusa din start, deoarece e o facultate de electronica, fizica, inginerie, etc., adica iti foloseste atata timp cat vrei sa te ocupi de partea hardware. Iar eu detest electronica, fizica, ingineria, etc. Smile. De asemenea UPB are un program foarte incarcat si iti ocupa o mare parte din timp, lucru care poate ca merita, atata timp cat iti place ceea ce faci acolo (dupa cum spuneam, nu a fost cazul meu). Desi ma indoiesc ca Unibuc e raiul pe pamant, am ales-o datorita programului mai lejer, concentrarii exlusiv pe matematica si informatica, si, de ce nu, locatiei centrale (Piata Universitatii :p ), de unde ajungi foarte usor intr-o groaza de locuri de studiu: Clubul Fire, Laptaria lui Enache, etc. Smile

Dintre DL Informatica si DL Matematica am ales Matematica deoarece ma indoiesc ca am foarte multe de invatat la informatica in facultate, si pt. ca ma intereseaza mai mult sa ma pun la punct si cu matematica.
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
wickedman
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 227
Deconectat Deconectat

Mesaje: 670



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : August 22, 2006, 21:44:15 »

Nu stiu de ce alegeti DL matematica...
Am inteles ca vreti sa va puneti la punct cu matematica... dar 3-4 ani de matematica nu e cam mult?

Matematica - in cantitati mai mici - se face si la DL informatica. In plus, la informatica chiar se fac unele chestii faine ce merita invatate. Nu stiu daca se fac si la mate ...

Chiar sunt curios. De ce DL matematica??

Asteptati-va sa va schimbati parerea (mai mult sau mai putin) despre informatica "de ONI". Dupa cursuri si demonstratii foarte riguroase o sa vi se para cam "de balta". Poate ca unii sunt foarte rigurosi already. Eu stiam sa demonstrez - macar intuitiv - cam orice chestie/smen pe care o stiam de la ONI dar "in lumina facultatii" le vezi altfel ...

Pareri despre FMI@UNIBUC? Nu sunt un bun exemplu de student FMI.
E intr-adevar lejer. Lejer in sensul ca poti sa fii up2date cu ce se preda, sa ai note mari si sa-ti faci "temele" si in acelasi timp sa ai timp si de tine sa studiezi / lucrezi la alte chestii.
Sunt putini profesori care te faulteaza la absente pentru seminarii si laboratoare. In general, daca stii si te descurci, nu te afecteaza prea tare absentele.

La voi s-a scurtat perioada de invatamant cu 1an. Nu stiu daca au taiat chestii sau daca le-au inghesuit ca sa incape. S-ar putea sa nu mai fie asa de lejer pentru voi Smile

Profesori: ca de obicei, adica unii foarte buni si buni altii gramada. Eu sunt multumit overall.
Programa: si de ea sunt multumit. Se face ceva mate, nu prea mult dar nici putin. Repet, la voi s-a schimbat programa deci cititi`o din nou de pe site.
Studenti: ok, nu e panarama
Dotari: slab de tot. Desi, cred ca pe noi nu ne afecteaza asa de tare. Poti sa vii cu laptop la laboratoare.


Despre Poli stiu doar din auzite, deci ma puteti ignora. Lumea se plange in general ca n-are timp si ca e greu cu fizica; insa numai in primii 2 ani. Din anul 3 devine destul de rewarding.


« Ultima modificare: August 22, 2006, 21:48:49 de către wickedman » Memorat
cristi8
Vizitator
« Răspunde #4 : August 22, 2006, 22:07:56 »

eu am dat la DL mate , dar aleg specializarea mate-info (in anul 2). deci o sa fac si mate (care banuiesc ca imi trebuie pentru rigurozitate si pentru o mai buna intelegere a informaticii) si info.

M-am uitat pe orarul studentilor de pe site. La info parca erau multe materii care nu ma interesau in mod special si banuiesc ca ma ofticam cand eram obligat sa invat la ele, mai ales daca imi pica un prof nashpa.. si la mate-info era mai echilibrat.
De mentionat si ca dupa ce iau licenta in mate, mai pot sa fac in continuare un an tot de la buget si sa-mi iau licenta si in informatica.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : August 22, 2006, 22:48:13 »

Sunt multe materii misto la info, care nu sunau asa misto cand le-am facut. Adica ce pare in liceu misto, nu mai e neaparat la fel de misto in facultate. Nu are rost sa faceti mai multa mate daca va intereseaza info, mai bine va concentrati pe ce va place mult si va specializati acolo. Cred ca timpul liber e foarte important. E nasol sa lasi scoala sa iti gestioneze timpul in loc sa il gestionezi tu.
Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : August 22, 2006, 23:30:50 »

Nu stiu de ce alegeti DL matematica...
Chiar sunt curios. De ce DL matematica??

O sa-ti raspund in numele meu la aceasta intrebare, nu pot sa vorbesc pentru altii. In primul rand, informatica pentru olimpiade mi-a format, pe langa lucrurile bune, si o multime de obiceiuri proaste. Cum ar fi folosirea mai mult decat ar fi cazul a intuitiei si dificultatea in a demonstra chestiile de care sunt destul de convins ca sunt adevarate. De asemenea, vreau sa lucrez in cercetare si nu stiu inca daca o sa fac mai mult informatica sau matematica. Nu in ultimul rand, ma indoiesc ca materia din primii ani de la informatica contine prea multe lucruri noi pt. mine, si mai am unele sperante ca dupa 1-2 ani as putea pleca la studii in strainatate. In concluzie, DL matematica parea alegerea cea mai buna in momentul in care am facut-o.
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
flmanea
Client obisnuit
**

Karma: 78
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : August 22, 2006, 23:32:59 »

Salut,

Scriu acest mesaj pentru ca sunt cadru didactic (si absolvent) al Facultatii de Matematica si Informatica, sectia Informatica, din Unibuc, si sper sa va pot ajuta in a va face o imagine despre facultate. In primul rand cred ca ar fi interesant sa vedeti o schita a planului de invatamant de la sectia de informatica, plan care va fi valabil de acum pentru cei care fac 3 ani (6 semestre). Mi-am permis sa adaug cateva comentarii.

Later Edit: Ce descriu mai jos reprezinta o parere personala asupra cursurilor, evident afectata de experienta mea din facultate, atat ca student cat si ca profesor. Nu reprezinta vreo critica a unui curs, sau a celor care il tin. De asemenea nu reprezinta o opinie oficiala a colectivului din care fac parte. Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca intelesul sintagmei curs banal este de curs pentru promovarea caruia nu ai nevoie de idei deosebite, de originalitate deosebita, avand in general de rezolvat probleme de rutina, adesea facile.

Sem 1
Arhitectura sistemelor de calcul /*un curs introductiv, despre mecanisme automate... destul de simplu, fara nimic spectaculos. in general foarte bine tinut (prof. Ad. Atanasiu, prof. Gh. Stefanescu) */
Algoritmi si structuri de date /* plictisitor pentru cineva cu pregatire de ONI. se invata maxim despre AVL, dar ceva mai teoretic. la seminar si laborator am incercat (cand am tinut eu) sa mai facem si ceva mai interesant, gen alg. geometrici, rmq, lca...*/
Programare procedurala /*super banal, se invata C*/
Logica matem. si computationala /*matematica, un curs bine tinut si interesant*/
Analiza matematica /*matematica, destul de problematic pentru studenti... se zice ca e un curs de toceala*/
Algebra /*un curs ok, nu mai stiu cine il tine acum*/

Sem 2
Limbaje formale si automate /*pentru mine a fost cel mai interesant curs din facultate, acum am ajuns sa predau asa ceva... gramatici, automate finite, alte tipuri de automate, complexitate, calculabilitate. este foarte bine tinut de prof. V. Mitrana*/
Algoritmica grafurilor /*daca il tine prof. Tomescu e splendid. altfel, poate parea banal*/
Programare pe obiecte /*un curs foarte bun de C++. se incearca transformarea lui intr-un curs de design*/
Analiza matematica /*aceleasi comentarii ca pe sem. 1*/
Geometrie/*ca la algebra sem.1*/
Algebra/*ca pe sem. 1*/

Sem 3
Tehnici avansate de programare/*este oare programarea dinamica o tehnica avansata? proful zice ca da  Very Happy... eu zic ca nu... un curs banal... singura chestie ce poate fi interesanta e ca lab-ul se face in Java*/
Statistica/*mate... calitatea cursului depinde f mult de cine il tine... eu am avut noroc*/
Tehnici web/*html, javascript*/
Sisteme de operare/*linux, se scriu functii "de sistem" in C, curs neinteresant, cel mai simplu examen din viata mea*/
Calculabilitate si complexitate/*titlul spune tot... mi se pare cel mai interesant curs din programa. P,NP, NP-complete problems, probleme decidabile, nedecidabile... foarte bun*/
Geometrie computationala/*tot geometrie... s-a pus si comptationala ca sa sune mai bine Very Happy*/

Sem 4
Inteligenta artificiala /*retele neuronale... curs bun*/
Baze de date /*sql, cateva softuri oracle... banal*/
Retele de calculatoare /*nu stiu ce se va face, e prima oara cand apare in programa de la unibuc*/
Programare logica /*informatica teoretica... bazele matematice ale prolog, eqlog.. un curs greu, examen greu, dar eu zic ca e un curs bun*/
Metode de dezvoltare software /*probabil se va face design de aplicatii*/
Probabilitati si statistica /*mate... ca si in sem 3*/

Sem 5
Ecuatii diferentiale si cu derivate partiale /*cel mai greu curs de mate pentru mine... la exam mi s-a dat o problema care o avusesem si la ONM cand eram a 12-a... din fericire o facusem la olimpiada  Dancing .. dar 75% din grupa a picat*/
S.G.B.D /* ca la baze de date sem.4*/
Dezvoltarea aplicatiilor web /*nu stiu ce se va face*/
Tehnici de simulare /*probabilitati aplicate in info. lanturi markov, hidden markov models... etc., bun*/
Programare declarativa /*informatica teoretica... limbaje declarative: maude, cafeObj... curs greu, dar bun*/
Optional /*nu stiu din ce se poate alege*/

Sem 6
Calcul numeric /*analiza.... nu se face nimic aplicat*/
Tehnici de compilare /*tehnici de contructie a compilatoarelor, curs bun, aplicatie la limbaje formale*/
Ingineria programarii /*Software engineering.... cred ca va fi un alt curs de design de aplicatii*/
Criptografie si securitate /*bun, titlul spune despre ce e cursul destul de mult... tinute de Ad. Atanasiu, care are si o carte la el pe site*/
Tehnici de optimizare /*mate... acum o sa aflati ce e cu programarea dinamica la nivel teoretic Very Happy */
Optional /*nu stiu din ce se poate alege*/

Cam asta ar fi o scurta prezentare a cursurilor... sper sa nu se modifice prea mult, desi in fiecare an se schimba ceva...

Cateva comentarii:
- @ greco: eu am intrat in facultate fara exam ca olimpic la mate. Stiam destul din materia de facultate (intr-a 12-a stiam deja chestii care se faceau la algebra in anii mari...), si de aceea m-am dus la info. Sunt convins ca am facut alegerea corecta... am invatat lucruri noi, si am putut merge la cursurile de mate care ma interesau. La fel si tu vei putea sa mergi la cursurile de info care te intereseaza... Pe scurt, o pregatire solida de mate si info ma ajuta mult in cariera de cercetare pe care o am acum. Sincer, cred ca ai ales foarte bine... mult succes!
- @ cristi8: mare greseala. La DL Mate specializarea mate info se face info ffff slab. Dupa parerea mea e cea mai slaba specializare... sper sa ma insel. mult succes si tie...
- are dreptate greco cu locurile de studiu Very Happy ...  e plin la universitate de astfel de locuri Very Happy

Scuze pentru lungimea mesajului.

Cele bune,
Florin.
« Ultima modificare: Mai 12, 2009, 23:21:28 de către Florin Manea » Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : August 22, 2006, 23:44:18 »

Excelent post florine!
Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : August 23, 2006, 02:06:20 »

Multumesc si eu pt. acest post foarte util... a confirmat in mare parte ceea ce credeam despre Unibuc, dar am aflat si anumite lucruri noi. De asemenea, am uitat sa precizez unul dintre cele mai importante motive pentru care am ales Universitatea, echipa de ACM domino-ditzone-greco, supranumita "InfoArena Coders", antrenata de Florin Manea.  Winner 1st place
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : August 23, 2006, 20:43:34 »

Desi nu am acum destul timp sa scriu un post detaliat despre acest subiect (nu sunt acasa), vreau sa precizez cateva amanunte.
Fratele meu a terminat Politehnica si, printre altele, a mentionat si ce se intampla dupa ce termini: profesorii de la poli sunt au mai multe legaturi cu firme mari din domeniul 'informatica'. Majoritatea companiilor mari, straine, vin si angajeaza studenti de la poli.
Ca o comparatie subiectiva, prietena fratelui meu a terminat mate/info unibuc si ea a zis ca a fost nemultumita din anumite puncte de vedere de faculatatea respectiva. Intre poli si unibuc si ea recomanda poli..
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : August 23, 2006, 21:15:21 »

Nemultumiti o sa gasesti peste tot, daca sunt si niste argumente atunci avem ce discuta.
Memorat
wickedman
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 227
Deconectat Deconectat

Mesaje: 670



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #12 : August 23, 2006, 21:33:23 »

profesorii de la poli sunt au mai multe legaturi cu firme mari din domeniul 'informatica'
vreau sa cred ca nimeni de aici nu doreste sa depinda sau sa spere la simpatia/mila/conexiunile profesorilor ...
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : August 23, 2006, 21:59:12 »

Conteaza oricum daca un prof e intrebat de directorul unei firme de care esti interesat daca stie ceva studenti buni, si profesorul da numele tau. De exemplu in fiecare an merg din Universitatea Babes Bolyai, din Universitatea Tehnica Cluj si de la Universitatea din Iasi cativa studenti ce fac internship pe vara la Microsoft, am inteles ca pentru astea conteaza si recomandarile profesorilor. Pe de alta parte stiu de trei studenti de la Universitatea din Bucuresti si de doi de la Politehnica, care fac acum internship pe vara la Google.

P.S. mateinfo mi se pare cam aiurea ori nu faci nici una nici alta prea bine ori se pune accentu pe aia care nu iti place mai mult, mai bine te decizi ce vrei decat sa stai cu ... in doua barci Smile.
« Ultima modificare: August 23, 2006, 22:39:57 de către Cosmin » Memorat
pocaitu
De-al casei
***

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 141



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : August 23, 2006, 22:36:51 »

 Pt ca si eu voi merge odata si odata la o facultate , am o intrebare : nu-s mai bune facultatile din strainatate ?
Memorat

This is not a signature ! I repeat, this is not a signature !
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : August 23, 2006, 22:55:42 »

Mai bune la ce?

Nu toate sunt bune, si sunt diferite in general de cele romanesti. La nivel de undergraduate, facultatile romanesti mi se par mai bune pentru ca faci cursuri specializate. In state stiu ca esti obligat sa faci diferite cursuri din afara domeniului tau de interes. Probabil acum cu alinierea sistemului de invatamant romanesc la cel european o sa se faca mai multe cursuri generale pentru a deschide mintea studentilor si spre alte domenii, nu doar spre cel din care vor da licenta.

In general facultatile din strainatate sunt mai bogate, si unele mai serioase. Munca e mai multa, cel putin decat se face la mine la Babes Bolyai la informatica. In strainatate faci stagii la firme pe vara, stagii obligatorii pe care primesti note, nu ca la noi unde practica inseamna sa vorbesti cu patronul unei firme sa iti semneze ca ai fost acolo doua saptamani. Afara fiecare profesor universitar lucreaza la cateva proiecte de cercetare pentru care primeste o gramada de bani, astfel el poate chema studentii sa lucreze cu el si ii poate plati destul de ok. La mine la universitate era un singur profesor care avea un asemenea proiect platit de uniunea europeana. Stagiile si proiectele sunt foarte importante pentru viata de dupa facultate, ele iti dau ce sa scrii in CV si iti ofera experienta pe care o poti folosi intr-o firma.

Exista ca programator in Romania o gramada de posibilitati de angajare, si in general programatorii sunt mult mai bine platiti decat salarul mediu. Deci nu stiu daca se merita sa pleci din tara doar pentru salar.

Pe de alta parte daca esti decis sa mergi in strainatate, merita sa faci si facultatea acolo, pentru a iti crea o retea sociala care e destul de importanta, usurandu-ti cu mult viata.

Daca vrei cercetare si algoritmica in continuare, domeniul e cam mort prin Romania, existand foarte putini profesori interesati. Eu stiu unul bun in Inteligenta Artificiala si altul in Limbaje Formale. Deci in principiu pentru cercetare aici e foarte greu si in strainatate se deschid mai multe porti.
Memorat
vladcyb1
Vorbaret
****

Karma: 33
Deconectat Deconectat

Mesaje: 166



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : August 23, 2006, 23:01:46 »

Cunostintele pe care le dobandesti in facultate sunt de ajuns pt ca a doua zi cand ai terminat studiul sa poti lucra intr-o companie ca dezvoltator software ? Adica eu unul simt ca nu stiu sa fac nimik cu LCA, RMQ si KMP....
Memorat

Vlad Berteanu
pocaitu
De-al casei
***

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 141



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : August 23, 2006, 23:08:47 »

Daca vrei cercetare si algoritmica in continuare, domeniul e cam mort prin Romania, existand foarte putini profesori interesati. Eu stiu unul bun in Inteligenta Artificiala si altul in Limbaje Formale. Deci in principiu pentru cercetare aici e foarte greu si in strainatate se deschid mai multe porti.
Ok, mai is curios de ceva :deci daca vreau un salar mediu e mai bine in romania . Eu de fapt as fi inclinat spre cercetare , nu ca as fi un mare geniu , dar altfel nu vad ce m-ar atrage in informatica(vorbesc in dreptul meu).  Cu toate ca forumu asta e pentru informatica , vad ca totusi sunt oameni informati si nu stiu unde as mai putea sa intreb (fara sa ma obosesc tare) : In fizica cam tot asa sta treaba ? Adica daca vreau sa fac ceva cercetare , nu sa fiu un profesor sau ceva, tot in strainatate ar fi mai bine?
  Pentru ca , din cate cunosc eu oameni mari au studiat la facultati in strainatate , in general .
Memorat

This is not a signature ! I repeat, this is not a signature !
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : August 23, 2006, 23:10:26 »

Fiecare firma lucreaza pe proiecte diferite si cu tehnologii diferite. Nu ar fi normal ca facultatea sa te pregateasca in toate domeniile. O sa vezi ca in primul an de lucru la o firma o sa ti se para foarte multe chestii din care le faci aproape noi. Facultatea in general are cateva cursuri introductive pentru a da studentului cat mai multe optiuni, si studentul poate alege singur pe care sa insiste. Firmele cand cheama la interviu studenti care tocmai au terminat, vor stii in general chestia asta si nu vor avea cerinte absurde.

Eu ma gandesc ca la o facultate e important sa iti explice conceptele de baza bine, ca sa poti apela la ele usor cand trebuie sa inveti ceva nou, si ca sa fi un programator complet fara goluri mari care sa te impiedice sa fi eficient. In general facultatile din Romania cred ca realizeaza ce am zis mai devreme pentru ca au o programa asemanatoare cu majoritatea facultatilor pe profilul informatica din strainatate. Bineinteles ca exista si o calitate a cursurilor facute, dar trebuie sa tinem cont ca in Romania scolarizarea e gratis, iar in State sau in alte tari cursurile de la scolile cele mai bune, cu profesorii cei mai bine pregatiti si cei mai buni pedagogi, costa pe un student cateva zeci de mii de dolari. E normal sa existe calitate daca exista finantare puternica.
Memorat
flmanea
Client obisnuit
**

Karma: 78
Deconectat Deconectat

Mesaje: 68



Vezi Profilul
« Răspunde #19 : August 23, 2006, 23:11:59 »

Fratele meu a terminat Politehnica si, printre altele, a mentionat si ce se intampla dupa ce termini: profesorii de la poli sunt au mai multe legaturi cu firme mari din domeniul 'informatica'. Majoritatea companiilor mari, straine, vin si angajeaza studenti de la poli. Ca o comparatie subiectiva, prietena fratelui meu a terminat mate/info unibuc si ea a zis ca a fost nemultumita din anumite puncte de vedere de faculatatea respectiva. Intre poli si unibuc si ea recomanda poli..

Si eu as recomanda poli in dauna sectiei de mate-info... la fel cum as recomanda si constructiile, si ase-ul si orice fel de facultate... cum am mai spus: cea mai slaba sectie din facultate... nu iesi nici cal nici magar, nici informatician nici matematician.

Nu acelasi lucru se poate spune de sectia de Informatica. Acolo se face scoala serioasa, sunt studenti foarte buni si profi in general competenti (se vede si in prezentarea pe care am facut-o ca nu e totul roz, dar nici prea rau). Iar ca rezultate, poate e bine de stiut ca anul trecut topul echipelor romanesti de la ACM era ceva de genul: 1. Unibuc1 2. Poli1 3. Unibuc2 4. Unibuc3 (in clasamentul general aveam locurile 6, 10, 12), ceea ce arata o crestere a nivelului unibuc, confirmand trendul ultimilor ani (2004 - locul3 si calificare la finala, poli a luat locul 4, 2005 - locul 4 la regionala, poli a castigat)

E interesant de urmarit studiul facut de ad-astra asupra calitatii cercetarii din universitati. Iata topul rezultatelor de cercetare (ordonate dupa impact, adica dupa valoarea jurnalelor in care au aparut) din ultima vreme, in informatica:
http://www.ad-astra.ro/universitati/universities_domains.php?domain_id=40&year_indexed=2005
(si va pot zice cu siguranta ca sunt vreo 5 articole de la unibuc care nu au fost luate in calcul, si vor fi luate in 2006, desi au aparut in 2005; mai mult, vreo 2-3 articole de info teoretica sunt indexate la mate)

Eu zic ca e cel mai important sa avem oameni care fac cercetare (care mai tin si cursuri in facultate), care pot da o imagine (cat de cat corecta) asupra unora dintre subiectelor de interes din informatica.  E adevarat ca e mai mult vorba de informatica teoretica la noi...

Iar despre recomandari, ce sa zic... depinde de om. Eu am avut si oferte, si unii dintre colegii mei au avut, si am fost recomandati si de profi (chiar si la firme gen Oracle), deci nu ne putem plange... Iar pentru restul: au dat interview-uri, si au reusit in cele din urma sa se angajeze.

Despre facultatile de afara: sustin 100% parerea lui Cosmin.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #20 : August 23, 2006, 23:17:54 »

Eu nu le am cu fizica, dar colegii de la fizica din Cluj care au terminat au cam plecat toti in strainatate. Din cate am inteles de la ei cu fizica, daca esti mediu sau peste mediu nu ai ce cauta in Romania. O parte din problema este si dotarea tehnica, in Romania suntem ramasi cu dotarile de prin 70 ...

Cat despre sansa unui programator mediu, nu iti face griji exista foarte multi care termina si vor termina in viitor si cererea este destul de mare incat sa ii acopere pe toti. Daca iti place si pui un pic pasiune in ceea ce faci, o sa treci usor de programatorii medii care vad programarea ca pe o modalitate de a isi asigura traiul si o sa te descurci foarte bine.
Memorat
pocaitu
De-al casei
***

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 141



Vezi Profilul
« Răspunde #21 : August 23, 2006, 23:23:02 »

 Ok, daca e vorba ca facultatile din strainatate costa. Eu ma gandeam sa iau o bursa . Spre exemplu daca participi la IOI sau la OIF si poate iei si o medalie nu ar trebui sa ai asigurata o faculatate dintre cele mai bune in strainatate gratis ?
Memorat

This is not a signature ! I repeat, this is not a signature !
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #22 : August 23, 2006, 23:27:20 »

Nu. Sunt foarte multi olimpici internationali in fiecare an. Si o gramada din acestia incearca sa intre la o facultate din state. O medalie nu iti asigura admiterea acolo. Poate ajuta, dar nu cred ca ea conteaza mai mult de 10%. Si apoi bursele respective sunt de mai multe tipuri si ele se refera in principiu la faptul ca nu mai trebuie sa iti platesti cursurile, sau ca poti plati mai putin pentru ele. Dar caminul, mancarea, trebuie sa ti le platesti singur, si in general olimpicii plecati si-au luat cate un job pe langa facultate sau altundeva ca sa faca rost de banii respectivi.

Faptul ca ai luat o medalie la o olimpiada nu aduce dupa ea o viata roza neaparat, trebuie luati si alti factori in calcul.

Pe de alta parte daca nu vrei neaparat state, unde e destul de greu chiar daca ai o medalie de aur la olimpiada de informatica, exista universitatea internationala americana de la Bremen, care primeste pe banda olimpici (nu neaparat internationali) si unde am auzit ca se face treaba.
« Ultima modificare: August 23, 2006, 23:31:39 de către Cosmin » Memorat
pocaitu
De-al casei
***

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 141



Vezi Profilul
« Răspunde #23 : August 23, 2006, 23:40:37 »

 Sunt de acord ca o medalie nu-ti aduce o viata roza, dar medalia iti arata cunostintele in domeniu . Am eu un fel de ruda care a luat niste premii  la niste concursuri nationale (mai neinsemnate decat ONF- e in fizica) si a primit bursa in strainatate, bine, nu la cea mai buna facultate, dar totusi.....Bine mi-a trimis si niste teste care iau fost date si erau de nivel nu prea ridicat .....In fine ,nu prea ma pricep in domeniu asta . Sau poate e altfel la fizica.....Eu unul traiam cu impresia asta.
  Si totusi...sa zicem ca medalia iti reflecta cunostintele si esti printre primii 50 din lume in domeniu, si tinand cont ca nu toti merg la aceeasi facultate , asta ti-ar cam asigura bursa, nu ?


  Later edit :
Altundeva decat in state nu are rost , ca stiu numai engleza
« Ultima modificare: August 23, 2006, 23:46:19 de către pocaitu » Memorat

This is not a signature ! I repeat, this is not a signature !
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #24 : August 23, 2006, 23:51:36 »

profesorii de la poli sunt au mai multe legaturi cu firme mari din domeniul 'informatica'.

Programarea si ingineria nu sunt informatica, sunt programare si inginerie. Lucruri diferite, la care ai nevoie, evident, si de cunostiintele de informatica.
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
Pagini: [1] 2 3 ... 5   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines