Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Sfaturi pentru interviuri de programare  (Citit de 44709 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« : Octombrie 06, 2011, 15:31:16 »

http://infoarena.ro/blog/sfaturi-pentru-interviuri
Memorat
virgil.palanciuc
Strain


Karma: 3
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 06, 2011, 22:01:15 »

Eu am o dilema... cu ce caut pe net "Google Interview Questions"?
Pot cauta cu Google, dar mi-e frica sa nu fiu directionat catre niste false intrebari de interviu.
As putea incerca cu Bing, da' cum ei copiaza rezultatele de la Google, nu rezolv nimic.
Singura speranta ramane Baidu....

Acu' mai serios vorbind, sfaturile mele sunt asa:
1. Nu puteti invata algoritmica inainte de interviu. Forget about it. A... puteti sa va mai "dezmortiti", daca nu ati facut probleme de genul asta de ceva vreme... sa zicem. Da' de invatat algoritmi, tre' sa invatati fiindca va intereseaza si vreti sa stiti, nu ca sa luati interviul - ca nu-l veti lua.

2. Dupa parerea mea, "trick questions" (gen "cate bile incap in autobuz") pot sa apara/au rost, da' depinde de post si de ce urmareste cel care da interviul. In functie de candidat si de post eu mai intreb de exemplu chestii de genul "cati oameni sunt acum in mall" (biroul Adobe e langa un mall), dar nu urmaresc sa aflu un raspuns, ci sa vad cum reactioneaza la o intrebare 'tampita', sa vad daca/cum aplica logica pt. a afla raspunsul, cum face el o estimare de genul "wild guess", ce ipoteze de plecare isi alege (si cum si le justifica) etc. (bonus points daca face estimarea in 2 feluri diferite si isi estimeaza si precizia raspunsului; da' ca sa fiu sincer, asta nu mi s-a intamplat pana acum Smile ).

3. Cel putin in Adobe, cand se angajeaza cineva se pleaca in general de la presupunerea ca "nu stim maine la ce proiecte vom lucra, ca lumea se schimba; daca se anuleaza proiectul asta, nu vrem sa dam omul afara". Asa ca se urmareste de multe ori ca un candidat (a) sa fie destept (b) sa fie pasionat de ce face (se vede! inclusiv din activitatea lui... una e daca in facultate "ai luat nota de trecere", si alta e daca poti arata ca ai facut o chestie cool. Just because, nu ca sa castigi, nu ca sa iei 10, ci fiindca ai vrut sa vezi cum se face), iar (c) sa aiba notiuni de baza (algoritmi, sisteme de operare, structura unui calculator, layoutul datelor in memorie, paradigme de programare etc.). Da, sigur ca daca avem nevoie de un om care stie JS o sa fie si intrebari de genul "cum se propaga evenimentele"... da' rareori astea sunt "make it or break it", cel mult pot face diferenta intre 2 candidati pe acelasi post.

Pe scurt, daca interviul e bine/"corect" facut, nu va puteti pregati pentru el, inaintea interviului, astfel incat sa para ca stiti mai multe decat stiti. Ce puteti face insa (si e bine sa faceti) este:

 1. sa va interesati despre companie: ce e ea, ce face/care e bunsiness-ul pe care v-ati angaja? Cine sunt clientii? (nu la modul "IBM e client" ci la modul "face soft pt. lanturi de magazine" vs. "face soft pt. automobile" vs. "face soft pt. end-user, e.g. soft de tel. mobile" etc.). Ce puteti afla (informatii publice) despre postul pe care ati aplicat? Ce NU puteti afla dar v-ar interesa (si e bine sa intrebati pe interviewer)? Faceti-va o parere despre "care ar fi rolul meu in firma", si nu va sfiiti sa o ziceti: "uite, eu din cate am inteles daca ma angajez aici, voi face <asta> si <astalalta>. Am inteles bine? A propos, <asta> ma pricep binisor, am facut, da' nu ma dau in vant; <astalalta> nu stiu prea bine dar sunt foarte interesat sa invat".  Relatia trebuie sa fie benefica si pentru angajat si pentru angajator - nu incercati sa va ascundeti, e mult mai bine pentru toata lumea sa fie un dialog deschis.
Rolul punctului (1) este dual: va ajuta pe voi sa va clarificati daca va chiar intereseaza slujba, si (2) arata ca sunteti interesati de post si stiti ce vreti ( nimeni nu-si doreste sa angajeze pe cineva care "a vrut la firma X" doar ca sa constate ca nu-i place ce are de facut la firma X, sau ca isi doreste altceva de fapt)

2. Cititi un pic si voi despre "best coding practices", ca sa fiu onest asta ajuta la multe interviuri. Eu nu intreb niciodata direct despre "programming patterns" ("ce e aia un Singleton?"), dar sunt multe firme care o fac. Oricum, si eu mai dau "probleme de design", si cineva care e familiarizat cu pattern-urile are o sansa ceva mai buna sa raspunda "corect" (am pus in ghilimele "corect" fiindca eu nu urmaresc un raspuns anume de obicei, ci incerc sa observ cum ajunge omul la raspuns, cum si-l justifica, cum si-l "apara" etc. Daca mi se pare ca "stie raspunsul" de obicei consider intrebarea gresita si caut alta).

3. Cititi despre limbaj, atat feature-urile vechi cat si cele noi. Nu e "make it or break it", da' daca aplicati la un proiect C#, e bine sa stiti "cam ce aduce nou C#4.0", in special daca va dati de "expert C#". Daca aplicati la un post care cere cunostinte de C++, e util sa nu aflati la interviu ca exista mostenire virtuala; si nu strica sa stiti ca in C++11 a aparut initializer-list-constructor. Din nou, nu sunt elemente "make it or break it", da' sunt detalii care dau bine, arata ca va intereseaza cum mai evolueaza tehnologia/limbajele in care lucrati. Nu suplineste in nici un caz necunoasterea layoutului datelor din memorie in urma mostenirii multiple;sau necunoasterea mecanismului de apel al metodelor virtuale; dar este un 'nice touch', si e ceva care cu siguranta puteti "invata" (citi) inainte de interviu, si in plus nu va strica, indiferent de rezultatul interviului...

4. Nu in ultimul rand, daca ati lucrat cu o tehnologie da' nu prea mult, si banuiti ca la postul respectiv e ceruta, faceti niste exercitii/reimprospatati-va memoria. Un exemplu comun e SQL-ul - daca nu ati lucrat de ceva vreme cu baze de date da' noul job ar implica asa ceva, e util sa va uitati din nou cum se fac niste query-uri, sa va readuceti aminte ce e un inner join/outer join, cum functioneaza tranzactiile, etc.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 07, 2011, 01:58:24 »

Virgil, foarte buna contributia. Multumesc!
Pentru cine nu stie, Virgil e olimpic international la informatica, profesor asistent la Politehnica Bucuresti si inginer Adobe.

Imi place punctul 3, cu angajarea de generalisti care sunt destepti si motivati intrinsec, si cele patru sfaturi cu invatatul despre companie, folosit de practici bune, cunosterea limbajului preferat in detaliu si repetarea unor notiuni care nu sunt proaspete.

Am pareri putin diferite la celelate puncte.

Despre algoritmica:
E impresionant ce face cate un antrenament intens pe o perioada de cateva saptamani. Am recomandat destul de multi oameni si am vazut cum se fac progrese rapide in interval de cateva saptamani/luni.
Ideal e sa fi motivat intrinsec si sa inveti singur, dar e ok sa inveti pentru interviuri chiar daca le treci sau nu, tot ai invatat ceva si primesti feedback destul de rapid daca e deajuns sau nu.
Eroarea majoritatii studentilor e opusa, daca nu au facut olimpiade, se simt descurajati sa se mai apuce de ei.
Cu trei zile inainte de interviu nu mai ai timp sa inveti algoritmica, dar daca ai cateva saptamani bune, asa cum poti sa inveti pentru un examen greu la facultate, poti sa te imbunatatesti semnificativ la algoritmica.

Pe topcoder poti vedea exact cat de bine te-ai miscat fata de concurentii ce au participat la concurs in timp real. Astfel ai un "feedback mechanism" care e foarte motivant poti sa vezi cum de la saptamana la saptamana te misti mai bine.

Probleme de estimare Fermi(http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_problem):
Ele  sunt ok pentru ingineri, pentru oameni pe business, pentru cei de la vanzari. Gasesti pe net intrebari la care sursa ar fi interviuri Google de genul:
'You are shrunk to the height of a nickel and your mass is proportionally reduced so as to maintain your original density. You are then thrown into an empty glass blender. The blades will start moving in 60 seconds. What do you do?'
Nu se da asa ceva la interviu.
Pe software engineering sunt destule probleme (chiar si Fermi) mai apropiate de jobul pentru care aplici.
Am auzit prin Cluj intrebare de interviu la call center: cu care voievod roman te indetifici si de ce. E destul de stresant sa fi in un interviu, si nu imi place ideea de a il chinui pe om cu intrebari 'tampite'.

Design:
Singleton e un design pattern care este abuzat de cele mai multe ori, si inginerii incepatori ar trebui sa il evite.

Pe aici cand se discuta de design nu prea se ajunge la design patterns sau la diagrame UML.
O discutie de system design porneste la un nivel ceva mai sus si apoi se intra in detalii. Intai clarifici cerinte, apoi la componentele mari din sistem si apoi la algoritmii mai dificili.
Am scris ceva pe tema asta la http://infoarena.ro/blog/intrebare-de-interviu-la-amazon
« Ultima modificare: Octombrie 07, 2011, 02:23:56 de către Cosmin Negruseri » Memorat
virgil.palanciuc
Strain


Karma: 3
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Octombrie 07, 2011, 10:52:27 »

Cosmin, presupunerea mea e ca nu te pregatesti "saptamani" pentru un interviu... asta deja e "invatare pe cont propriu". Sigur ca se poate invata partea de algoritmica, doar ca nu mi se pare ca se poate "pentru interviu". Eu presupun ca pentru interviu un om are cam o zi (sau mai putin) inainte de "phone screening" si  2-3 zile inainte de interviul "face-to-face".

Probleme de estimare Fermi - cool, nu stiam ca au nume Smile. Da, rareori au sens cand angajezi un "fresh grad", da' pentru un "senior" s-ar putea sa conteze. Cel putin in ADBE, unul din lucrurile care-mi plac e ca "senior management"-ul se asteapta ca programatorii seniori sa inteleaga business-ul; nu iti zice sefu' ce sa implementezi, ci sefu' se asteapta sa vii cu propuneri "cum sa facem viata clientilor mai usoara". In contextul asta, de ex. daca ai o idee care vrei sa o bagi in produs, s-ar putea sa fie util sa faci o estimare de "cati clienti ar folosi acest feature"/ "cat timp/bani economiseste clientul cu feature-ul asta" etc. Care estimare, trebuie sa plece de la niste ipoteze "rezonabile" si sa para "logica", sa fie ceva ce altii ar putea accepta... ca daca scoti o cifra din 'thin air', nu esti luat in seama.

Design: si eu fac la fel, incerc sa prind "modul de gandire" si nu un "pattern". Mai mult, nu ma astept de la un "fresh grad" sa fie mare maestru la capitolul asta, se poate nici sa nu-l intreb nimic. Da' realitatea e ca foarte multi (din alte firme, nu neaprat ADBE; si imi imaginez ca e la fel si in US) sau intreba explicit despre un anumit pattern, dau iti cer sa faci o aplicare directa/triviala a unui pattern . Si eu mai dau uneori o "problema" care e basically o aplicare directa de MVC + un pic de sincronizare, si e surprinzator cat de multi programatori "senior" se incurca la asa ceva! (desi daca rostesti cuvantul "MVC" ti l-ar recita fara probleme). Secretul e ca ascund un pic "problema de design" intr-una de sincronizare, si atunci majoritatea se focalizeaza pe sincronizare si uita sa faca un "design"; sau invers, fac design da' ignora complet faptul ca pot aparea probleme de sincronizare Very Happy
Insa pattern-urile chiar au o logica in spatele lor. Merita sa citesti un pic cateva, da' nu doar "ce este/cum scriem niste clase pe patternul asta", ci mai ales motivatia aparitiei lui, in ce situatii e util/ce probleme rezolva, in ce situatii e contraindicat/ce dezavantaje are, etc. Asta e ceva ce IMO poti face inainte de interviu, si sunt sanse bune sa-ti fie util
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Octombrie 07, 2011, 11:46:52 »

Sfaturile mele erau pentru interviuri la firme cu brand puternic care au un proces de intervievare temeinic.
La inceputul vietii profesionale un job de genul asta iti imbunatateste CVul si iti deschide diverse optiuni mai departe.
Procesul de angajare, cu tot cu vize, discutii initiale, evaluare a feedbackului, zborul peste ocean etc. dureaza cateva luni. Faptul ca adaugi cateva saptamani la asta nu e mare lucru.

De la zi la zi, aceiasi persoana poate sa se comporte destul de diferit. Dar cu putina pregatire poti micsora variatia asta in performanta.

Am cativa prieteni care au luat medalii la concursuri internationale sau premii la concursuri nationale pe care i-am recomandat si nu au trecut de interviurile tehnice. Ei au fost destul de increzatori in puterile proprii si au abordat interviurile exact cum zici tu pregatindu-se o zi, doua. E foarte frustrant sa vezi un om bun ca busheste sau ca nu exceleaza si apoi e refuzat.

Apoi am alti prieteni cu mai putine rezultate care au pus osu la treaba si s-au comportat foarte bine.

Acum recomand oricui sa nu se grabeasca prea tare. Unii gresesc in directia opusa si nu vor sa dea interviuri pana nu se simt foarte pregatiti. Din ce am vazut pana acum cateva saptamani e un echilibru bun.


In rest, ai punctat foarte bine din nou.
« Ultima modificare: Octombrie 08, 2011, 12:50:33 de către Cosmin Negruseri » Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Octombrie 09, 2011, 21:21:17 »

Buna Cosmin, respectiv, Virgil.
Mi-a facut o placere sa citesc postul acesta, mai ales comurile pe care le-ati postat, dar eu am o dilema.
Eu momentan sunt pe clasa sa 9-a, proaspat licean.
Am mai participat la concursuri de programare, si am inceput sa prind din posturile voastre niste idei despre facultate, si despre CV, interviuri, si asa mai departe.

Dar eu ma tot intreb, de aproximativ 2 ani, ce poti lucra la o firma de soft? Adica am inteles faptul ca "te duci la o firma unde sa te ajute programarea si ce ai invatat pana acuma" dar sincer imi e frica ca "o sa ma prinda plutonul" daca ma pot angaja cand se termina facultatea ..
Momentan eu stau, incerc sa supravietuiesc prin scoala, si sa imi "consum" cat mai mult timp liber facand algoritmica.

Dar totusi, ce ar trebui sa fac intr-o firma? Scuze dar nu am rude care sa imi povesteasca asa ceva ..
Si un imi pot imagina ca o sa imi vina seful la mine si o sa imi zica "fa o functie/clasa care ia ca argumente doua seturi de coordonate si returneaza un traseu/mai multe trasee A.I sa poti ajunge din A in B repede" ..

Ai putea sa faci un post cu un walk-throught al unui programator in viata, si ce poate/intalneste el in acea "expeditie".
Cea mai mare frica a mea e acum, ca o sa termin liceul, o sa ma duc la facultate unde daca o sa invat programare, si daca o sa o tin in stilul acesta cu invatatul pana intru la facultate nu o sa am ce invata nici acolo .. si apoi ma vad singur in fata lumii si nu stiu "ce face plutonul" ca la Turul Frantei.

Incerc sa inteleg ca "informatica" nu se refera numai la programare .. dar cu ce m-am intalnit eu pana acum, cu Infoarena, TopCoder, ONI, jBOi .. si alte .. Cam asta inseamna.

Imi pare rau daca nu am fost foarte concis, dupa o ora de citit pe forum si mai ales la ora asta, cred ca nu stau prea bine la "exprimare"

Si, inca ceva:
Am sanse sa imi lamuresc dilema daca ma duc la o firma, bat la usa si zic "Buna .. sunt elev pe clasa a 9-a la liceul ... Imi place informatica .. Pot sa stau o zi sa vad cu ce se "mananca" la job?"

Si, nu in cele din urma.
Eu un prea stiu sa ma exprim, asta probabil ati observat, dar pe langa asta mai si codez "urat".
Ai mentionat de cursuri de "Design de coding", sti cumva un site/carte/articol .. orice legat de aceasta tema?  Smile

Multumesc mult.
Velea Alexandru, Cluj.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Octombrie 10, 2011, 09:41:49 »

Un mod simplu de a vedea cum e sa fi programator e sa implementezi ceva functionalitate noua pe infoarena. Ar fi misto daca infoarena pe langa forum avea chat. Infoarena e open source http://infoarena.ro/development deci poti sa incerci chestia asta.

Despre design, uite un tutorial de object oriented programming:
http://www.youtube.com/watch?v=le8tpXQyYcM#t=34m50s
Poti cauta pe net object oriented programming tutorial, design tutorial sau altele.

"The practice of programming" sau "Code Complete" iti dau o idee despre viata unui programator, dar ele sunt adresate mai mult studentilor care sunt aproape de finalul facultatii.
Memorat
virgil.palanciuc
Strain


Karma: 3
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Octombrie 11, 2011, 08:14:46 »

Alex Velea - tu ce anume te temi, ca o sa reusesti sa inveti totul in liceu/facultate?  Shocked  Very Happy
Cum zice Cosmin - fa ceva real, vezi cum e. Sa inveti algoritmi si sa castigi concursuri e un inceput bun, dar e un INCEPUT.
Poti sa te angajezi, sigur; poti sa mergi in practica la o firma peste vara, nu strica. Da' mai ales, in domeniul asta (si la varsta asta), poti fi propriul tau sef: fa ceva ce te pasioneaza, ceva ce simti ca este nevoie si alti oameni ar folosi. Ai o oportunitate extraordinara acum cu epoca smartphone-urilor: fa o aplicatia Android sau iOS, cine stie, poate vei deveni bogat pana cand termini facultatea Smile
Sau, alatura-te unui proiect "open source", fa lumea mai buna. Sunt atatea de unde poti alege.....
Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Octombrie 11, 2011, 16:41:54 »

Imi era frica ca eu ma chinui sa invat info .. din timpul meu liber .. si o sa fac asta si la facultate
Si cand o sa termin facultatea .. cineva o sa stie la fel de multe ca mine doar fiinda a terminat o facultate si a facut informatica in generala sa zicem Smile

Si eu care m-am chinuit "extra" am ramas cu buza umflata  Embarassed
Memorat
gabitzish1
Moderatori infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 321
Deconectat Deconectat

Mesaje: 926



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Octombrie 11, 2011, 17:41:19 »

Pai, daca te chinui in timpul liber sa faci ceva "extra", cand ajungi la facultate n'o sa astepti sa invete si ceilalti ce stii tu deja, ci o sa faci in continuare "extra", fiind tot timpul cu un pas inainte.

Plus ca iti va fi mult mai usor la facultate la multe dintre obiectele de studiu daca tu stii deja cu ce se ocupa. Va fi mult mai lejer in sesiune si te vei putea concentra sa inveti mai mult ce e nou pentru tine.
Memorat
darkseeker
De-al casei
***

Karma: 29
Deconectat Deconectat

Mesaje: 106



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Octombrie 12, 2011, 21:27:32 »

Am si eu 2 intrebari . Faptul ca ai terminat x facultate de prestigiu are vreo relevanta in obtinerea unui interviu ? Pentru cineva care doreste sa lucreze ca programator conteaza daca a terminat automatica sau informatica , sau doar skillul in programare?
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Octombrie 13, 2011, 09:24:16 »

Nu cred ca universitatile din Romania sunt prea cunoscute in exterior.

Scoala poti face si la Poli si la UniBuc, nu alegerea asta va fi factorul care diferentieza doi programatori.
Memorat
Katalin
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Octombrie 16, 2011, 10:25:42 »

Si eu sunt pe undeva pe unde e si @Alex Velea. Doar ca eu sunt clasa a 10-a.
Studiez la liceul Stefan Odobleja din Craiova. Info-intensiv.
Momentan ma pasioneaza mai mult pe partea WEB; limbaje gen PHP, HTML, JS, CSS pentru ca mi se par mai usoare.
Dar ar fi ceva sa pot invata si sa lucrez algoritmi in C++. Am citit despre limbaj. Stiu cum sa implementez marea majoritate din feature-urile de le are disponibile, exceptie facand template-urile.
Imi este foarte frica sa nu ajung un ratat daca merg pe programare. Am rasfoit cateva carti mai vechi de algoritmica in limba engleza si nu prea m-au ajutat. Mai ales ca spuneau multe "chestii" in matematica de care nu auzisem pana atunci.

Daca m-ar putea ajuta cineva cu niste sfaturi..Ar insemna foarte mult! Cu toate ca am impresia ca vreau imposibilul. Cine mi-ar spune mie secretele unui informatician bun?..
Ar fi, poate, interesant sa fac o aplicatie pentru smartphone-uri, dar dă angajatorul a shit pe chestia asta? Oare?

Multumesc pentru articol, totusi.
Memorat
SpiderMan
Nu mai tace
*****

Karma: -463
Deconectat Deconectat

Mesaje: 937



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Octombrie 16, 2011, 10:42:38 »

Uite, ca un sfat personal, daca vrei sa te apuci de programare trebuie munca serioasa, dupa cum spuneai si tu web-ul e mai usor, mai multe joburi etc., dar din pacate unde e mai greu de obicei se castiga mai bine. ACum, daca vrei eu am Introducere in Algoritmi, T. Cormen, e foarte buna, poti s-o translatezi in alt limbaj (pentru algoritmi). Daca vrei o carte de C++, exista pe net chiar si .pdf-uri, daca vrei iti dau unul. Eu cel putin c-ul l-am invatat de pe www.cplusplus.com (sper ca nu-i nimic ca am postat ...). Daca vrei c++, invata STL, altfel lasa doar C. Multi zic ca stiu c++, dar de fapt ei stiu C si nu au habar.
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Octombrie 16, 2011, 13:39:18 »

@Katalin: Daca scopul tau e sa faci lucruri de care sa le pese angajatorilor sau persoanelor care se uita pe cv-ul tau, sau vrei sa te apuci tare de informatica ca sa nu ajungi un ratat, iti recomand sa nu te apuci.
Memorat
Katalin
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Octombrie 16, 2011, 15:29:23 »

@Katalin: Daca scopul tau e sa faci lucruri de care sa le pese angajatorilor sau persoanelor care se uita pe cv-ul tau, sau vrei sa te apuci tare de informatica ca sa nu ajungi un ratat, iti recomand sa nu te apuci.

@virgil.palanciuc a zis ca ar fi o oportunitate daca as face o aplicatie android.
Nu stiu ce a fost in mintea mea cand am zis ca sa le pese angajatorilor. Nu de asta vreau sa invat programare. Nici nu stiu daca voi fi angajat undeva sau voi lucra ca freelancer.
Nu am zis ca vreau sa ma apuc de informatica ca sa nu ajung ratat. M-am apucat deja.  wink Mi-ar place sa invat programare (algoritmi ).

O sa vad daca pot sa achizitionez cartea recomandata de @Simoiu Robert; sper sa fie buna.
Daca m-ai putea ajuta si tu cu ceva care crezi ca mi-ar prinde bine..
Mersi.
Memorat
bent_larsen
Strain


Karma: 1
Deconectat Deconectat

Mesaje: 18



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Octombrie 20, 2011, 23:36:29 »

Daca vrei sa inveti C++ serios poti sa-ti iei de pe net Thinking in C++ de Bruce Eckel. E foarte buna
cartea. Eu de acolo am invatat. Chestia e ca trebuie sa stii destul de bine C ca sa intelegi
cartea asta. Contine chestii cam avansate pentru elevi de liceu dar cei care deja
stiu C bine pot intelege cartea fara probleme. Alta carte buna de C++
e cartea lui Stroustrup (The C++ programming language). Poti sa inveti si din asta dar mie
imi place mai mult cum e structurata cartea lui Eckel.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Octombrie 21, 2011, 01:16:58 »

Tibi, in clasa a 9-a nu cred ca stie ce vrea si ce posibilitati sunt Smile. E deja destul ca stie de infoarena si e interesat.
Memorat
Katalin
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Octombrie 21, 2011, 16:32:35 »

Daca vrei sa inveti C++ serios poti sa-ti iei de pe net Thinking in C++ de Bruce Eckel. E foarte buna
cartea. Eu de acolo am invatat. Chestia e ca trebuie sa stii destul de bine C ca sa intelegi
cartea asta. Contine chestii cam avansate pentru elevi de liceu dar cei care deja
stiu C bine pot intelege cartea fara probleme. Alta carte buna de C++
e cartea lui Stroustrup (The C++ programming language). Poti sa inveti si din asta dar mie
imi place mai mult cum e structurata cartea lui Eckel.
Mersi. Sper sa imi fie de folos.

Tibi, in clasa a 9-a nu cred ca stie ce vrea si ce posibilitati sunt Smile. E deja destul ca stie de infoarena si e interesat.
Situl infoarena mi-a fost recomandat de profesorul de informatica inca din clasa a IX-a.
Ati facut o impresie buna la multi oameni, aveti o arhiva mare de probleme, deci.. vin si recomandari.
Memorat
MariusTitulescu
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 5



Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Martie 23, 2017, 23:03:12 »

Multumesc pentru sfaturi. Nu cred ca-i posibil sa faci rost de exact intrebarile date. Sigur se schimba sau macar se alterneaza.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines