Codează alături de noi normalnormalnormalnormalnormal

Codul sursă din spatele site-ului infoarena este liber disponibil, iar dezvoltarea feature-urilor noi se face in mod public. Oricine îşi poate instala o variantă "locală" de infoarena2, adăuga feature-uri sau repara bug-uri şi trimite modificările înapoi către review.

Site-ul curent este scris în PHP folosind MySQL ca bază de date. Au fost făcute multe greşeli în timpul proiectării site-ului, pe care a trebuit încet-încet să le reparăm. În acelaşi timp, am trecut printr-o perioadă stagnantă în ultimii ani şi ca urmare sunt destul de multe părţi din cod care ar fi considerate arhaice azi. Începând din 2012, ca urmare a unui internship la Facebook, am avut contact cu multe tehnologii exciting şi am decis să revitalizăm codul şi să aducem cât mai mult din ce am învăţat înapoi la infoarena. Din fericire, multe dintre acestea au fost open sourced de către Facebook. În productie folosim HipHop for PHP pentru serverul web, ceea ce ne-a oferit un boost semnificativ în performanţa site-ului. În acest moment lucrăm, printre altele, la portarea codului de randare în XHP, ceea ce ne-ar face codul mult mai curat şi mai intuitiv pentru new-comers.

Alătură-te dacă vrei să ai contact cu tehnologiile cutting-edge pe care începem să le folosim sau să devii conştient de greşelile pe care le-am făcut noi până acum şi să ajuţi la repararea lor.

Poţi afla detalii despre cum să contribui de pe wiki