Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Probleme, clasa a IX-a  (Citit de 4794 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
truenight
Strain


Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 23



Vezi Profilul
« : Decembrie 21, 2010, 11:52:44 »

Salut, as dori sa ma pregatesc pentru olimpiada de informatica si ma gandeam sa rezolv cat mai multe probleme de pe infoarena si .campion. Imi puteti spune cam ce as putea lucra? De pe .campion am rezolvat 32 de probleme de la grupa mica si voi continua sa lucrez, dar pe infoarena nu exista o repartizare in functie de an de studiu si e destul de descurajant sa dai peste o problema de o stea, dar care se rezolva cu un algoritm invatat intr-a XII-a.
Memorat
dornescuvlad
Nu mai tace
*****

Karma: -138
Deconectat Deconectat

Mesaje: 234



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 21, 2010, 12:22:11 »

Salut, incearca toate problemele de la OJI (2005-2010) de la clasa 9.
Daca nu reusesti sa le gasesti prin arhiva, le poti downloada de la sectiunea 'Downloads' de pe pagina principala.
Dupa ce reusesti sa le rezolvi astea, incearca ONI (2005-2010) de la clasa 9.E bine sa rezolvi probleme si din arhiva educationala infoarena, precum (Algoritmul lui Euclid, Cel mai lung subsir comun (n-ar strica daca reusesti), Subsir crescator maximal in O(N^2) de 70 de puncte, Generare de permutari, combinari (chiar daca backtracking nu se face la scoala in clasa 9, e bine sa-l stii.Au aparut probleme la clasa 9 care se rezolvau cu backtracking, chiar si la OJI a fost una (pluricex parca Smile).Ciurul lui Eratosthenes este foarte important, il gasesti tot in arhiva educationala.Rezolva si : Cautare binara si Subsecventa de suma maxima din arhiva infoarena.
Foarte important e sa stapanesti bine algoritmii de cautare binara, descompunere in factori primi, maxim, minim, tot ce tine de divizori si de numere prime, sa stii cum se face o sortare clasica in O(N^2 - sortarea cu 2 foruri facuta la clasa, bubblesort, sortare prin selectie, oricare din ele) chiar daca vei folosi functia sort cand programezi.
Mai pot aparea si probleme de idee ( formule, probleme cu cifre ale numerelor ).
Uita-te NEAPARAT si peste http://infoarena.ro/lucrul-cu-nr-mari (adunarea a doua numere mari, inmultirea cu o constanta, inmultirea sunt de obicei de ajuns).E foarte important sa le poti implementa corect si repede in timp de concurs(daca ai nevoie de numere mai mari decat poate cuprinde long long-ul din C++.
Sigur am uitat cate ceva, dar daca lucrezi astea, n-o sa ai probleme. Thumb up
Succes!!
Memorat
S7012MY
Nu mai tace
*****

Karma: 26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 648



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 21, 2010, 12:30:13 »

La clasa a ix-a nu iti trebuie cine stie ce algoritmi complicati. Ar trebui sa poti programa tot ce gandesti.
Probleme: http://infoarena.ro/problema/suma
http://infoarena.ro/problema/noroc
http://infoarena.ro/problema/nrtri
http://infoarena.ro/problema/medie
Din arhiva educationala fa algoritmul lui euclid, Ciurul lui Eratosthenes, cautare binara, sortare si problemele recomandate la acesti algoritmi
Memorat
truenight
Strain


Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 23



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 24, 2010, 21:57:07 »

Am gasit printre cartile mai vechi si "Informatica pentru gimnaziu", si abia acum imi dau seama cat de bine scrisa e. Mi se pare ca-l foloseam intr-a 5a, dar numai prima parte. Vreau sa termin de rezolvat problemele din ea, iar apoi trec la cele sugerate aici. Multumesc!
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines