Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Atestat clasa a XII-a  (Citit de 10458 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Stigma
Client obisnuit
**

Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 78



Vezi Profilul
« : Octombrie 05, 2009, 11:24:43 »

Voi, cei care ati terminat, ce v-ati ales sa faceti intr-a 12a pentru atestat? Si de ce?

Eu acum am trecut a 12a si as vrea - daca tot o fac! - aplicatia sa fie si folositoare mie/scolii/cine mai stie cui. Il iau pur si simplu ca pe un bun exercitiu.

Si sunt sigura ca mai sunt pe-aici elevi care cauta si ei inspiratie.
Un brainstorming, ce ziceti?
Memorat
Mishu91
Nu mai tace
*****

Karma: 169
Deconectat Deconectat

Mesaje: 751



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 05, 2009, 17:23:32 »

Sincer nici eu nu știu ce să fac. La un moment dat mi-a trecut prin minte să fac ceva despre flux maxim în rețele, însă nu știu cât de încântat va fi profesorul examinator să vadă așa ceva. Sau o variantă ar mai fi rezolvarea sudoku, dar cred că este cam simplu pentru atestat. Aa, și cu noua lege a vieții, s-ar nici să nu mai dăm atestat, că dăm competențe digitale (ce îmi place cum sună digitale Very Happy).
Memorat
Sorin_Ionut
Client obisnuit
**

Karma: 14
Deconectat Deconectat

Mesaje: 53



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 05, 2009, 18:33:20 »

LOL !! Pot sa-mi dau si eu cu parerea ??
As avea cateva idei, nou venite, dar din pacate au ratat perioada de gratie.
Daca ma primiti si pe mine revin cu un EDIT si vi le spun...

@Andrei Misarca : Flux maxim - No Way ! Profi asteapta ceva interactiv si util nu niste cunostinte avansate de programare pe care putini au norocul sa le descopere si un procent si mai mic sa le foloseasca... (Daca il faci totusi interactiv intr-un mediu visual poate parea interesant altfel nu).
                       : Rez. Sudoku - Cu asta vei avea bafta. Si eu am facut unul in Bc++ si e relativ simplu. Daca il faci atractiv intr-un mediu visual + generator random de table de sudoku (in functie de nivel) cred ca vei avea in principiu o seansa enorma sa iei 10 (la proba practica).

Multa bafta ! & Toate cele bune !  Very Happy
Sorin.
« Ultima modificare: Octombrie 05, 2009, 19:28:40 de către BYSorynyos » Memorat
Florian
Nu mai tace
*****

Karma: 125
Deconectat Deconectat

Mesaje: 832



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Octombrie 05, 2009, 18:39:47 »

La atestatul asta, nu ia aproape toata lumea 10 ? Eu parca asa stiam...  Very Happy
Memorat
c_e_manu
Nu mai tace
*****

Karma: 56
Deconectat Deconectat

Mesaje: 243



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Octombrie 05, 2009, 19:13:51 »

La atestatul asta, nu ia aproape toata lumea 10 ? Eu parca asa stiam...  Very Happy

Nu chiar. Cunosc pe cineva care a facut o aplicatie faina de remote connect de pe iPhone pe PC-ul de acasa (si invers, dar nu sunt 100% sigur) si  a luat 9.5 fiindca nu a fost spiralata documentatia, ci doar in folii. Bineinteles ca altii ce au facut un site HTML cu poze au luat 10. De aceea nu conteaza asa mult aplicatia ca si complexitate, mai degraba doar ca aspect si cum o prezinti, cum o "vinzi" examinatorilor. In criza de idei, poti baga un site decent si iei 10, cel putin asa am observat eu pe parcursul aniilor.

LE: O idee ar fi sa faci program cu aplicatie din fizica, matematica, chimie sau alte materii. Sau gandeste-te la aplicatiile simple ce le-ai facut cand ai invatat un limbaj vizual gen C#, Visual C++, etc. si incearca sa adaugi facilitati pana cand devine o aplicatie destul de complexa pentru o lucrare de atestat.
Memorat
Stigma
Client obisnuit
**

Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 78



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Octombrie 05, 2009, 20:53:32 »

Atestatul il dam, nu are nici o legatura cu competentele digitale. Oricum n-a fost niciodata obligatoriu, nu-ti impune nimeni sa-l dai.

Subiectul ramane deschis  Smile
Memorat
cvicentiu
Strain


Karma: 2
Deconectat Deconectat

Mesaje: 15



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Octombrie 06, 2009, 21:27:35 »

Ca tot venea vorba de brainstorming:

Eu am urmatoarele idei, care o sa o si implementez mai vedem:

1: Tetris : mi se pare o idee clasica de aplicare a tuturor cunostintelor care se dobandesc in 9-12, asta la nivel mediu. Poate fi facut cu ascii art daca nu iese cu elementele vizuale. cateva matrici pe acolo pt piese, o functie de coborare, una de rotatie, una de coliziuni si una de verificare daca e gata vre-o linie + bucla de joc.
2: Vaporase : ceva mai greu, insa AI-ul este relativ usor de implementat, luand-o initial la random pana sa zicem 10 lovituri, asta in caz ca nu nimereste vre-o barca, apoi cauta posibilitati si loveste unde ar putea fi ceva. (asta incepand de la cel mai mare vapor si cand l-a scufundat pe acela trecand la urmatorul). Evident cand gaseste ceva cauta neaparat sa-l distruga etc. E relativ straight forward.
3: Sudoku s-a mai spus.
4: Sah fara AI. AI-ul de la sah fiind ceva ce ma depaseste cu mult din pacate.
Memorat
blasterz
Nu mai tace
*****

Karma: 92
Deconectat Deconectat

Mesaje: 255



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Octombrie 06, 2009, 22:33:29 »

AI-ul de la sah se bazeaza pe Machine Learning : S-au pus 2 "calculatoare" sa joace sah intre ele random si un "al treilea calculator" a selectat unele mutari  (in anumite conditii) care duceau la castig / pierdere... Cu cat numarul de astfel de mutari era mai mare cu atat AI-ul devenea mai puternic. 
Memorat
Sorin_Ionut
Client obisnuit
**

Karma: 14
Deconectat Deconectat

Mesaje: 53



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Octombrie 06, 2009, 23:09:17 »

Inca cateva idei :

..) La sah poti face si AI si nu trebuie sa fie eficient nu cred ca exista vre-un prof care sa stea sa joace 30min sa vada cat de bun e AI, un simplu alg randomizat cred ca isi poate face treaba foarte usor...

1) Un alt joculet relativ usor de implementat ar fi Bouncing Balls. Cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc. In functie de timpul ramas se mai pot adauga diverse functii si bonusuri. Eu am codat asa ceva in C++, Borland. Cine e interesat de sursa imi poate da PM si i-o trimit (mi-am facut un pic de timp si am mai gasit cateva din anticele mele lucrari) - Jocuri cred ca se pot face multe dar nu-s chiar asa de utile si de obicei nu atrag atentia.
2) Programe - poti incerca ce am facut eu anul trecut Media Player (iti pot trimite documetatia sa nu pleci de la 0) oricum gasesti tot de ce ai nevoie pe http://msdn.microsoft.com eu de aici am invatat totul.
3) Ceva alg de criptare pt orice tip de fisier, sau alg de arhivare. Detin niste documetatie pe tema asta sau mai multe poti gasi pe google.
4) Un program de transcris cod din pascal in c sau invers... Modifici decat cuvintele cheie si putin la cod. (Daca l-ai fi adus acum la Cluj cred ca scoteai bani buni pe el, pe aici nu sunt multi care stiu pascal sau care au chef sa invete, la inceput cred ca si eu eram tentat de asa ceva Smile))
5) Poti incerca sa faci ceva in Macromedia + pagini web, aici sunt multe optiuni...

In principiu daca e ceva frumos ce incanta vederea nu ai probleme. Toata lumea vrea sa vada ceva frumos nu neaparat util.

Multa bafta ! & Toate cele bune !
Sorin.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines