Buna , peste anul viitor termin a XII-a si ma intereseaza facultatile.Am citit pe situl facultatii Babes Bolyai urmatoarele:
Sunt notaţi cu media generală 10 următorii candidaţi:
* Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au participat la faza internaţională sau au obţinut cel puţin o distincţie (un premiu I, II, III, Menţiune şi Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare de Matematică, Astronomie, Informatică în clasele IX-XII.
Cand zice ca sunt notati cu media generala 10 absolventii cu Mentiune la ONI se refera la cei 25-20 dupa locurile 1,2,3 la fiecare clasa?Sau doar la locul 4?
Multumesc anticipat.
Salut!
Din punctul meu de vedere „MenÈ›iune È™i Premiul Special†înseamnă să le ai pe amândouă, adică să fii pe locul 4. ÃŽn plus, undeva în regulament mai scria, anul trecut, „Premiul I, II, III, MenÅ£iune sau Premiu Specialâ€. Un motiv în plus să pui sub semnul întrebării acel „șiâ€. Dar, când am întrebat comisia pentru admitere dacă trebuie să le ai împreună, mi s-a răspuns că nu trebuie. Deci, dacă ai ultima menÈ›iune din clasa a 9-a atunci vei avea 10 la admitere la facultatea de informatică la UBB. PuÈ›in ilogic, dar aÈ™a e.