Pagini: [1] 2   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Revolutie la Chisinau  (Citit de 7888 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
tvlad
De-al casei
***

Karma: 63
Deconectat Deconectat

Mesaje: 121



Vezi Profilul
« : Aprilie 07, 2009, 22:53:42 »

Ce parere aveti de revolutia(?) din Republica Moldova?
Se pare ca a fost organizata prin Twitter si Facebook Very Happy

Un doi, un doi! Comunistii la gunoi! Evil or Very Mad
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Aprilie 07, 2009, 23:05:59 »

Sper ca nu e nevoie sa spun ca parerea mea despre revolutia de la Chisinau e ca e ok si ca chiar ar trebui refacute alegerile frauduroase.

A fost si la noi protest in semn de solidaritate in Bucuresti in Piata Universitatii si in Cluj in Piata Avram Iancu cred, asa ca o sa imi exprim mai mult parerea asupra acestui eveniment (ma refer la cel din Bucuresti). Mi s-a parut putin cam de umplutura. Adica ma rog, e adevarat ca era doar un protest de solidaritate, deci nu avea un scop clar si concis. Cu toate acestea insa s-au facut si niste cereri asupra carora dupa parerea mea nu s-a insistat destul.  Adica mai mult decat de solidaritatea noastra, moldoveni au nevoie ca guvernul romaniei sa nu ramana indiferent la ceea ce se intampla peste Prut, si sa implice in cazul in care armata o sa intervina pentru stoparea revolutiei si sa inceapa sa traga in oameni, pentru a nu repeta istoria trista de la noi din anul 1989. Cam asta era cererea, cam subtila dupa parerea mea, a protestului din piata universitatii. Insa dupa parerea mea s-a insistat prea mult pe injuraturi si batjocori aduse la adresa lui Vladimir Voronin sau chiar a lui Ion Iliescu la un moment dat. Chestiile de acest gen mi se par ca sunt ceva de genu... pointing out the obvious. Comunisti sunt rai, si vrem sa scapam de ei. Wow, that something new. Ma rog, e posibil ca asa sa mi se para mie pentru ca asa am fost crescut, din cate am inteles in R. Moldova istoria e putin schimbata deci nu se stie exact ce mentalitate au oameni de acolo. Oricum aceste lucruri nu fac decat sa prezinte problema, insa nu se ofera nici o solutie, ceea ce face ca protestul sa nu devina altceva decat un sprijin moral, insa fara a aduce un ajutor concret.

Nu stiu cum a fost la cluj, insa in Bucuresti mi s-a parut cam slabuta organizarea, e drept ca nici nu au avut mult timp la dispozitie. Protestele vor continua din nou maine in Piata Universitatii de la ora 20:00.
« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 00:38:39 de către Savin Tiberiu » Memorat
peanutz
Nu mai tace
*****

Karma: 10
Deconectat Deconectat

Mesaje: 296



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Aprilie 07, 2009, 23:24:52 »

Manifestantii nu vor avea sprijinul marilor puteri daca se vor comporta violent. Daca nu se poate demonstra ca au fost falsificate alegerile, ceea ce se intampla acum ar putea fi considerata o lovitura de stat... lucru ce nu e tocmai ok.
Nu cred ca vor fi prea multe victime, ca daca ar face din cativa dintre ei martiri, si-ar pune in cap populatie si mai tare..
Cat despre pozitia romaniei.. Basescu nu a comentat nimic.. Si singurul neajuns pare a fi sa nu avem un stat comunist la granita ue. Era de asteptat.
Parerea mea.. nu stiu.. Cred ca daca presedintele ar fi tinut la tara lui ar fi demisionat pana acum. Mai bine ce vrea gloata, decat victime.

Ca fapt divers... Am citit undeva ca nebunii de la un spital de nebuni au fost dusi sa voteze pentru comunisti.. Smile
Memorat

....staind....
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Aprilie 07, 2009, 23:38:46 »

Problema e alta dupa parerea mea. Problema e ca acum e seara si lumea se intoarce acasa sa doarma, moment tocmai bun ca KGB-ul sa apara sau serviciile lor secrete. Cat despre presedintele lor... el e un om tipic comunismului, condus de ideea ca el stie mai bine si nu ii pasa de nimic altceva decat de propriile-si interese, in nici un caz de populatie. Il vad in stare sa traga cu sange rece in populatie. Si aici vine a 2a problema, acelasi presedinte are in agenda politica apropierea de rusia si alte chestii de genu (http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Voronin aici se poate vedea daca nu ma credeti pe cuvant) daca nato intervine ca alianta rusia sigur va actiona ca si in cazul osetiei si isi va face felul. In schimb daca romania ar actiona ca un liber arbitru si ar zice ca organizeaza alegerile si ar lua o pozitie hotarata impotriva violentei ar insemna cu totul altceva. Rusia nu ar fi indreptatita sa intre in tara, Nato ar sustine tacit si indiscret Romania probabil si se va face dreptate. Dar dupa cum se stie... la puterea romaniei sunt niste femei cu pantaloni de stofa si sacou de barbati.... Si nu numai ca nu au actionat clar si precis, dar nici macar nu au dat vreo declaratie de presa....Lucru scandalos, macar sa zica ca sunt de partea moldovenilor si asa mai departe. Daca cumva armata trage in populatie revolta se va sfarsi intr-un mod sangeros. Deci ca concluzie eu ceea ce cred despre revolutie e ca e o initiativa extraordinara, ca lumea din romania de partea celalata a prutului ar trebui sa invetze ceva din asta, dar ca soarta ei depinde in proportie de 50% de cum va reactiona poporul roman de aici. Deci intr-un fel avem soarta legata, din nou, noi cu fratii de peste Prut. Pe de alta parte se poate si ca Vladimir Voronin sa cedeze nervos si sa plece de buna voie fara interventie militara sau alte chestii de la putere, ceea ce ar fi cel mai bun scenariu, dar ma indoiesc.
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Aprilie 07, 2009, 23:48:26 »

Aici e un articol pe aceasta tema care prezinta destul de bine cam cum sta treaba. Ma rog e putin stupid ptr ca e scris invers dar nah, adica update-urile sunt trecute la inceputul paginii de fiecare data, deci daca vreti sa cititi evenimentele in ordine cronologica trebuie sa incepeti de la sfarsit Tongue
Memorat
tvlad
De-al casei
***

Karma: 63
Deconectat Deconectat

Mesaje: 121



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Aprilie 07, 2009, 23:57:35 »

Radio Vocea Basarabiei - http://87.248.162.116:8000/listen.pls
Pe Twitter au aparut acum 3 ore niste zvonuri ca tancurile rusesti de la Tiraspol au pornit spre Chisinau. Sa speram ca nu-i adevarat Surprised
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Aprilie 08, 2009, 00:21:24 »

Am deschis radio-u ala si tocmai a inceput o melodie care zice "Nu uita ca esti romaaaan". Poate ca nici noi nu ar trebui sa uitam ca si ei sunt romani.
Memorat
tvlad
De-al casei
***

Karma: 63
Deconectat Deconectat

Mesaje: 121



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Aprilie 08, 2009, 00:35:23 »

S-a intrerupt la un moment dat transmisiunea telefonica si au bagat "Treceti batalioane romane carpatii" Smile

LE: Cica se trage, dar cu munitie oarba. Nu mi se pare o idee prea buna Thumb down
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Aprilie 08, 2009, 10:30:35 »

Pana acum, alegerile nu au fost dovedite ca fiind fraudate de catre organizatii externe (OSCE a zis ca s-au desfasurat corect), si atata timp cat nu se dovedeste asta, 44% din populatie care face proteste ca nu le convine rezultatul nu pot sa faca nimic pentru ca, teoretic, 56% le convine si nu asa functioneaza "democratia".

E nevoie de una din marile puteri care sa sustina schimbarea comunismului in Moldova si care sa se opuna Rusiei care practic o controleaza. Pana acum de raspandirea democratiei s-a ocupat SUA, dar cu criza economica, nu cred ca isi doresc si deteriorarea relatiilor cu Rusia. Nici SUA, nici UE nu si-au manisfestat sustinerea fata de revolta din Moldova. Au condamnat, chiar, violenta pe care au manisfetat-o protestatarii.

Luand in considerare aceste 2 idei, eu nu vad bine rezultatul revolutiei, cel putin la modul la care se desfasoara acum, oricat de mult mi-as dori sa ma insel.
Memorat
Cristian_B
Strain


Karma: -8
Deconectat Deconectat

Mesaje: 18



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Aprilie 08, 2009, 10:43:10 »

Exact asta voiam sa scriu si eu Bogdan Smile, ai dreptate atata timp cat alegerile sunt considerate corecte, nu se poate intampla nimic. Din cate am auzit revolutia numai trebuie facuta cum era acum 20 de ani cu batu-n mana batand politisti si cu aruncand cu pietre in parlament, numai e frumos pt. nimeni acum avem alte principii in legatura cu revolutia, plus ca si SUA s-a cam facut ca intoarce capul, exact cum a facut acum nustiu cat timp cand Ssadam a omorat cu bombe chimice 3000 de oameni. Wink
Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Aprilie 08, 2009, 10:55:57 »

Acum ascult Vocea Basarabiei si intr-adevar in timpul serii politia a luat persoane si le-a arestat...... Cat despre lupta anti-comunista care ar trebui teoretic purtata de o mare putere... Nu inteleg de ce trebuie sa fie o mare putere... Romania are puterea si mai important dreptul(multi dintre cei din chisinau au chiar cetatenie romana) sa intre si sa stapaneasca totul sa organizeze niste alegeri. Sunt sigur ca o mare putere nu se va baga, fiindca daca ele s-ar baga aceasta nu ar putea fi interpretata ca o problema de politica nationala ci internationala si va aduce tensiuni intre Rusia si puterea respectiva, in schimb romania are dreptul si chiar obligatia sa raspunda. Eu zic ca totusi se va termina cu bine.

Cica ambasadorul roman a fost denumit de oficialii conducerii PNG(persona non grata), adica not welcomed..... 193 de persoane au fost arestate in timpul serii(asta e numarul oficial, numarul real presupun ca e mult mai mare).

P.S. Moldova si-a inchis granita neoficial(oficial ai voie sa treci dar nu te lasa nimeni)... lucru care este clar nejustificat si chiar ilegal. Comunistii cu aceasta ultima actiune au adus la vedere lipsa lor de respect pentru populatie si pentru legi.Si tot cu asta au mai demonstrat ca modul lor de guvernare e unu neligitim, care mai degraba s-ar baza pe tensiuni si eforturi decat pe legi concrete pentru realizarea obiectivelor.
« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 12:42:28 de către Savin Tiberiu » Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Aprilie 08, 2009, 11:32:44 »

Acum ascult Vocea Basarabiei si intr-adevar in timpul serii politia a luat persoane si le-a arestat...... Cat despre lupta anti-comunista care ar trebui teoretic purtata de o mare putere... Nu inteleg de ce trebuie sa fie o mare putere... Romania are puterea si mai important dreptul(multi dintre cei din chisinau au chiar cetatenie romana) sa intre si sa stapaneasca totul sa organizeze niste alegeri. Sunt sigur ca o mare putere nu se va baga, fiindca daca ele s-ar baga aceasta nu ar putea fi interpretata ca o problema de politica nationala ci internationala si va aduce tensiuni intre Rusia si puterea respectiva, in schimb romania are dreptul si chiar obligatia sa raspunda. Eu zic ca totusi se va termina cu bine.

Daca Romania se implica nu o sa fie tensiuni intre noi si Rusia? Smile Moldova si Romania nu sunt independente de restul lumii, schimbari de guvern nu cred ca au cum sa se produca fara absolut niciun fel de suport din exterior. Teoretic vorbind, caderea comunistilor de la putere din Moldova, ar trebui sa fie doar o problema interna. Practic, e o scadere in influenta globala a Rusiei si o sa se transforme intr-o problema internationala. Eu asa vad lucrurile doar, nu zic ca-mi doresc sa se intample asta Smile

PS: Abia acum dupa ce au arestat aproape 200 de oameni, Voronin zice ca va folosi forta Smile
« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 11:39:36 de către Bogdan Tataroiu » Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Aprilie 08, 2009, 11:35:02 »

Pai da dar Romania are cetateni acolo, chiar multi si practic implicarea ei e justificata. Alte puteri nu au cetateni in Moldova, deci nu prea pot sa se implice.
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Aprilie 08, 2009, 11:35:35 »

Nici eu nu cred ca oficiali de la Moscova ar ramane indiferenti daca Romania s-ar implica in acest conflict.
Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Aprilie 08, 2009, 11:44:22 »

Pai ideea e ca Romania ar trebui sa apara ca liber arbitru sa organizeze chestii cu scopul mentinerii pacii... Asta probabil ca ar enerva oficialii rusiei, dar ei sigur nu ar putea reactiona fiindca nu ar avea justificare si nici o baza solida de actiune , cat despre faptul ca alegerile nu au fost frauduloase http://stirileprotv.ro/stiri/international/cetateni-romani-expulzati-din-republica-moldova.html stiri din astea sunt o groaza si sunt mai mult decat suficient sa zici ca alegerile nu au fost corecte.
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Aprilie 08, 2009, 12:19:47 »

Citat
44% din populatie care face proteste ca nu le convine rezultatul nu pot sa faca nimic pentru ca, teoretic, 56% le convine si nu asa functioneaza "democratia".
44% din oameni sunt in strada? Nu am destule informatii pe aceasta tema (no tv in god forsaken dormitory), si nu stiu exact ce inseamna acel 44%, oameni care sunt in strada sau oameni care nu sunt de acord. Daca e vorba de oameni care au iesit in strada, atunci cred ca e destul de clar ca alegerile au fost furate. Adica gandeste-te ca probabil batrani si o mare parte din femei nu au iesit in strada, populatie care ar depasi lejer un procent de 6% dupa parerea mea.

Cat despre liber arbitru, nush ce sa zic. Un liber arbitru nu ar trebui sa fie in totalitate impartial? Eh bine taberele sunt destul de clare: comunisti (rusi) vs protestanti (in mare parte romani). Avand in vedere procentul de 80% de romani din R. Moldova, nu cred ca romania ar putea actiona ca un liber arbitru. Dupa parerea mea Romania ar trebui sa faca presiuni asupra oficialilor din R. Moldova sa nu recurga la violente impotriva romanilor. La urma urmei din cate am inteles, revolutia a pornit ca un miting diplomat.


« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 12:24:59 de către Savin Tiberiu » Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Aprilie 08, 2009, 12:29:56 »

Nu sunt 44% in strada, bogdan vroia sa zica ca cei care au iesit in strada sunt cei care au votat cu opozitia, si chiar daca este multa lume in strada tot se poate ca majoritatea sa vrea comunistii. Oricum nu au cum sa fie 44% de oameni pe strada in chisinau , ca chisinau are populatia de 600.000 si Rep Moldova are toata populatia de ~4 milioane... deci 44% * ~4 mil = ~1.7mil. Dar bogdane chestia nu a inceput cu votarea frauduloasa, revolta populatiei a inceput acum multi ani cand au fost arestati membrii ai opozitiei. Deci chiar daca numaratoare, sa presupunem ar fi fost matematic corecta, votarea si toatea astea nu ar fi fost corecte. Alegerile astea au fost doar picatura care a umplut paharul.
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Aprilie 08, 2009, 12:30:07 »

Nu stiu exact cati au iesit in strada, ma refeream la rezultatele alegerilor. Aparent am tinut minte prost procentajele Smile, comunistii au avut 49.9% din voturi, si in urma eliminarii partidelor cu procentaje mai mici de pragul obligatoriu, au obtinut majoritate. E foarte posibil / probabil sa fi fost fraudate, doar ca nu exista o justificare oficiala a acestui fapt de la organizatii care s-au ocupat de supravegherea alegerilor. Deci nu exista vreun motiv oficial pentru refacerea alegerilor, oricat de clar ar fi ca nu au fost ok.

Dar bogdane chestia nu a inceput cu votarea frauduloasa, revolta populatiei a inceput acum multi ani cand au fost arestati membrii ai opozitiei. Deci chiar daca numaratoare, sa presupunem ar fi fost matematic corecta, votarea si toatea astea nu ar fi fost corecte. Alegerile astea au fost doar picatura care a umplut paharul.

Sunt de acord, dar din cate inteleg fraudarea alegerilor e motivul de la care a pornit aceasta revolta. Fraudarea e justificarea faptului ca partidul comunist nu ar mai trebui sa fie la putere.
« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 12:40:19 de către Bogdan Tataroiu » Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Aprilie 08, 2009, 12:50:58 »

Iata si o veste buna:

13:28 Baroneasa Nicholson pune sub semnul intrebarii un raport al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care afirma ca votul la alegerile de duminica a fost "in general liber si corect"

Sursa: Stirile ProTv
Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Aprilie 08, 2009, 12:58:23 »

Pai alegerile au fost frauduloase Smile chiar daca numaratoare este asa cum se zice... e vorba despre dreptul la libera exprimare si asa mai departe. Oricum din cate am citit sunt persoane pe liste care au votat in mai multe orase si sate. Deci daca acesta ar fi cazul chiar ar fi din cale afara de clar ca alegerile trebuiesc refacute. In orice caz castigatorul este cel care zice cine a avut dreptate sau nu... Deci daca revolta castiga atunci alegerile se vor reface , daca nu probabil ca nu.

P.S. Studenti basarabeni impreuna cu oficiali romani din Iasi s-au urcat in autobuze si isi fac drum spre granita unde spera sa protesteze pana la deschiderea granitei. Daca ei vor reusi, va fi destul de clar ca totul se va termina cu bine. Din ce in ce comunistii isi pierd din influenta... Acum exista si conexiune radio si internet in zona si telefonie mobila si daca acest ultim efort va fi cu succes si granita va fi deschisa, comunistii vor fi lasati fara alternativa si vor trebui sa incerce sa-si justifice actiunile. Sa speram ca totul nu va degenera in varsare de sange.
Memorat
peanutz
Nu mai tace
*****

Karma: 10
Deconectat Deconectat

Mesaje: 296



Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Aprilie 08, 2009, 13:43:18 »

Tibi, cat de departe e Vama Galati de Galati? Cred ca am putea organiza si noi ceva macar in Galati.. Dragon, acum e momentul sa te bagi in politica Tongue... sa nu uiti sa te tunzi sa fii prezentabil Tongue
Memorat

....staind....
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #21 : Aprilie 08, 2009, 14:21:46 »

Pai e destul de aproape. Dar tot nu poti sa mergi pe jos pana acolo, ne-ar trebui ceva masini daca am vrea sa ajungem pana la vama.

Citat
Pai alegerile au fost frauduloase Smile chiar daca numaratoare este asa cum se zice... e vorba despre dreptul la libera exprimare si asa mai departe. Oricum din cate am citit sunt persoane pe liste care au votat in mai multe orase si sate.
Eu ma refeream la faptul ca incepe sa devina clar si persoanelor din politica internationala ca alegerile au fost furate, which is good Smile. Faptul ca ne era noua clar nu prea ajuta cu nimic.
Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace
*****

Karma: 173
Deconectat Deconectat

Mesaje: 217



Vezi Profilul
« Răspunde #22 : Aprilie 08, 2009, 16:40:51 »

Aici puteti gasi raportul intocmit de OSCE, Human Rights (OSCE/ODIHR), OSCE Parliamentary Assembly (OSCE PA), Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) si European Parliament (EP) cu privire la procesul electoral din Moldova.


Eu sunt de parere ca in cazul in care OSCE nu isi modifica atitudinea pozitiva fata de procesul electoral(cu tot ce inseamna el, nu numai numaratoarea) nu putem numi revolta care s-a iscat la Chisinau o revolutie, pentru ca are mici sanse sa reuseasca.

LE : In ceea ce priveste interventia Romaniei de care zice Marius Dragus nu cred ca poate fi privita cu ochi buni de cineva. Moldova este un stat independent, este ca si cum o comisie europeana ar declara votul in Romania corect si Bulgaria ar trimite cetateni bulgari care sa vandalizeze Palatul Parlamentului si Palatul Cotroceni. Mi se pare normal ca in conditiile in care un stat se afla in mijlocul unei revolte de mare amploare, granitele sa fie blocate. Chiar si un stat democratic ar inchide granitele daca s-ar institui starea de necesitate. Este vorba de "instinctul" de conservare a oricarui regim.
« Ultima modificare: Aprilie 08, 2009, 17:13:09 de către Codrea Marcel » Memorat
sigrid
De-al casei
***

Karma: 61
Deconectat Deconectat

Mesaje: 129



Vezi Profilul
« Răspunde #23 : Aprilie 08, 2009, 18:25:51 »

Domnule Marcel Codrea, privesti foarte superficial ce se intampla. Ma refer la ce-ai scris la LE.
Memorat
mariusdrg
Client obisnuit
**

Karma: 70
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #24 : Aprilie 08, 2009, 22:18:43 »

Cred ca nu am dezvoltat deztul ideea de liber arbitru.... Nu ma refeream la faptul ca Romania ar trebui sa plateasca armata sa vandalizeze Parlamentul  Rolling on the Floor Laughing, desi trebuie sa recunosc ca e destul de amuzanta ideea(un stat sa sparga geamurile de la parlamentul altui stat, asta da miscare Smile ), eu ma refeream la faptul ca romania trebuie sa zica clar ca e de partea cetatenilor, ca ea va acorda ajutor medical si financiar pe cat poate in momentul de dupa si ca ea va ajuta la desfasurarea unor noi alegeri. Trebuie sa intelegi ca deobicei primul pas nu se face de frica ca nu se stie cine cum va reactiona. Dar daca Romania ar zice ca intervine de dragul desfasurarii pasnice a disputelor va fi sigur sustinuta din afara.
P.S. Si cand comunistii au dat lovitura de stat in cehoslovacia sau cand a fost revolutia din Ungaria nimeni nu a facut un prim pas si uite ce "bine" au decurs aceste situatii.
P.P.S. Romania are si o scuza buna, anume aceea ca o gramada de cetateni romani sunt in Moldova si o gramada de cetateni moldoveni sunt in romania.
Memorat
Pagini: [1] 2   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines