•astronomy
|
 |
« : Aprilie 05, 2009, 11:27:24 » |
|
Aici puteti discuta despre problema Cuburi3.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•cosgb
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Aprilie 05, 2009, 19:48:39 » |
|
Sal. La probl asta iau eroarea "Killed by signal 11(SIGSEGV)". Din c cauza? Am o coada de 2.000.000 d elemente cu 2 campuri de tip long si in mod normal dupa calculele mele ar intra...dar coada este subdimensionata...asa ca nu stiu exact cauza: am coada subdimensionata si incerc sa folosesc niste zone d memorie care nu exista sau depasesc memoria? ( mai am si alte variabile sau vectori, dar in total acestea nu depasesc 100000 Kb)
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•gh09
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #2 : Aprilie 05, 2009, 20:00:42 » |
|
Ai prea multa memorie 2 * 2 mil = 4 mil....cam mult 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Florian
|
 |
« Răspunde #3 : Aprilie 08, 2009, 15:50:06 » |
|
Fac problema cu dinamica in O(n^2), cu memoizare. Iau TLE pe testul 10. Fac cam asa: pt fiecare i=1,n , daca !memo[ i ] atunci calc(i).
iar calc(i) arata cam asa: int calc(int i) { daca (memo[ i ]) return memo[ i ]; pt (j=1;j<=n;++j) daca(j!=i && j se poate pune deasupra lui i) { x = calc(j); daca(x>max) max = x; } memo[ i ] = max + l[ i ]; return max; }
Bineinteles, ca mai am doi vectori, unul care imi retine numarul de turnuri, iar celalalt pentru reconstructia drumului. Este cineva care a luat 100 in acest fel? Ce optimizare as putea face ca sa intre in timp?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Marius
|
 |
« Răspunde #4 : Aprilie 08, 2009, 16:04:48 » |
|
Fac problema cu dinamica in O(n^2), cu memoizare. Iau TLE pe testul 10. Fac cam asa:
Soluţia cu memoizare nu obţine 100p. Încearcă Varianta 2, sau chiar Varianta 3 
|
|
|
Memorat
|
Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
|
|
|
•Florian
|
 |
« Răspunde #5 : Aprilie 08, 2009, 20:57:31 » |
|
Ar trebui specificat lucrul asta in articolul cu solutii. Desi prima data mi-a venit in gand ideea de la varianta 2, cand m-am uitat pe articolul cu solutii, am observat ca solutia data in varianta 1 e mult mai usor de implementat... Dar se pare ca nu e optima... 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•gabor_oliviu1991
|
 |
« Răspunde #6 : Aprilie 20, 2009, 20:59:53 » |
|
Am o problema la afisarea indiciilor cuburilor care formeaza turnul. La testele mari imi afiseara cateva cuburi in plus la inceputul fisierului, restul fiind bune. int k = 0; while(sol[poz_max] != 0) t[++k] = poz_max; poz_max = sol[poz_max];} poz_max = la inceput e pozitia maximimului turnului sol[ i ] = inaltimea maxima care are ca ultim element cubul i
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Florian
|
 |
« Răspunde #7 : Aprilie 20, 2009, 21:03:21 » |
|
Nu ar trebui sa ai poz_max = pre[poz_max] (sau cv de genu)? Adica elementul de pe care "s-a venit" in poz_max pt a obtine acel sol[ poz_max ] . La tine sol[] e inaltime, iar poz_max e pozitie. Am inteles eu gresit?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•gabor_oliviu1991
|
 |
« Răspunde #8 : Aprilie 20, 2009, 21:07:04 » |
|
Scuze, nu m-am exprima eu bine. sol[ i ] e tatal din care se ajunge in i cum zici tu. 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Bit_Master
|
 |
« Răspunde #9 : Februarie 16, 2011, 18:43:57 » |
|
Ce legatura are problema asta cu Subsir crescator maximal? (ca acolo se face referire la ea)
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SpiderMan
|
 |
« Răspunde #10 : Februarie 16, 2011, 19:17:41 » |
|
Citeste solutia oficiala si ai sa vezi legatura.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•thesilverhand13
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #11 : Martie 07, 2011, 00:43:20 » |
|
Am o intrebare pentru cei carora li s-a mai intamplat sa ia WA pe ultimele 7 teste....care era bugul? Mentionez ca folosesc varianta a 2-a din solutia oficiala,cea a subsirului crescator maximal de complexitate O(n^2).Multumesc anticipat! L.E:Never mind....am luat suta  .
|
|
« Ultima modificare: Martie 09, 2011, 00:09:07 de către Florea Toma Eduard »
|
Memorat
|
|
|
|
•ctlin04
|
 |
« Răspunde #12 : August 26, 2011, 14:10:44 » |
|
Nu inteleg de ce iau numai primele doua teste, inteleg TLE pe ultimul, dar nu inteleg de ce iau incorect pe celelalte, fac PD O ( n^2 ), si pe exemplele mele merge bine, ma poate ajuta cineva, pls ? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #13 : August 26, 2011, 14:21:59 » |
|
Cum sa te ajute lumea? Sa ghiceasca ce ai gresit? Posteaza si tu ceva cod sau descrie-ti solutia. Ai grija la sortare (cand una dintre dimensiuni e egala cum faci cu cealalta), acelasi lucru si la subsirul crescator.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•ctlin04
|
 |
« Răspunde #14 : August 26, 2011, 14:40:10 » |
|
Uite codul: code: begin assign(fi,'cuburi3.in'); assign(fo,'cuburi3.out'); settextbuf(fi,b1); settextbuf(fo,b2); reset(fi); rewrite(fo); readln(fi,n); for i:=1 to n do begin readln(fi,a[ i ].l,a[ i ].g); a[ i ].ind:=i; end; qsort(1,n); j:=0; for i:=1 to n do if a[ i ].l=a[i+1].l then inc(j) else if j>0 then begin qsort2(i-j,i); j:=0; end; b[n].h:=a[n].l; b[n].pos:=n; b[n].nr:=1; b[n].ind:=a[n].ind; max2:=b[n].h; posmax2:=n; for i:=n-1 downto 1 do begin max:=0; posmax:=i; for j:=i+1 to n do if (a[ j ].g<=a[ i ].g) and (b[ j ].h>max) then begin max:=b[j].h; posmax:=j; end; b[ i ].h:=a[ i ].l+max; b[ i ].pos:=posmax; b[ i ].nr:=b[posmax].nr+1; b[ i ].ind:=a[ i ].ind; if b[ i ].h>max2 then begin max2:=b[ i ].h; posmax2:=i; end; end; writeln(fo,b[posmax2].nr,' ',b[posmax2].h); j:=posmax2; repeat writeln(fo,b[j].ind); dec(b[posmax2].nr); j:=b[j].pos; until b[posmax2].nr=0; close(fo); end. Cimpurile tabloului a sunt : l=latura, g=greutatea, ind=numarul de ordine cum apare in sirul initial; Cimpurile tabloului b sunt : h=inaltimea maxima a turnului la baza caruia se afla elementul i; pos=pozitia din care s-a format maximul respectiv; nr= cite cuburi formeaza turnul respectiv; ind= pozitia cubului in sirul initial, cam asta.  LE: S-a rezolvat, uitasem sa fac ceea ce e insemnat cu rosu, o greseala mica dar care te costa 80 de puncte 
|
|
« Ultima modificare: August 26, 2011, 15:51:18 de către catalin »
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #15 : August 26, 2011, 15:53:39 » |
|
Presupun ca ordonezi valorile in ordine descrescatoare. Cred ca ar trebui un posmax:=0; (sau vreo pozitie a vectorului care ia valoarea 0 tot timpul) dupa max:=0; la fiecare iteratie a lui i. Daca nu ma insel, pici astfel de teste: P.S.: Data viitoare cand postezi un cod pune-l intre tagurile [code] [/code] P.S. 2: In mijlocul unui cuvant se scrie â din a, nu î din i P.S. 3: Treci la C. Edit: Aa, exact cand am scris ai corectat 
|
|
« Ultima modificare: August 26, 2011, 16:01:00 de către George Marcus »
|
Memorat
|
|
|
|
•VisuianMihai
|
 |
« Răspunde #16 : Noiembrie 29, 2011, 18:39:44 » |
|
la mine da la testul tau 2 3 2 1 Dar punctajul meu e ca all lui ctlin
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•VisuianMihai
|
 |
« Răspunde #17 : Noiembrie 29, 2011, 18:44:47 » |
|
observati ceva in neregula in codul meu?? in afara de ultimul TLE... for ( i = 1; i <= n; i++ ) { fin >> a[i].l >> a[i].g; b[i] = a[i]; } do { gata = 1; for ( i = 1; i < n; i++ ) if ( b[i].g < b[i+1].g ) { aux = b[i]; b[i] = b[i+1]; b[i+1] = aux; gata = 0; } } while ( !gata ); maxim[n] = 1; for ( i = n-1; i >= 1; i-- ) { maxim[i] = 1; for ( j = i+1; j <= n; j++ ) if ( b[i].l >= b[j].l && maxim[i] <= maxim[j] ) { maxim[i] = maxim[j]+1; poz[i] = j; } if ( maxim[i] > max ) { max = maxim[i]; p = i; } } fout << max << ' '; i = p; while ( i != poz[n] ) { s+=b[i].l; c[++k] = b[i]; i = poz[i]; } max = 0; min = 99999; for ( i = 1; i <= n; i++ ) { if ( c[i].g > max ) { max = c[i].g; max2 = c[i]; } else if ( c[i].g < min && c[i].g != 0 ) { min = c[i].g; min2 = c[i]; } } fout << s << '\n'; for ( i = 1; i <= n; i++ ) if ( a[i].g == max2.g && a[i].l == max2.l ) fout << i << '\n'; for ( i = 2; i < k; i++ ) for ( j = 1; j <= n; j++ ) if ( a[j].l == c[i].l && a[j].g == c[i].g ) fout << j << '\n'; for ( i = 1; i <= n; i++ ) if ( a[i].g == min2.g && a[i].l == min2.l ) fout << i; fin.close(); fout.close(); return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Bit_Master
|
 |
« Răspunde #18 : Ianuarie 23, 2012, 18:56:27 » |
|
Citeste solutia oficiala si ai sa vezi legatura.
ms
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Mitza444
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #19 : Februarie 29, 2012, 18:43:49 » |
|
Imi puteti spune de ce iau WA inafara de 2 teste  .Am facut o structura in care am retinut lungimea,greutatea si indicele initial.Am sortat crescator structura dupa latura sau daca e latura egala dupa greutate .Dupa am facut subsir crescator maximal de la capat incoace si dupa reconstitui solutia,pe care o afisez in ordine inversa. #include<cstdio> #include<algorithm> #include<vector> using namespace std; struct cub{ int l,g,ind; }v[4001]; bool comp(cub x,cub y){ if(x.l==y.l) return (x.g<y.g); else return (x.l<y.l); } vector < int > w; int best[4001],poz[4001],nr[4001]; int main(){ int n,i,p,j,mx=0; freopen("cuburi3.in","r",stdin); scanf("%d",&n); for(i=1;i<=n;i++){ scanf("%d%d",&v[i].l,&v[i].g); v[i].ind=i; } fclose(stdin); sort(v+1,v+n+1,comp); freopen("cuburi3.out","w",stdout); best[n]=v[n].l; poz[n]=-1; mx=v[n].l; p=n; nr[n]=1; for(i=n-1;i>=1;i--){ poz[i]=-1; best[i]=v[i].l; for(j=i+1;j<=n;j++){ if(v[i].g<v[j].g && best[i]<best[j]+v[i].l){ best[i]=best[j]+v[i].l; poz[i]=j; nr[i]=nr[j]+1; if(best[i]>mx) mx=best[i],p=i; } } } printf("%d %d\n",nr[p],mx); i=p; while(i!=-1){ w.push_back(v[i].ind); i=poz[i]; } for(i=w.size()-1;i>=0;i--) printf("%d\n",w[i]); fclose(stdout); return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•geniucos
|
 |
« Răspunde #20 : Iunie 22, 2012, 17:39:32 » |
|
Eu am facut solutia cu AIB dar mai exact am folosit arbori de intervale. In fine am luat 70,toate variabilele declarate in int.Imi mergeu testele 1,2,3,4,5,6,7; Apoi am pus toate variabilele declarate in long long.Si imi merg testele 1,2,3,4,5,7,8,pe ultimul TLE; NU INTELEG DE CE.Teoretic nu ar trebui bagate in long long si oricum nu inteleg de ce dupa o modificare ca astanu imi mai merge testul 6,nu are logica,Mi-am dat o groaza de teste toate imi merg.Ma poate ajuta cineva? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SebiSebi
|
 |
« Răspunde #21 : Iunie 22, 2012, 17:48:26 » |
|
Da, intradevar nu trebuie long long, insa este destul de ciudat ce se intampla. Nu trebuie neaparat sa folosesti AIT , merge si in complexitate patratica foarte repede deoarece n <= 4000. Incearca asa si vedem pa urma ce se intampla.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DEYDEY2
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #22 : Ianuarie 17, 2013, 16:22:31 » |
|
iau 80p cu 2 WA si nu imi dau seama de ce. Vreo idee? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #23 : Ianuarie 17, 2013, 16:24:02 » |
|
Pot fi si egale dimensiunile (latura sau/si greutatea).
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DEYDEY2
Strain
Deconectat
|