Fişierul intrare/ieşire:cuburi3.in, cuburi3.outSursăGrigore Moisil 2009, clasa a 10a
AutorClara IonescuAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Cuburi3

La gradinita Alba ca Zapada copiii au primit de la un sponsor N cuburi. Sponsorul a promis un premiu suplimentar copiilor care construiesc cel mai inalt turn de cuburi care se poate realiza. Le atrage atentia, ca acest turn va trebui sa fie stabil, deci pe un cub avand o anumita latura nu se poate aseza un cub avand latura mai mare. De asemenea, peste un cub avand o anumita greutate nu se va aseza unul mai greu. Ajutati copiii de la grădinita sa construiasca cel mai inalt turn posibil, adica unul in care suma laturilor cuburilor suprapuse este maxim posibil.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare cuburi3.in se afla numarul natural N, reprezentand numarul cuburilor. Pe urmatoarele N linii sunt scrise cate doua numere naturale l si g (separate printr-un spatiu) unde l reprezinta latura cubului si g precizeaza greutatea lui. Nu exista doua cuburi identice, in sensul sa aiba aceeasi latura si totodata aceeasi greutate.

Date de ieşire

Pe prima linie a fisierului de iesire cuburi3.out se vor scrie doua numere naturale separate printr-un spatiu: k si Max, unde k reprezinta numarul cuburilor folosite la construirea turnului, iar Max reprezintă inaltimea formata din laturile cuburilor suprapuse. Pe fiecare din urmatoarele k linii se va scrie cate un numar natural, precizand indicele cubului in sirul cuburilor in ordinea citirii din fisierul de intrare. Pe prima din aceste k linii se va preciza cubul aflat la baza turnului, pe ultima se va afla cubul aflat in varful turnului.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 4000
  • 1 ≤ l, g ≤ 20000

Exemplu

cuburi3.incuburi3.out
5
10 3
20 5
15 6
15 1
10 2
3 40
2
1
5
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content