Imi place articolul, si in special consider foarte importante cateva dintre ideile pe care le-ai prezentat:
Ma repet, dar recomand cel putin un site cu probleme de idee. Cel al olimpiadei poloneze sau SPOJ/SGU, dar acolo trebuie sa descoperiti singuri "perlele". Si, bineinteles, infoarena.

Cred ca este extrem de important sa lucrezi probleme grele, nu neaparat multe. Din acest punct de vedere infoarena are de suferit in ultimul timp... Cred ca o reorganizare a arhivei, sau cel putin o impartire a problemelor in functie de gradul de dificultate, este necesara. Infoarena dispune de un numar mare de probleme grele, insa atunci cand ai o arhiva extrem de mare (700 de probleme), este dificil sa le alegi pe cele care te-ar ajuta cel mai mult. Si este si oarecum natural ca atunci cand lucrezi de pe un site sa faci la inceput problemele care ti se par cele mai usoare.
Sa dai aproximativ la fel de mult cat primesti, si asta inseamna inclusiv sa te bagi in vorba cu cei foarte buni doar dupa ce le poti spune ceva care sa-i intereseze.
Intr-adevar, este greu sa faci networking... Mi se pare ca se aplica principiul: cu cat esti mai bun, cu atat intri mai des in contact cu altii foarte buni, cu cat intri in contact cu altii foarte buni, cu atat creste si valoarea ta. Desigur, trebuie sa fii constient de locul tau si sa nu ii bazai toata ziua la cap pe cei foarte buni pe messenger cu intrebari de genu: "dar asta cum se face?"
Psihicul (mentalitatea de invingator, linistea interioara, respectul de sine) fac de multe ori diferenta intre un castigator si un simplu concurent.
Cred ca aici au de lucrat cel mai mult unii dintre concurentii care in momentul de fata sunt foarte buni. Si eu am avut mari probleme la capitolul asta de-a lungul timpului.
Lumea nu incepe si nu se termina cu olimpiadele. Cu cat am progresat mai mult, cu atat mi-am dat seama mai bine de asta.
Greu de acceptat asta

)