Hmmm, sunt pareri impartite in leg cu c# si java. c#, fata de java, are insa marele avantaj de a nu "avea" interfete care "se misca ciudat". Banuiesc ca ai vazut aplicatii java a caror interfata (modul cum se misca) iti da impresia ca al tau calculatorul e ... mai slab?! desi nu este asa - asa merg ele ce sa-i faci.
Pt. c# si comunitatea de programatori in c# "viitorul suna bine". De ce? Pentru ca se inmultesc programatorii in .net si majoritatea celor care prefer .net prefera c# din cauza ca poti programa atat cu pointeri, dar si fara ei, are aceiasi sintaxa intalnita la java si c++ and a lot more features. Avantajele principale vin mai ales de la platforma .net.
Ideea e ca daca stii instructiunile din dot net si putina sintaxa de c++ stii c#. Eu am fost programator inrait in visual basic .net pana acum un an, cand am "descoperit" c# si am zis "asta e pt mine". Trecerea de la vb la c# a fost rapida: o sapt, doua din cauza ca "suportul" este platforma .net.
La nivel de software, .net are ca dezavantaj (si implicit c#) ca nu exista portabilitate "mare" intre sisteme de operare (s-a scos un .net pt linux dar cam slabut) si faptul ca nu ofera compatibilitate intreplatforme. In acelasi timp Microsoft a dezvoltat un sistem de operare: Singularity OS in c# [fain fain

].
La nivel de web design poti alege: ASP .NET [c#/vb], PHP+Mysql+html+css, Java Applets. Daca vrei ASP.NET at trebuie sa iti cauti un host care sa iti ofere cam toate platformele .net ca altfel daca tu scrii acum in asp .net 2.0 si peste o luna in asp .net 3.0 fii sigur ca ultimul cod scris nu va rula pe .net 2.0 [sau invers daca hostul fol .net 3.0]. Intr-adevar, e frumos asp .net dar daca vrei sa faci un site mai "ordinary" foloseste php and stuff, daca vrei ceva f fain si ceva "business" at foloseste asp.net sau java.