Pagini: [1] 2   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: linux?  (Citit de 64593 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
mika17
Strain
*

Karma: 8
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33



Vezi Profilul
« : Septembrie 10, 2006, 19:03:09 »

salutare , as vrea si eu sami instalez linux   sa invat sa umblu putin cu el , dar cum eu nu stiu mai nimic despre el Embarassed , poate miar putea recomanda cineva o versiune usor de instalat si utilizat , pe care se poate instala rhide , si eventual de unde sa fac rost legal ( si gratuit daca este posibil Tongue ) . am cautat cateva informatii pe net dar am vazut ca multi aici folosesc linux si poate ma pot ajuta si pe mine cu cateva sfaturi rapide , un fel de "newbie guide" Smile
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Septembrie 10, 2006, 19:37:11 »

eu iti recomand o distributie SUSE (nu am folosit-o nici eu pana akum insa asta mi-a fost recomandata si mie). Cat despre partea legala nu trebuie sa iti faci griji. Linuxul este open-source si deci se distribuie gratuit. Poti sa downloadezi un linux de oriunde fara sa iti faci griji din aceasta cauza.
Memorat
u-92
Vizitator
« Răspunde #2 : Septembrie 10, 2006, 19:48:09 »

eu iti recomand sa citesti documentatie despre acest sistem de operare.. daca te-ai apuca sa-l folosesti fara sa stii nimic despre el e ca si cum te-ai urca la volan fara sa stii sa conduci

uite un link care l-am gasit acum pe google: http://library.n0i.net/linux-unix/administration/nlm/
cartea slackware in romana: http://slackware.com.ro/carte/index.html
manuale redhat: http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/

si pe google gasesti o gramada de alte resurse
Memorat
Prostu
Nu mai tace
*****

Karma: 134
Deconectat Deconectat

Mesaje: 323



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Septembrie 10, 2006, 21:35:32 »

www.distrowatch.com este un portal destul de folositor atunci cand vrei informatii despre o anumita distributie. Iti recomand sa arunci o privire pe acolo, si eventual pe pagina Major Distributions.

openSUSE este o distributie de linux foarte usor de folosit datorita utilitarului YAST. Practic el se ocupa de toate configuratiile. Un alt avantaj este ca vine cu foarte multe pachete pe DVD si se instaleaza usor. Dezavantajul major este ca se misca foarte greu. Daca nu ai un calculator super racheta, nu iti recomand aceasta distributie.

Eu iti recomand Ubuntu. Este o distributie mica si usor de folosit. Vine sub forma unui LiveCD si se poate instala usor pe hard. Este important sa ai o conexiune la internet decenta caci majoritatea pachetelor trebuie downloadate. Partea care mi-a placut cel mai mult la aceasta distributie este acest ghid neoficial: http://ubuntuguide.org/wiki/Main_Page. Majoritatea problemelor sunt tratate acolo, altele fiind putand fi usor discutate pe diverse forumuri. Mi se pare ca ghidul de instalare a rhide-ului pe linux dicutat pe acest forum a fost testat pe Ubuntu.

O a doua recomandare, de aceasta data din punctul de vedere personal favorite este Slackware. Aceasta distributie este considerata in schimb a fi mai grea toate configurarile fiind realizate prin editarea fisierelor text. Este o distributie foarte rapida si stabila. Poate dupa ce te obisnuiesti cu linux-ul o s-o incerci.

Foarte mult conteaza parerea proprie, de gustibus... So feel free to try around.

Succes.
Memorat
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #4 : Septembrie 11, 2006, 12:27:20 »

Eu unul as zice asa: cauta o versiune LiveCD pentru inceput (asta inseamna ca bagi CD si ruleaza Linuxul de acolo, fara sa "deranjezi" hardul*) ... asta o sa te acomodeze cu comenzile de baza si cu o parte din configurari. Pentru asta si eu iti sugerez Ubuntu, este foarte usor de folosit... se instaleaza imediat si eu nu am avut probleme (in LiveCD nu am stat decat 1 ora ca sa vad ce programe are deja)... problema cu el este ca e PREA lipsit de programe, are strictul necesar... si atata. De exemplu o sa fii nevoit tu sa cauti gcc sau g++ sau editorul de texte preferat (VI este deja in pachet Tongue ) ... cu toate astea, daca o sa cauti niste detalii despre utilitarul "apt-get" ai sa vezi ca nu e prea greu sa instalezi programele in distributiile bazate pe Debian.

SuSE e greoi, intr-adevar, si manaca multe resurse dupa mine, dar este bun ca te scuteste de cautari indelungate pe net... multe programe utile sunt deja pe DVD, asta au mai zis-o multi... insa mie mi-a pus probleme instalarea Rhide-ului acolo, in consola se vedea nasol iar in KDE, in consola Konsole se misca super la reluare... Sad

Eventual, decat sa te bagi in carti peste carti despre linux, mai bine incerci sa vorbesti cu un coleg / prieten... ma rog, un cunsocut care stie ceva-ceva linux... eu am unul care a avut multa rabdare cu mine la inceput, si, din fericire, dupa cateva luni a scapat de mine...  Har har

Bafta!...  Thumb up

PS: (sau nota de subsol pentru "*" ): daca nu esti sigur pe tine sau pe faptul ca nu te deranjeaza o reinstalare de windows, incearca sa nu instalezi linux pe acelasi hard cu windowsul pentru o vreme... se poate sa nu mai acces la win, iar in linux sa nu ai prea multe de facut... si ar fi destul de nasol... iarasi, te-as sfatui sa vorbesti cu cineva ... Wink
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Septembrie 11, 2006, 16:10:54 »

ubuntu il gasesti free, check: http://ftp.lug.ro/ubuntu-releases/6.10/ (mirror din Romania)
De acolo iti sugerez sa iei ubuntu-desktop. Daca nu ai o conexiune buna acasa, dar ai asa ceva la servici, poti sa iei direct DVDul. Nu l-am incercat dar ar trebui sa contina mojoritatea pachetelor pe el. Chiar daca ai amd64, nu recomand sa iei versiunea specifica pentru procesoare pe 64 de biti inca, nu toate componentele au driverele la zi pentru 64 de biti.

Totodata, ubuntu poti sa il comanzi gratis prin posta. Uite-te pe site la ei pentru mai multe detalii.

Later edit: a aparatu Ubuntu 6.10
« Ultima modificare: Noiembrie 06, 2006, 20:16:32 de către svalentin » Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #6 : Septembrie 11, 2006, 21:56:04 »

Eu unu n-am folosit ubuntu am folosit doar fedora si mandriva(mandrake).. totusi iti recomand ubuntu pentru ca mi-a fost recomandat si mie (desi mi-e cam sila sa scot sistemul actual ca sa instalez altu'). Sper ca iti recomand bine(avand in vedere ca habar n-am despre el nimic). Cat despre linux in general... incearca sa inveti cate ceva despre el, inainte de a il folosi (cel putin pe partea de consola trebuie sa stii destul Smile ). Altceva nu vad ce as mai putea sa adaug ca vad ca deja s-a adaugat destul mai sus.
Memorat
upthewall
Vizitator
« Răspunde #7 : Septembrie 25, 2006, 21:07:11 »

Fedora
- stiu din propria experienta, e sa zicem destul de usor de folosit, are interfata Gnome.
Fedora core 4 as zice ca e cam cea mai buna alegere, deoarece am auzit (nu dati daca n-am dreptate  Smile ) ca Fedora core 5 este mai varza, se misca mai greu, ... (the likes).
Totusi, FC4 mi se pare destul de ineficient fata de altele, poate e de la kernelul pe care-l am eu (il am instalat de mult pe serverul meu), don't know .. dar chiar daca nu e preemptible kernel-ul (cum e de obicei la desktopuri, pentru low-latency) cred ca se misca extrem de greu pt un AthlonXP 2000+ cu 512 MB RAM, de asemenea nu e de la hdd, ca e setat pe DMA si toate optiunile alea Very Happy

Mandrake
Am auzit numai rele despre el, am testat un Mandriva 2005 sau 2006 nu mai stiu, pe 64-biti pt AMD64. E destul de varza si se blocheaza la greu Smile (mai ales cand alegeam screen saverele)

Ubuntu
Ubuntu "Dapper Drake" 6.06, e un sistem foarte stabil, cu interfata grafica Gnome, arata bine, e streamlined, si merg chiar si tastele multimedia (volum, scurtaturi etc) dintr-o aplicatie pe care nu mi-am batut capul sa o aflu.
Utilitarul sau de pachete apt-get (original de la debian) e, zic eu, cel mai bun (oricum fata de rpm cu yum-ul lui, clar) si cu cele mai multe mirroruri (incl. in Romania).
Pentru incepatori sau poate daca vreti un Ubuntu cu KDE, nu alegeti Kubuntu ci MEPIS Linux 6.0, care e practic un Dapper Drake cu multe imbunatatiri.
E foarte rapid si stabil, desi nu e decat pe 32 biti, vine pe un singur CD, DVD nu are. (zic ca e pt incepatori deoarece are si drivere de imprimanta cate se gasesc, si un meniu pt instalarea usoara a driverelor oficiale nvidia & ati (fglrx).
You be the judge.

Gentoo
By far cel mai bun si mai rapid (daca nu si stabil) linux din cate am incercat, si pe care-l am acum.
Compiland totul de unul singur special pt acel tip de procesor pe care-l ai si folosind chiar si optimizari folosind pachete din untested, e clar ca totul va merge struna. Compilarea unui sistem intreg, cu X, kde, si alte chestii dureaza fff mult dar sunt si tone de optimizari la portage, utilitarul de luat pachete si de rezolvat dependente, precum ccache (cache pt cod compilat al lui gcc) sau un portage-2.1.1 modificat de cineva (cauta pe forums.gentoo.org la forumul ala Unsupported Software) care compileaza in paralel cate 2 sau mai multe aplicatii care nu au legaturi una cu alta.
Ma rog, sunt tone de chestii de facut cu gentoo Smile Si nu recomand decat celor care stiu linux foarte bine, altfel.. e nasol (instalarea se face initial folosind chroot dintr-un cd bootabil)
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Septembrie 25, 2006, 21:09:36 »

Ubuntu are si varianta pe 64 de biti sau varianta de DVD!
(sau tu vorbeai de MEPIS?)
Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #9 : Septembrie 25, 2006, 21:39:51 »

 Dap am avut Mandriva 2006 de curand (l-am scos).. si pot sa confirm ca se misca foarte greu si se blocheaza des. Face figuri multe. Il facusem sa buteze(sau booteze.... cum s-o scrie) de pe Hard. Pan' la urma a trebuit sa il repar dupa CD de vreo 3 ori.
 Asta in conditiile in care cu Fedora n-am avut probleme deloc. Desi si asta se misca un pic mai incet. Oricum cred ca o sa-l schimb si pasta, in Ubuntu.

 [Last Edit] : Da chiar... dc cand ies din linux(cu restartare dupaia) cand trece prin Checku' ala (care verifica procesele si alea) imi da OK la toate mai putin la 2(doua), care primesc FAILURE... exista vreun motiv anume care ar putea cauza asta?
« Ultima modificare: Septembrie 25, 2006, 21:55:11 de către nivan » Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Septembrie 25, 2006, 22:20:25 »

Care sunt acele doua la care da fail?
also: try googling the answer! Wink
« Ultima modificare: Septembrie 25, 2006, 22:31:22 de către svalentin » Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #11 : Septembrie 25, 2006, 23:09:58 »

Deja am incercat pe GOOGLE, am gasit ceva raspunsuri... nici unu satisfacator.
Cat despre alea.. le postez maine... ca nu le stiu exact si nici nu mai intru asta seara in linux.
Hope it's not too much trouble.
Memorat
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #12 : Septembrie 26, 2006, 08:17:43 »

Gentoo
By far cel mai bun si mai rapid (daca nu si stabil) linux din cate am incercat, si pe care-l am acum.
Compiland totul de unul singur special pt acel tip de procesor pe care-l ai si folosind chiar si optimizari folosind pachete din untested, e clar ca totul va merge struna. Compilarea unui sistem intreg, cu X, kde, si alte chestii dureaza fff mult dar sunt si tone de optimizari la portage, utilitarul de luat pachete si de rezolvat dependente, precum ccache (cache pt cod compilat al lui gcc) sau un portage-2.1.1 modificat de cineva (cauta pe forums.gentoo.org la forumul ala Unsupported Software) care compileaza in paralel cate 2 sau mai multe aplicatii care nu au legaturi una cu alta.
Ma rog, sunt tone de chestii de facut cu gentoo Smile Si nu recomand decat celor care stiu linux foarte bine, altfel.. e nasol (instalarea se face initial folosind chroot dintr-un cd bootabil)

ok, te cred... daaaaar ramane o problema, si anume timpul acela imens de compilare... acum cel putin ca a inceput scoala nu cred ca iti va mai arde de compilari peste compilari, ci mai bine incepi sa il utilizezi Tongue... eu unul raman la un Ubuntu pe care l-am transformat in Kubuntu dupa un upgrade, si inca mai cred ca o alta alegere, oricare ar fi ea, in momentul acesta ar manca mult timp...
bineinteles, daca nu intra iar in greva profesorii  Har har
Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #13 : Septembrie 26, 2006, 08:45:55 »

Astea-s alea doua care imi dau FAILURE:

Shutting down sound driver
Shutting NFS locking
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Septembrie 26, 2006, 15:00:57 »

Hmm.. ai tvtuner cu radio sau ceva de genul? (astea in general iti mai creeaza un device de sunet care poate nu se inchide cum trebuie din motive gen tvtuner prost Smile )
Teoretic nu ar trebui sa te deranjeze ca primesti failures la shutdown (decat daca ai probleme clare gen nu merge sunetul dupa restart)

Poti sa incerci sa le inchizi manual si sa vezi ce erori iti dau (daca iti dau..). Prea multe sfaturi nu pot sa dau din lipsa de diagnostice Smile insa repet, daca nu ai nici o problema ca dau FAIL, lasa-le in pace Tongue
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Septembrie 26, 2006, 15:53:19 »

Gentoo
By far cel mai bun si mai rapid (daca nu si stabil) linux din cate am incercat, si pe care-l am acum.
Compiland totul de unul singur special pt acel tip de procesor pe care-l ai si folosind chiar si optimizari folosind pachete din untested, e clar ca totul va merge struna. Compilarea unui sistem intreg, cu X, kde, si alte chestii dureaza fff mult dar sunt si tone de optimizari la portage, utilitarul de luat pachete si de rezolvat dependente, precum ccache (cache pt cod compilat al lui gcc) sau un portage-2.1.1 modificat de cineva (cauta pe forums.gentoo.org la forumul ala Unsupported Software) care compileaza in paralel cate 2 sau mai multe aplicatii care nu au legaturi una cu alta.
Ma rog, sunt tone de chestii de facut cu gentoo Smile Si nu recomand decat celor care stiu linux foarte bine, altfel.. e nasol (instalarea se face initial folosind chroot dintr-un cd bootabil)

ok, te cred... daaaaar ramane o problema, si anume timpul acela imens de compilare... acum cel putin ca a inceput scoala nu cred ca iti va mai arde de compilari peste compilari, ci mai bine incepi sa il utilizezi Tongue... eu unul raman la un Ubuntu pe care l-am transformat in Kubuntu dupa un upgrade, si inca mai cred ca o alta alegere, oricare ar fi ea, in momentul acesta ar manca mult timp...
bineinteles, daca nu intra iar in greva profesorii  Har har

Daca esti dispus iti lasi compu' intr-o noapte deschis sa compileze o sa ai sistem functional pana dimineata in conditiile in care instalezi unele pachete mari cum ar fi Firefox, Openoffice ca binare (nu le mai compilezi tu) si alegi un desktop mai light-weight (xfce e bun) in loc de gnome / kde Smile. Daca vrei gnome si kde iti trebuie 2 nopti Smile. Oricum dupa ce treci peste acesta etapa ai un sistem extrem de rapid si stabil. Are o documentatie foate buna care te ajuta cam cu orice.
« Ultima modificare: Septembrie 26, 2006, 15:56:19 de către bogdan2412 » Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #16 : Septembrie 26, 2006, 18:03:48 »

Hmm.. ai tvtuner cu radio sau ceva de genul? (astea in general iti mai creeaza un device de sunet care poate nu se inchide cum trebuie din motive gen tvtuner prost Smile )
Teoretic nu ar trebui sa te deranjeze ca primesti failures la shutdown (decat daca ai probleme clare gen nu merge sunetul dupa restart)

Poti sa incerci sa le inchizi manual si sa vezi ce erori iti dau (daca iti dau..). Prea multe sfaturi nu pot sa dau din lipsa de diagnostice Smile insa repet, daca nu ai nici o problema ca dau FAIL, lasa-le in pace Tongue

Nu imi face nici o problema. Sunetul merge si dupa restart chiar daca da FAIL.
N-am nici tvtuner si nici alte chestii de tipu' asta.
Oricum stau cu el asa de cateva saptamani. Am intrebat mai mult din curiozitate. Ca de creat probleme nu imi creeaza.
Memorat
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #17 : Septembrie 27, 2006, 07:44:11 »

Daca esti dispus iti lasi compu' intr-o noapte deschis sa compileze o sa ai sistem functional pana dimineata in conditiile in care instalezi unele pachete mari cum ar fi Firefox, Openoffice ca binare (nu le mai compilezi tu) si alegi un desktop mai light-weight (xfce e bun) in loc de gnome / kde Smile. Daca vrei gnome si kde iti trebuie 2 nopti Smile. Oricum dupa ce treci peste acesta etapa ai un sistem extrem de rapid si stabil. Are o documentatie foate buna care te ajuta cam cu orice.

True, uitasem partea de noapte a compilarii Very Happy ... eu unul am calculatorul in camera mea si am incercat mai demult sa il las deschis... si nu m-am trezit prea odihnit (bine, pe atunci facea si foarte mult zgomot)... Eh, iarta-ma pentru filtrul subiectiv prin care am privit problema...
Si pe de alta parte suna tentant sa ai un sistem complet optimizat pentru computerul tau, dar tot raman multe flaguri de adaugat inainte de culcare... Nu stiu, sunt in dubii (mai ales ca nu ma pricep chiar asa de bine la linux ca sa ma avat in asa ceva  Embarassed , suna un lucru de proportii)
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Septembrie 27, 2006, 11:18:46 »

Era cineva care zicea ceva de genul: "Linux is free if you consider your time worthless".
Sunt de acord ca e 'marfa' sau 'performant' sa ai un linux optimizat special pentru calculatorul tau.. dar trebuie sa ne intrebam daca merita efortul in timp. Eu unul vreau un sistem de operare pe care sa il instalez si sa sa mearga totul cum trebuie. Nu am chef sa il 'desteptez' eu.
Ca un exemplu am pierdut cred ca o luna (daca as pune zilele cap coada) ca sa fac sa mearga cum trebuie driverul de windows de la tvtuner, cand puteam sa mai pun juma de milion sa imi iau o placa mai creata (cu care sa imi bat capul mai putin). Daca cineva imi zicea toate aceste detalii de la inceput, cu siguranta as alege varinta mai scumpa, dar trouble-free.
Ca sa revin la subiect: Ubuntu imi place tocmai din aceasta cauza: l-am instalat si gata, merge! (inclusiv tvtunerul sus mentionat Smile ) Da, am avut unele probleme gen rezolutia la inceput nu puteam sa o setez peste 1024x768, dar mi-a placut comunitatea Ubuntu; la ei pe site am gasit tot ce am avut nevoie ca sa rezolv problemele rapid. (fara sa apelez la varinata 'incearca si vezi daca merge' care ia mult timp)

Nu am incercat toate distributiile de Linux sa fac o comparatie obiectiva, eu m-am oprit la prima care a fost pe placul meu! Smile (am mai avut Mandriva si Suse)
Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #19 : Septembrie 27, 2006, 11:28:11 »

Eu mi-am cautat o saptamana driverele de windows pe net  sad pan la urma le-am gasit.
La linux le gaseste direct el, la instalare (in general).
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Septembrie 27, 2006, 11:37:01 »

Driverele le-am gasit repede, dar problema lor este ca sunt scrise cu piciorul stang! (a se citi incredibil de proaste Smile )
Memorat
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #21 : Septembrie 28, 2006, 14:42:13 »

Ca sa revin la subiect: Ubuntu imi place tocmai din aceasta cauza: l-am instalat si gata, merge! (inclusiv tvtunerul sus mentionat Smile ) Da, am avut unele probleme gen rezolutia la inceput nu puteam sa o setez peste 1024x768, dar mi-a placut comunitatea Ubuntu; la ei pe site am gasit tot ce am avut nevoie ca sa rezolv problemele rapid. (fara sa apelez la varinata 'incearca si vezi daca merge' care ia mult timp)

Well, nu sunt CHIAR ASA de buni, eu inca am probleme cu driverul ATI (fglrx) ... Cand merge cand nu merge. Dar, dupa tot vreo luna de munca (daca e sa punem cap la cap), am dedus ca imi pierd timpul de pomana... Linuxul nu il consider bun de jocuri sau efecte vizuale super-pretentioase, deci nu are de ce sa nu se miste super-smooth... fara optimizari.
TOTUSI, am probleme in firefox, care se misca un pic greu cand ma plimb intre tab-uri, dar... supravietuim si cu asta, nu? Very Happy
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #22 : Septembrie 28, 2006, 15:16:20 »

Asta ca ai vrut tu sa iti pui drivere ATI. Daca ramaneai cu driverele default nu aveai nici o problema! (dupa ce ai instalat Ubuntu totul merge ok, doar ca nu aveai accelerare 3d..)
Si problema vine de la faptul ca driverele sunt third-party, adica nici o distributie nu are ce sa le faca, ei le iau de la ati si le baga in pachet.. atat. (toate distributiile au probleme cu driverele ati.. se stie asta Smile )
Insa mi-a placut ca am gasit o groaza de informatii pe siteul ubuntu si pe forumul ubuntu despre problemele intalnite.

E ca si cum te-ai luat ca Windows e prost pentru ca programul X facut de compania Y da eroare si nu mai merge.. Smile

Cu firefox nu stiu ce sa zic.. poate sa fie si din alte cauza (extensii si asa mai departe).. daca schimbi inapoi pe alte drivere video (VESA de ex), firefox merge la fel? Daca da, clar nu este de la driverele video..

btw, incearca UT2004 pe linux Wink (se misca mai bine ca in Windows)
Memorat
rmikeweb
Strain


Karma: -4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 20



Vezi Profilul
« Răspunde #23 : Noiembrie 03, 2006, 08:39:38 »

Daca vreu sa folosesc ubuntu impreuna cu un alt sistem de operare imi creaza el meniu din care sa aleg ce sistem de operare sa folosesc?
Memorat

Mike
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #24 : Noiembrie 03, 2006, 08:50:36 »

Ubuntu odata instalat iti pune si GRUB (boot-loader). Daca ai deja windows instalat, e destul de destept si in majoritatea cazurilor ti-l pune in lista automat.
Memorat
Pagini: [1] 2   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines