Pagini: 1 [2]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: linux?  (Citit de 52180 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
mika17
Strain
*

Karma: 8
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33



Vezi Profilul
« Răspunde #25 : Noiembrie 03, 2006, 21:10:33 »

mda am facut un live cd cu ubuntu 6.6 si mia bulit windowsu impreuna cu toate partitiile  Fighting ori am gresit ceva   d'oh! ori nuj ... cred ca o sa incerc si SUSE ... mai ales k la mine la lic exista win si suse pe acelasi sistem

ps ufff muuult dureaza sa inst winu cu tot cei trebuie Sad
« Ultima modificare: Noiembrie 03, 2006, 21:17:46 de către mika17 » Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #26 : Noiembrie 04, 2006, 14:10:15 »

sigur ti-a stricat windowsul sau doar nu apare in boot-loader?
totodata.. cum ti-a stricat mai exact windowsul? singurul mod in care putea face asta era a iti scrie peste partitia de win.. ceea ce se intampla decat daca hardul tau avea o singura partitie, cea a windowsului, caz in care mi se pare foarte normal sa iti strice partitia.. daca nu are loc unde sa se instaleze? (trebuie sa faca lac Smile ) si orice distributie de linux va face la fel..

asa ca te intreb mai explicit: tu cum ai partitiile aranjate pe hard? si tu nu ai observat cand ti-a spus ca sterge tot? (daca s-a intamplat asta) Smile
Memorat
mika17
Strain
*

Karma: 8
Deconectat Deconectat

Mesaje: 33



Vezi Profilul
« Răspunde #27 : Noiembrie 04, 2006, 18:59:36 »

mi-a bulit partitiile in sensul ca a schimbat literele lor ... sau asa ceva ...
de ex parititia cu win avea atribuita litera E si boota de pe E si dupa ce am incercat sa inst linux winu avea litera F sau asa ceva si loaderu nu mai il detecta .. am incercat restore + boot dp cd si toate alea si vax

am 2 hdduri
1 o partitie C de 100 gb
   10 gb spatiu liber (pe care am incercat sa inst linuxu)
2  o partitie de win ( fost E aku dupa reinst F) + ink o partitie ( fost F aku D d'oh!)
aveam si norton partition manager( cu care am facut 10 gb aia liberi) + o tampenie bootmagic
mai mult ca sigur am gresit eu ceva la inst... oricum cred ca o sa caut o distributie ceva mai isteata gen  "don't do that you idiot or byebye win" Smile

 
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #28 : Noiembrie 05, 2006, 20:32:36 »

hey.. in primul rand literele nu inseamna nimic.. poti sa le schimbi oricnad intre ele dupa cum te taie capul. Literele sunt folosite doar de win ca sa fie mai usor utilizatorilor.. insa partitiile fizic nu se modifica.
boot loaderul nu are nici o treaba cu literele.. el se ia clar dupa 'partitia nr x de pe hardul nr y'

nu prea intleg mai departe ce ai incercat tu prin 'boot dp cd'.. tot ce ai de facut este sa intrii in linux si sa re-introduci in boot-loader informatia sa booteze si de pe win: de pe hda(0,0)

Daca vrei, pot sa iti explic cum sa configurezi boot-loaderul, dar cred ca deja ai inceput sa re-instalezi sisteme de operare.. Repet, Linuxul nu are cum sa iti strice ceva atata timp cat ii spui sa se atinga doar de spatiul gol, nepartitionat, de pe hard
« Ultima modificare: Noiembrie 06, 2006, 08:37:14 de către svalentin » Memorat
rmikeweb
Strain


Karma: -4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 20



Vezi Profilul
« Răspunde #29 : Noiembrie 07, 2006, 13:29:12 »

Am sa incerc sa mi-l instalez sper sa n-am probleme la partiti ca si alti. Very Happy
Memorat

Mike
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #30 : Noiembrie 09, 2006, 20:05:23 »

In general e bine sa il pui sa instaleze boot-loader-ul pe un floppy ca sa fii sigur. Si dupa, daca consideri ca boot loaderul e scris bine si recunoaste toate sistemele, il poti pune sa ti-l treaca si in MBR ... asta la SuSE mergea, cred ca si la Ubuntu merge... si in general pe la toate sistemele...

Alt trick ar mai fi sa il instalezi fara boot-loader si daca reusesti sa ajungi in el in vreun fel (... o solutie ar fi sa scrii un boot-loader tot pe o discheta Tongue ) sa copiezi primii 512 biti de pe partitie (era ceva cu dd... nu mai tin exact minte cum...) si dupa aceea sa se faca un fisier "linux.lnx" (numele aleator) pe o partitie winows si sa fie adaugat in lista de boot a Windowsului (C:\boot.ini , de obicei ascuns si parca fara drept de scriere... ).

Daca sugestiile au mai fost date o data, imi pare rau  Embarassed dar nu am mai citit inca o data tot thread-ul...
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #31 : Noiembrie 09, 2006, 21:29:34 »

Nu au mai fost date, dar mie personal mi se par inutile.. de ce ai vrea sa iti pui boot-loader pe discheta.. nu vad de ce nu ar fi scris bine.. In cazul in care nu e scris bine, vii cu un live-cd si il rescrii.. daca nu are toate optiuniile, din nou, bootezi in Linux (daca l-ai pus din linux, ar fi culmea sa nu aibe optiunea linux.. chiar si asa: live-cd) si adaugi de mana restul de optiuni..
Memorat
Coty
Nu mai tace
*****

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 235



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #32 : Noiembrie 10, 2006, 07:14:00 »

Da, evident ca ai dreptate. Dar tu privesti din punctul de vedere al celui caruia daca nu ii mai apare Windows in lista de boot se duce frumos in linux si modifica unde trebuie... Eu unul am fost candva in cazul in care am pus linux (Damn Small Linux pe atunci) si n-am stiut ce sa ii mai fac si am reinstalat Windowsul, avand grija sa sterg si partitiile de Linux...

Solutia cu discheta merge daca simti ca bajbai foarte mult in Linux si ca ar fi mai bine sa ai 100% siguranta ca ai acces la Windows... si cand ziceam "nu au fost scrise bine" ma refeream la absenta vreunui OS de care ai nevoie...

Eu am dat niste idei, acum le ia in calcul cine crede ca sunt utile... desi, cum s-a mai zis, majoritatea distributiilor recunosc corect celelalte OS-uri.
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #33 : Noiembrie 10, 2006, 09:09:32 »

Ca un mic hint: nici eu nu am stiut prima data ce sa fac in cazul in care boot-loaderul nu imi afisa si optiunea windows; dar stiam ca se poate modifica asa ca am cautat pe google Smile "Linux add windows to boot-loader" sau ceva de genul.
Memorat
NightRaven
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 7



Vezi Profilul
« Răspunde #34 : Decembrie 11, 2006, 21:56:09 »

Mergi pe Ubuntu 100% Very Happy  Cool
Ai grija daca vrei sa folosesti cumva Anjuta ca IDE (c++), deoarece pe Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) e o versiune  la care nu merge mai nimica (2.0.2). Daca vrei sa-l folosesti, ai doua variante:
1) pui 6.06 (care are o versiune stabila)
2) studiezi linkul asta: http://www.danilocesar.com/blog/2006/11/07/anjuta124-on-edgy-its-possible/

PS: nu stiu de ce ai ramas fara partitii:P nu ar fi trebuit. in schimb eu am ramas viceversa fara ele  Yahoo!
« Ultima modificare: Decembrie 11, 2006, 21:58:11 de către Bogdan Tanasoiu » Memorat

Let us be wise...
recviem
Client obisnuit
**

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 62



Vezi Profilul
« Răspunde #35 : Februarie 15, 2008, 20:19:45 »

PS: nu stiu de ce ai ramas fara partitii:P nu ar fi trebuit. in schimb eu am ramas viceversa fara ele  Yahoo!

Vista ?  Rolling on the Floor Laughing
Memorat
Pagini: 1 [2]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines