Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 9
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI 2013: Cum sa ne asiguram ca ne calificam la nationala? : Februarie 14, 2013, 21:44:23
MciprianM, se intampla sa fii din Cluj-Napoca?

Ai putea sa vii la cercul de informatica din Liceul Teoretic Avram Iancu, se tine de 2 ori pe saptamana pentru a 10-a: marti si joi.

Predau fosti olimpici(actual studenti) dupa modelul ICHB(voluntariat, nu avem turci bogati).
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Fara informatica la Bacalaureat?! : Iulie 12, 2012, 23:22:59
Daca e sa ne intoarcem in istorie, inca de pe vremea cavalerilor Ioaniti diploma era importanta.  Very Happy

Explicatia e simpla, diploma nu reprezinta altceva decat o ameliorare a frustrarilor acumulate de cei care fac parte din generatia parintilor nostri. Diplomele garantau un statut social in timpul comunismului, cand concurenta era extrem de mare, sistemul educational fiind in totalitate de stat, exact ca "industria". Pe vremea aceea nu exista un mediu privat care sa scoata la iveala problemele sistemului de invatamant, sanctionandu-l simplu la nivel informal prin invalidarea diplomelor.

Perceptia asupra a ceea ce inseamna diploma sufera in prezent de o inertie bolnavicioasa, dar estimez si eu ca Brucan ca se vor trezi si cei de varsta parintilor nostri in 10 ani.

Plus blestemul formei fara fond, care ne urmareste inca de pe vremea lui Maiorescu.
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Fara informatica la Bacalaureat?! : Iulie 12, 2012, 22:13:48

In articol se propune desfiintarea bacului si introducerea obligativitatii examenelor de admitere, fara sa se argumenteze de ce asta ar rezolva problemele din sistemul de invatamant. Eu nu vad niciun argument valid in sensul asta, consider ca si dupa o eventuala desfiintare, problemele nu o sa dispara. Universitatile neserioase vor organiza admiteri usoare si elevii "inconstienti" le vor alege in defavoarea celor serioase, care presupun multa munca.

Universitatile se lupta pentru studenti si in prezent, exista o competitie autentica: aceea a anti-performantei(foarte multi absolventi de liceu aleg o facultate pe care o pot absolvi fara prea mari eforturi, pentru diploma) si aceasta competitie nu e generata de bac, e generata de atitudinea absolventilor de liceu si de complicitatea statului. Rezolvarea este simpla: stapanul nostru e piata.

Doar piata poate sa reglementeze impartial acest domeniu, pe 2 planuri:

-noile generatii vor constientiza ca diploma nu mai este in Romania anului 2012 un criteriu de angajare si vor alege universitati performante
-ministerul ar trebui sa acorde universitatilor un numar de locuri la buget proportional strict cu gradul de absorbtie in industria corespunzatoare specializarii cu care studentul a fost "inzestrat" de universitate.

In prezent universitatile sunt libere sa organizeze admitere, dar daca ele decid sa nu o faca si accepta studenti in functie de nota luata la bac(care include o proba obligatorie de filologie) ce le va opri dupa introducerea obligativitatii examenului de admitere si desfiintarea bacului sa accepte o multime de studenti prost pregatiti care vor trece de o admitere banala ? Scopul lor declarat de fabrici de diplome va ramane acelasi, cat timp este target pentru genul asta de industrie de tiparit diplome, statul nu prea are cum sa rezolve problema, doar descurajand prin numarul de locuri la buget pe care le acorda.
4  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Mihai : Iunie 07, 2012, 16:27:10
Zeul roman al informaticii teoretice s-a stins, regret ca nu am avut onoarea sa il cunosc personal, dar am simtit ca il cunosc indirect: in viziunea mea distinctiile primite de-a lungul vietii ii creioneaza perfect portretul.

Pentru cei care nu le-au citit, aveti aici link si link inspre interviurile pe care le-a dat pentru infoarena.

E de datoria noastra sa ii mentinem numele viu in mintile generatiilor de informaticieni romani care se vor forma interactionand cu noi, cei care l-am admirat pe Mihai.
5  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Voluntari : Septembrie 21, 2011, 01:05:05
Excelenta ideea ta!
Eu zic sa organizam discutia asta undeva in Cluj si daca iese ceva interesant o putem urca pe net.
Propun de asemenea sa prezinti tema astfel incat sa fie accesibila si celor care sunt in primul an de informatica si au o deschidere spre domeniu, pentru inceput nu cred ca e bine sa indepartam oameni daca au potential.

Cred ca ar fi ideal sa avem cate un responsabil/liceu care sa disemineze informatii privitoare la intalniri de acest gen local (se pot trece la voluntari cu numele liceului la care invata in paranteza) si sa anunte cati oameni vor participa la intalnirile propuse.
6  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Voluntari : Septembrie 16, 2011, 21:01:59
@Marcel, am mai facut un "call to arms" http://infoarena.ro/meditatii cumva similar. Poate ca puteam sa il prezint mai bine.

In comunitati online este o regula 1/10/100 1% creeaza continut, 10% comenteaza la el si il sheruiesc si 100% citesc. Daca faci un call to arms s-ar putea sa nu ai rata de implicare pe care o vrei, si astfel vei avea o scuza sa nu faci nimic. Nu fac nici altii.

Ce am vazut eu ca merge, mai mult decat sa te adresezi in gol, e sa iei 2-3 prieteni si sa ai un plan pe termen scurt clar. Vreau sa am o capabilitate pe infoarena. Vreau sa organizez un concurs local. Vreau sa fac un cerc de informatica pe vara. Si sa il faci, apoi o data ce ai ceva rezultate palpabile, te motiveaza pe tine si pe altii care vor sa ti se alature.

Hai sa discutam on topic, fiecare al 2-lea post o ia in directii adiacente. Porniti topicuri noi daca nu se discuta exact pe subiect.


Nu stiam de initiativa ta, probabil ca nu a fost suficient popularizata.
Exista totusi o diferenta fundamentala intre meditatii pe bani si voluntariat. Mi se pare firesc ca odata ce te detasezi de focul olimpiadei si te cuprinde starea senina, neimplicata a pre-senectutii(de la 23-24 de ani Very Happy) sa incerci sa oferi si tu ceva. Cred ca e exagerat si consumator de timp sa ajuti fiecare individ care iti cere asta, dar sa predai o data pe luna gratuit, 2 ore, unei sali de olimpici din orasul in care te gasesti(ca student) sau celor din orasul tau natal mi se pare chiar sanatos pentru intregul sistem. Poate cu ocazia asta ai castiga mai multi doritori de meditatii in particular. In acest mod sigur ar creste nivelul, la inceput in centrele universitare si mai apoi poate si in orasele mici.

Ce am vazut eu ca merge, mai mult decat sa te adresezi in gol, e sa iei 2-3 prieteni si sa ai un plan pe termen scurt clar. Vreau sa am o capabilitate pe infoarena. Vreau sa organizez un concurs local. Vreau sa fac un cerc de informatica pe vara. Si sa il faci, apoi o data ce ai ceva rezultate palpabile, te motiveaza pe tine si pe altii care vor sa ti se alature.

Sunt perfect de acord cu tine, asta voi incerca sa fac, am venit cu ideea listei tocmai pentru a incuraja uniuni de astea spontane/orase care sa duca la ceva constructiv.


Asta e o propunere foarte faina. Nu s-ar putea face un canal IRC (de ex. #olimpiada Very Happy), care l-a sfarsitul unui concurs sa se promoveze si sa intre propunatorii problemelor pentru discutii ?!

Acum 5-6 ani cand am intrat pentru prima oara pe infoarena imi amintesc ca exista un canal de IRC unde se discutau probleme. Nu stiu exact ce nu a mers, probabil nu intra suficient de multa lume.
 Poate cineva mai vechi din echipa infoarena sa identifice problemele, in cazul in care se reia ideea sa nu repetam aceleasi greseli ?
7  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Voluntari : Septembrie 15, 2011, 01:12:20
Avem infoarena pentru ca eu sa pot crea pagini wiki in care o comunitate sa isi descrie voluntar o structura arborescenta, structura care raspunde excelent la interogari, dupa cum bine stii.  Very Happy

Dacă nu, de ce să folosești mesaje private în loc de posturi publice?
In primul rand cred ca e teama de expunere, se pare ca oamenilor le este mai frica de moarte decat de expunere publica, de unde Seinfeld tragea concluzia ca la o inmormantare un individ ar prefera sa se afle in locul celui mort, nu in locul celui care tine discursul.  Very Happy Unde mai punem ca nivelul tehnic de aici e foarte ridicat si incepatorii de obicei sunt taxati crunt atunci cand pun cate o intrebare stupida? Forumul e o alternativa dar nu se compara cu "sistemul pokemon"(care iti ofera si un context, un sistem de pregatire, nu doar sporadic indicii foarte specifice) pe care l-am putea perpetua in toata tara, nu numai in ICHB.
 
In ceea ce priveste comunicarea privata, nu stiu cati utilizatori de 5-8 sau chiar liceu in fata carora nu ti-ai exprimat niciodata explicit disponibilitatea ar avea curajul sa te contacteze pe mail. Nu stiu cum ai reactiona tu si alti cativa 4-5 utilizatori mai populari in comunitate daca v-ati trezi cu inbox-ul aglomerat de intrebari in fiecare zi. In plus, e comunicarea interpersonala neintermediata de mijloace tehnologice, care bate clar comunicarea la distanta cu o persoana pe care nu ai cunoscut-o niciodata personal(berea bauta o data pe luna cu elevii cand te intorci in Targu Mures sigur ajuta la deschiderea relatiei dintre voi).
Cam astea sunt argumentele.
8  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Voluntari : Septembrie 15, 2011, 00:13:32
Eu am creat aceasta pagina, e wiki, va invit sa o modificati. Cred ca e un prim pas(la care putem sa contribuim cu totii) in directia rezolvarii problemei identificate de Cosmin.
Daca administratorii considera ca e off-topic, cred ca la fel de bine discutia pe acest subiect ar putea sa evolueze intr-un alt thread.
Sa vedem daca suntem pe bune o comunitate, sau doar "cu numele" !
9  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Carti : Septembrie 14, 2011, 10:12:20
Desi e foarte general ce ai cerut tu, presupun ca daca ti-ai facut cont pe infoarena si ai cerut resurse pe forumul infoarena, tu de fapt cauti carti de algoritmica.
Introducere in algoritmi e cartea pe care cei de la MIT o folosesc pentru cursul cu acelasi nume.
Pentru limbaj iti recomand manualele de liceu(de la profil informatica intensiv) si tutoriale.
10  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 12, 2011, 16:41:49
Problema, asa cum e descrisa in articol, nu mi se pare in realitate atat de legata de structurile MEC si de regulile de la olimpiada(maxim k elevi/liceu). Pentru ca degeaba aplici regula cu 4 elevi/liceu daca nu plusezi si pe partea educationala cu ceva. Sistemul nu se va auto-regla, pentru ca nu are mijloace, astfel elevul mai slab care va participa la nationala in fiecare an(din cauza regulii de maxim k/liceu) nu va avea contact cu oameni performanti de la care sa invete si nu am rezolvat nimic, el o sa ramana la fel de slab si in anii urmatori.

Dezirabil nu e ca liceul ICHB sa se reproduca prin tara(perpetuand copiii de bani gata si limba turca obligatorie), trebuie sa privim lucrurile mai abstract, ICHB e de fapt un sistem in care fostii olimpici ajuta actualii olimpici pe bani. Deocamdata geografic asta nu se poate extrapola nici macar investind bani pentru ca in prezent foarte multi olimpici sunt in Bucuresti, fizic(tocmai din cauza cercului vicios construit de ICHB). Pe langa acest mare inconvenient, nu exista nimeni dispus sa bage bani in asa ceva in restul tarii.

Solutii pentru problemele de fond, fara de care sistemul nu se va auto-regla, cu tot cu regulile propuse :

Problema cu lipsa investitiilor in "provincie": se poate rezolva prin voluntariat, voluntariatul vostru al olimpicilor tari din Bucuresti si al celor din fiecare judet, pe plan local. Olimpici care ajuta olimpici. Cred ca ar prinde mult mai bine daca ati acorda titluri de "Voluntar infoarena", pe care sa le poti trece pe CV.
In calitate de voluntar vei raporta periodic ce cursuri ai mai facut cu elevii de liceu de la tine din judet/oras, ce activitati ai organizat si ce rezultate au obtinut. Din punctul meu de vedere daca nu se va acorda nici macar un titlu de trecut pe CV, lumea nu o sa fie suficient de motivata sa faca asta. Deocamdata poate titlul Voluntar infoarena nu spune prea multe, dar nu uitati: din randurile comunitatii infoarena se vor cristaliza generatiile urmatoare de oameni cu companii software in Romania.

Problema geografica isi gaseste intrinsec rezolvarea in contextul unei discipline teoretice, stim ca informatia este ieftina si are caracter ubicuu : profesorii-olimpici ICHB ar putea sa tina talk-uri pe care sa le urce pe net, cum propunea Mircea Pasoi, totul e sa convingi ICHB sa iti permita asta. In plus, in fiecare vara elevii de la ICHB care se intorc in judetele de domiciliu ar putea sa organizeze scoli de vara/tabere in localitatile de unde provin.

Avand norma asta de k/liceu in vigoare(pe care eu o vad doar ca pe o regula catalizator, care ofera satisfactii pe termen scurt celor care beneficiaza de infrastructura educationala despre care teoretizam mai sus), eu cred ca problema nu isi va gasi rezolvarea fara comunitati locale(chiar si la nivel de oras de 40 000 locuitori) in cadrul carora se va colabora eficient si in mare masura interactiv intre olimpici de nivel mediu si cei care urmeaza sa devina olimpici. Olimpicii de nivel inalt(cei cu aur la internationale) pot sa paseze resurse inspre cei de nivel mediu, care la randul lor le vor face disponibile viitorilor olimpici, pe intelesul lor.
11  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Cum sa scrii un CV : Septembrie 10, 2011, 01:30:14
In primul rand felicitari pentru post, foarte util.

In sectiunea "Work experience", despre care vorbeai in post, crezi ca e pozitiv sa treci(in calitate de student) companii mari in care ai fost intern sau in care ai activat pentru perioade scurte de timp ? Intrebarea se refera strict la corporatii si nu la proiecte open-source/ voluntariat.

Daca tu trimiti un CV catre Google care mentioneaza un internship la Microsoft anul trecut e o chestie pozitiva sau negativa ? Faptul ca nu ai ramas la Microsoft din varii motive, faptul ca Microsoft si-a permis sa te piarda ca angajat pe termen lung, nu e o chestie care spune ceva despre tine, te dezavantajeaza in raport cu cineva care sa zicem nu a fost intern la o companie mare, dar are un profil asemanator cu al tau ?

Pastrand registrul, mai pun o intrebare oarecum tangentiala subiectului pe care l-ai propus, dar care cred ca isi gaseste locul aici:

Cunosc zeci de oameni care prind stagii de practica la corporatii gen Google, Facebook, Microsoft dar destul de putini ajung sa se angajeze full-time in urma unui internship. Din ce cunosti tu, cam in cat la suta din cazuri problema vine din partea oamenilor(nu se adapteaza la mediul de lucru, nu au planuri pe termen lung ce privesc acea corporatie) si cam in ce proportie nu ii accepta compania, desi ei si-ar dori sa continue ?
12  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Carte Delphi 7.0 : Decembrie 06, 2010, 22:07:09
Profii sunt de la UBB si pot sa iti spun ca sunt profesionisti. Pe carte nu am pus mana dar eu as avea incredere in ce au scris.
13  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 430 Prieteni : Septembrie 23, 2010, 09:28:27
Evaluatorul a fost corectat, exista o problema in ceea ce priveste interpretarea fisierului de iesire in cazul in care se afisau spatii in plus la sfarsit de linie. S-a reevaluat si unele punctaje s-au modificat. Daca mai apar probleme nu ezitati sa postati.
14  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 430 Prieteni : Septembrie 17, 2010, 20:15:07
Eu am scris evaluatorul mai demult, nu il pot accesa momentan pentru ca nu sunt helper de aceea rog un membru al echipei sa imi dea fie codul evaluatorului fie temporar statut de helper.
15  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 125 Palindroame : August 31, 2010, 19:59:21
Off-topic cred eu necesar pentru neîncurajarea descurajărilor

Eu cred că nu trebuie condamnată o corectură de acest gen, pentru că scopul acestui thread nu este să o ajute pe Posea Elena; chiar dacă ea a luat 100 un 34 plasat eronat acolo poate să inducă în eroare viitori rezolvitori.  O subsecţiune a unui forum care e strâns legată de o arhivă de probleme mereu actuale nu cred că ar trebui să se supună aceloraşi reguli privind "învierea topicurilor" ca un forum ai cărui utilizatori îşi propun să dezbată teme legate de actualitate.

În plus separarea etanşă a problemelor şi asocierea topicului în pagina problemei au grijă ca o astfel de postare la un topic vechi să nu încurce cu nimic un utilizator care încearcă să găsească subiectul deschis pentru o anumită problemă.
16  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: OJI cu 3 probleme : Iulie 29, 2010, 21:03:26
In cazul in care va loviti de reticenta ministerului care nu vrea sa aloce mai multe fonduri pentru organizarea olimpiadei ar putea sa faca propunatorii front comun si sa inglobeze doua probleme in una; Pe langa un Gigel care isi doreste ceva sa fie prezent si un Costel care isi doreste cu totul altceva, problema sa conteze de 2 ori mai mult decat cealalta. Nu cred ca se poate finanta inca o zi de concurs cu cazarea aferenta a concurentilor veniti din alte localitati, hranirea lor, plata dubla pentru profesori in conditiile in care bugetarilor li s-au redus veniturile cu 25% si bugetul e la pamant.
17  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Matematica : Iulie 11, 2010, 00:55:16
Toţi cei care au postat sunt experţi în mate, dar nu în matematica aia predată în liceele din România unde trebuie să memorezi tabele de derivare şi integrare deşi habar nu ai ce se ascunde în spatele lor sau ce utilitate au, trebuie să memorezi formule şi algoritmi de rezolvare a unor probleme pe care îi aplici ca maimuţa la apus.

E învăţământ de masă şi văd că la noi s-a generalizat ideea că elevul bun e elevul care la un moment dat, după ce a tocit lecţia din carte, e capabil să parcurgă mintal o schemă logică şi spre exemplu să aplice un anumit pas în funcţie de valoarea pe care o are o cifră, o anumită metodă... aşa cum îi spune schema logică mintală, fără a avea în vedere contextul sau măcar de ce face o anumită alegere, de ce acea alegere îi simplifică parcursul rezolvării... MEC pare să transforme elevii în compilatoare care primesc ca input limbaj natural fie de la profi, fie din cărţi, limbaj pe care îl transformă în cod maşină compatibil arhitecturii creierului lor...eu cred că MEC ar trebui să îi transforme în "trestii gânditoare", varianta Gigel 3.1 nu pare să îşi găsească încadrare pe piaţa forţei de muncă.   Shocked

Şi asta am observat că se perpetuează şi la facultate.
Toţi cei care ajung departe la info au un aparat matematic foarte dezvoltat care se reflectă în abordarea pe care o au atunci când întâlnesc o problemă nouă(nu neapărat de info), cu care nu s-au mai confruntat până atunci şi pentru a cărei rezolvare trebuie să lege între ele experienţe anterioare foarte eficient. De aceea, filologul, pus în faţa aceleiaşi probleme va claca.
18  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Matematica : Iulie 09, 2010, 14:29:46
Înainte de toate trebuie să defineşti performanţă. Dacă te referi la olimpiadele din liceu, sunt destul de convins că da, poţi să ajungi la un CEOI, poate chiar IOI fără matematică (din câte ştiu cei de la ICHB care se axează pe info nu prea excelează la mate, pentru că nici măcar nu li se cere), dar dacă vrei să lucrezi în cercetare algoritmică ai nevoie de mate foarte multă. Cred că Mihai Pătraşcu e cel mai avizat să răspundă aici, din câte ştiu e singurul om care lucrează în cercetare la un nivel foarte înalt şi urmăreşte infoarena.
19  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: CodeBlocks : Iunie 21, 2010, 08:46:12
MinGW si CodeBlocks sunt medii (IDE-uri) si fiecare contine cate un compilator, un editor de texte, un debugger s.a.m.d.
Compilatoare sunt multe, fiecare firma software isi poate dezvolta propriul ei compilator, singura conditie fiind ca aceasta sa respecte standardul impus de limbaj.

Explicatia e simpla, compilatorul pe care il foloseste CodeBlocks nu a fost proiectat sa aiba comportamentul pe care il doresti pentru astfel de expresii "write-only" pentru ca probabil comportamentul pe care ti-l doresti nu e un standard al limbajului C++. Compilatorul lui MinGW implementeaza evaluarea expresiilor atat de complexe intr-un anumit mod, dar nu ca pe un standard al limbajului, ci ca pe un feature suplimentar.
20  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 015 Arbori indexati binar : Iunie 15, 2010, 14:10:58
Eu votez pentru : bug de compilator sau incompatibilitati intre sistemul de evaluare infoarena si compilator

Citez din Thinking in C++ de Bruce Eckel :

Citat
In solving the C++ problem of a macro with access to private class members, all the problems associated with preprocessor macros were eliminated. This was done by bringing the concept of macros under the control of the compiler where they belong. C++ implements the macro as inline function, which is a true function in every sense. Any behavior you expect from an ordinary function, you get from an inline function. The only difference is that an inline function is expanded in place, like a preprocessor macro, so the overhead of the function call is eliminated. Thus, you should (almost) never use macros, only inline functions.


sau
Citat
The logical behavior of a function must be identical regardless of whether it’s an inline (otherwise your compiler is broken). The only difference you’ll see is in performance.


21  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Articole / Răspuns: Tabele hash - scurta prezentare : Iunie 02, 2010, 09:50:52
Cred că termenul de double hashing poate induce în eroare cititorul. Double hashing e o metodă veche(apare şi în Introducere în algoritmi) de rezolvare a coliziunilor folosită în tabelele cu adresare deschisă, de fapt cea mai bună metodă pentru că evită atât formarea "grupărilor" primare cât şi a "grupărilor" secundare(primary& secondary clustering). Această metodă de rezolvare a coliziunilor e mai bună decât linear probing şi quadratic probing pentru că în determinarea secvenţei de verificare se foloseşte de două funcţii de dispersie(de acolo venindu-i şi numele).

Ar trebui să luăm legătura cu Mihai Pătraşcu, un guru al acestui domeniu, să vedem cum s-a sedimentat tehnica lui de "double hashing" în literatura de specialitate, pentru că double hashing e cu totul altceva decât ce se descrie în articol.
22  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2010 / Răspuns: Feedback Algoritmiada : Iunie 02, 2010, 00:34:20
Felicitări, o treabă excelentă !  Applause
23  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: This is so cool : Mai 10, 2010, 18:08:01

Cum mai e prin Suedia, amice ? Nu ştiam că avem şi celebrităţi pe infoarena.

Fără legătură cu postul anterior : http://www.youtube.com/watch?v=a8usQw1lZGo
24  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: O ... problema : Mai 07, 2010, 22:03:37
Ai putea să adaptezi lseek pentru citirea specifică C-ului.
25  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: ONI Liceu 2010 : Mai 04, 2010, 20:43:26
Vă daţi seama că nu mută nimeni cantinele infecte an de an în oraşele în care se desfăşoară ONI...asta e situatia in Romania anului 2010, există copii care mănâncă zilnic acolo(şi care poate nu îşi permit un meniu de la KFC sau măcar o omleta de 5 RON) şi locuiesc în internate care nouă ni se par mizerabile. În România ultimilor ani nivelul de trai a crescut doar regional, în oraşele universitare care atrag firme ce plătesc bine... restul României a rămas sub nivelul decenţei.
Pagini: [1] 2 3 ... 9
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines