Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Universitatea Babes Bolyai : Februarie 24, 2015, 03:04:05
As avea o intrebare legata de viata de student la UBB.
Se dau in general notite la studenti? Sunt carti care sa cuprinda materialul predat in clasa?
La unele universitati nu se dau notite la studenti cu scopul de a-i forta sa fie prezenti la lectii.
E acelasi situatie si la UBB?
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva ACM / Răspuns: 000 Cifre4 : Decembrie 26, 2014, 01:29:06
Probabil ca gresesc, dar, s-ar putea sa nu fie fixata bine limita de memorie la problema aceeasta.
http://www.infoarena.ro/job_detail/1301515?action=view-source
http://www.infoarena.ro/job_detail/1301519?action=view-source
Pe a doua primesc MLE, dar nu si pe prima, si se vede ca diferenta dintre prima si a doua e mica in termeni de memorie folosita.
Va multumesc anticipat!
3  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: admitere la oxford : Decembrie 12, 2014, 18:45:11
Good job, dar partea in care discuti despre Galois e inflorita  Shame on you( ca sa fiu un bun grammar-commie  Raised eyebrow) . Se teoretizeaza ca Galois ar fi facut treaba asta, nu este nici un document care ar dovedi cele mentionate.

Citez wiki:
 "On 28 July 1829 Galois's father committed suicide after a bitter political dispute with the village priest. A couple of days later, Galois made his second and last attempt to enter the Polytechnique, and failed yet again. It is undisputed that Galois was more than qualified; however, accounts differ on why he failed. More plausible accounts state that Galois made too many logical leaps and baffled the incompetent examiner, which enraged Galois. The recent death of his father may have also influenced his behavior.[1]"

Precum sugereaza si wikipedia, e si improbabil sa fi facut asta, dar daca ar fi facut-o ar fi fost o scuza buna pentru autoritatea(in cauza) care l-a respins.  Dar nu, asta nu suna a propaganda... si comunistii care au creat generatia din care parintii vostri fac parte n-au facut la fel...

Dar poate, daca era mai publicitar, puteai sa-l pui pe Alexander Grothendieck acolo si sa descrii cum si-a ***** **** in toate comunitatile astea(ca si cea in care esti si tu) in care ai un grup de oameni in autoritate si pe care nu ii poti contrazice.

Banii irositi pe degeaba pentru universitati "grozave", stiu o moldoveanca care cu engleza ei "de filme" preda la o universitate de renume din strainatate, in engleza , logica computationala(n-are nici sens sa incep cu pregatirea ei in domeniul cs-ului). Asa ca oameni buni, ganditi de doua ori inainte sa va platiti averile la straini.

P.S. Hai stergeti postul si aratati la lume cat de mult va place sa starpiti opinii cu autoritatea voastra!
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 1302 Cercuri4 : Mai 29, 2013, 21:27:19
Citat
Ca si idee am implementat solutia oficiala ... am avut grija sa nu apara erori de precizie. Nu stiu de la ce poate fi greseala. Si cum pot folosi teste din evaluator ? ( sper ca am inteles eu bine la ce te referi)

Scuze, am confundat problema aceasta cu alta problema care tot "cercuri" se numea. Aceea problema era data la OJI si era posibil sa descarci testele oficiale si sa verifici ce rezultate primesti. Deci pentru aceasta problema nu sunt teste de downloadat (cel putin la prima vedere).

Daca spui ca e acceasi implementare ca si solutia oficiala, verifica bine dacaca codul tau face ceea ce ti-ai propus tu sa faca. Tot timpul, in problemele de algoritmica, o mare parte ocupa testarea. O alta alternativa e sa postezi pe stack overflow (pentru asta trebuie sa stii engleza) si acolo deobicei se gasesc persoane sa raspunde in minute si te ajuta pana in capat.
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 1302 Cercuri4 : Mai 29, 2013, 03:55:28
Buna seara,
Ma chinui la problema asta si nu imi dau seama ce am gresti,aparent totul pare bine.Poate cineva sa imi zica ce am gresit ? Very Happy
Multumesc anticipat!

Din pacate, membrii infoarenei nu ajuta in felul acesta.
Iti sugerez sa te uiti peste comentariile anterioare si sa vezi daca este vreo corelatie intre infundatura ta si ele.
Alte optiuni ar fi sa explici cum abordezi problema sau sa te uiti peste solutia oficiala si sa folosesti testele de la evaluator.
Dar cea mai buna, IMO, este sa-ti dai tu teste cat mai istete. Nu trebuie sa fie numere mari.
6  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 016 Joc : Mai 27, 2013, 18:42:31
Va rog foarte frumos sa mentionati in restrictiile problemei ca diferenta de scor inseamna scor Gicu - scor Nicu. Cuvantul "diferenta" are o alta semnificatie decat cea pe care o are in enunt. Am pierdut foarte mult timp si nu as vrea sa piarda si altii.
7  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: numere reale : Martie 16, 2013, 05:19:21
@pauldb
Scheme nu in binar tine 30/40? 30 in binar, alaturi de 40 in binar?

@Marinescu Sebastian-Ioan
C si fratii sai au foarte mari probleme cu inregistratul de numere care nu sunt intregi, a fost creat pentru programarea sistemelor de operare, nu pentru implementari matematice. Pentru aceste feluri de implementari exista alte limbaje de programare ca si scheme sau MATLAB, unde "interpreter-ul" tine in memorie numerele rationale ca si fractii (e.g 30/40), iar cand face operatii cu ele, le executa ca si oamenii (cel putin la scheme). Exista moduri de a implementa in C aceste tipuri de numere, problema este ca iti va lua foarte mult timp (si implementatul, si studiatul). Daca vrei sa implementezi un proiect de natura matematica iti sugerezi sa folosesti alternative, ca si cele pe care ti le-am scris, iar la competitii, se da o margine de eroare in care te poti incadra. Ca sa te asiguri ca te incadrezi in aceea eroare, citeste o carte buna despre tipul float.
8  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Universitate in Canada ! : Februarie 04, 2012, 10:22:58
dar atmosfera (interesul studentilor, profesorilor, etc.) este de proasta calitate si e greu (nu imposibil) sa progresezi mult in aceste conditii.
     Acesta a fost motivul principal pentru care am optat pentru o universitate in strainatate.
      Studentii de la universitatile din Romania sunt fosti elevi in licee romanesti. Nu vreau sa blamez pe nimeni dar cand intr-un intreg liceu gasesti doar doi elevi care au interes cat de cat in informatica something's not right ( cazu liceului unde am absolvit ). M-as fi asteptat ca cel putin 70 % dintre colegii de la o universitate din Romania sa fie de genu acesta.
      Am fost student o perioada foarte scurta la UW si pot sa zic ca au conditii bune ( research labs, biblioteci imense , ... ) .
Citat
De ce nu aplici in alta tara?
     In primul rand mi-ar fi foarte greu financiar, probabil chiar imposibil.
      Tuitia e de 9000 GBP pe an la orice univ din UK iar teaching stuff nu cred ca e mai avansat. Teaching stuff la University of Manchester e low. Poate cineva din UK de pe forum near putea lamuri cum sunt la alte univ din UK.


      
      
        
9  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Universitate in Canada ! : Februarie 04, 2012, 07:48:56
Salut !
Sunt un absolvent de liceu din Romania , am oportunitatea sa ma inscriu la o universitate din Canada.
In prezent sunt in Canada si intentionez sa aplic pentru una din universitatile de aici dar ma confrunt cu anumite probleme, cele mai importante:

 1. Majoritatea subiectelor din cursurile de matematica pe care ar trebui sa le iau pentru diploma le-am intalnit in liceu .
      La University of Waterlo m-au scutit de 2 cursuri de matematica, dar nu cred ca m-ar fi scutit mai mult, asta din cauza banilor pentru ca vor sa platesti cursurile.

 2. Alt lucru foarte important este faptul ca Algoritmica incepi aproape de la 0 si intr-un ritm foarte incet.
      La University of Waterloo in alt doilea semestru din primul an de abia inveti sa declari variabile in C.
      http://www.cs.uwaterloo.ca/current/courses/course_descriptions/cDescr/newCDescr/CS146.shtml
      La University of Waterloo afli de Cormen cel mai devreme in anul 2 la cursuri. Traditional in anul 3.
      http://www.cs.uwaterloo.ca/current/courses/course_descriptions/cDescr/CS341.shtml
      Nu imi pot imagina cum cineva care s-ar folosi de cursurile acestea si ar avea o sansa la TopCoder sau ACM , desi o echipa de la University of Waterloo au luat primul loc de 2 ori la ACM. Cu alte cuvinte, nu cred ca cursurile de la o universitate canadiana te ajuta in algoritmica la nivel inalt.
      Credeam ca universitatile de genu acesta baga algoritmica hardcore la Computer Science, dar mai toate dintre cursurile de la UW te pregatesc in mare pentru job.
     
      Cei de la UW se mandresc mult cu co-op la google , facebook , IBM, s. a. m. d. dar eu sunt foarte pasionat de " thinking stuff " si n-as sacrifica asta nici pe cel mai platit job din lume.
      Interesul meu e in cercetare mai degraba decat in developing software.
      Ar fi vreun motiv, in situatia mea, sa termin o asemenea universitate in afara de diploma ?
      Am luat in considerare si sa ma intorc in Romania sa studiez la o universitate romaneasca, chiar daca nu m-ar ajutea mai mult, cand as termina universitatea n-as avea datoriile pe care le-as avea daca as termina la o universitate din strainatate.
      Orice sfat e bun venit !

       P. S. : Am citit topicul " Universitate in strainatate " .

      Imi cer scuze pentru timpul care vi l-am luat ca sa cititi acest mesaj .
10  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 495 Numere 6 : Iulie 15, 2010, 13:44:56
Iau 90 de puncte, din cauza TLEului de la testul 9.Nu imi dau seama cum as putea scoate O(B logA).Nu vad cum as putea folosi cautarea binara aici si vazand complexitatea aia nu imi vine nimic altceva in cap.Un hint? wink
11  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 495 Numere 6 : Iulie 13, 2010, 14:12:12
Intai, multumesc de raspunsuri.
@Savin Tiberiu
Nu imi dau seama care valoare din matricea aceea e rezultatul. a[A][0] nu e acela deoarece acest rezultat ia in cont si numerele cu produsul cifrelor g*B, unde g e numar natural.
12  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 495 Numere 6 : Iunie 24, 2010, 16:08:56
O idee cum as putea rezolva problema asta prin backtracking?
13  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 142 Ciclu : Februarie 22, 2010, 16:19:22
Mersi de idee Andrei, sa nu uitati celor ce nu va da 100 de puncte sa puneti long long.


14  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 142 Ciclu : Februarie 21, 2010, 21:51:15
Poi asa faceam , dar de exemplu daka am un graf de genu:
4 5
1 4 5
4 2 5
1 2 1
2 3 3
3 1 4

Ar trebui sa gasesc r=266 care impartit la 100 da 2.66(8/3) pentru ciclu 1-2-3-1.Ca sa fie acest ciclu egal cu 0 ar trebui sa am conditia urmatoare adevarata: 100-r+300-r+400-r=0 <=> -166+34+134=0 <=>166=168 dar e falsa  Eh?
15  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 142 Ciclu : Februarie 21, 2010, 18:48:29
   Poi ma ajuta sa stiu , deoarece vreau sa stiu daca o iau pe aratura.Eu am o sursa de +3 kb incercand sa fak ce am zis mai sus.
   Daca numarul pe care-l cautam binar e 8/3 cum il gasesti?
16  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 142 Ciclu : Februarie 20, 2010, 14:59:30
Cei cu sursele de 1.3 kb ati folosit programare dinamica sau ati rezolvat cu cautare binara+bellman ford?
17  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 851 Patrate1 : August 19, 2009, 16:18:30
Poate cineva sa imi dea un hint?...  Brick wall... sad

L.E.:mi-am venit ideea...am luat 100...pentru cei ce vor un hint...incercati sa luati pe inaltimi problema...adika sa formati intervalele de pe inaltimea 1 dupa aia de pe 2 si asa mai departe...
18  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Babes Bolyai : Iulie 03, 2009, 18:27:14

Salut!

Din punctul meu de vedere „Mențiune și Premiul Special” înseamnă să le ai pe amândouă, adică să fii pe locul 4. În plus, undeva în regulament mai scria, anul trecut, „Premiul I, II, III, Menţiune sau Premiu Special”. Un motiv în plus să pui sub semnul întrebării acel „și”. Dar, când am întrebat comisia pentru admitere dacă trebuie să le ai împreună, mi s-a răspuns că nu trebuie. Deci, dacă ai ultima mențiune din clasa a 9-a atunci vei avea 10 la admitere la facultatea de informatică la UBB. Puțin ilogic, dar așa e.
Multumesc.
19  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Babes Bolyai : Iulie 03, 2009, 17:09:37
Din moment ce si aia au mentiune ce nu ti se pare clar? Si sa stii ca nu se dau chiar 20-25 de mentiuni.....
Ce spui tu e numai o presupunere...nu ai tu de unde sa stii ce e in capul celui ce a scris conditiile admiterii...oricum...
Intradevar nu se dau chiar 20-25 dar in jur de 18 se dau...
20  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 850 Tir : Iulie 03, 2009, 17:05:19
In datele de intrare poate fi m par?
21  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Babes Bolyai : Iulie 03, 2009, 16:34:02
Se refera la cei care iau mentiune
ms pentru raspuns dar nu ma prea ajuta... Smile...era clar ca cei care iau mentiune....dar stii ca la ONI iau primii 20-25 dupa locurile 1-3 mentiune la fiecare clasa.Pe mine ma intereseaza daca si aia is notati cu 10 la media generala!? 
Poate ca pentru cei de la Babes Bolyai mentiune inseamna doar locul 4...
22  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Babes Bolyai : Iulie 03, 2009, 14:37:43
Buna , peste anul viitor termin a XII-a si ma intereseaza facultatile.Am citit pe situl facultatii Babes Bolyai urmatoarele:

Sunt notaţi cu media generală 10 următorii candidaţi:
    * Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au participat la faza internaţională sau au obţinut cel puţin o distincţie (un premiu I, II, III, Menţiune şi Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare de Matematică, Astronomie, Informatică în clasele IX-XII.
Cand zice ca sunt notati cu media generala 10 absolventii cu Mentiune la ONI se refera la cei 25-20 dupa locurile 1,2,3 la fiecare clasa?Sau doar la locul 4?
Multumesc anticipat.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines