Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-02-18 20:06:59.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Tutorial infoarena

Citirea problemelor

Toate problemele care au fost date la concursuri pe parcursul celor 3 ani de functionare a site-ului infoarena se afla intr-o arhiva de probleme ce contine deja peste 300 probleme.

Accesul problemelor din arhiva se face mergand la sectiunea Arhiva de probleme. De asemenea, fiecarui concurs i-a fost daruit cate o pagina pe site-ul infoarena ce poate fi accesata la sectiunea Concursuri online.

Odata ajunsi pe o astfel de pagina va aparea o lista cu probleme alaturi de link-uri catre rezultatele concursurilor, respectiv clasamentul arhivei. Selectati problema al carei text doriti sa il cititi.

Trimiterea solutiilor

Pentru a trimite o rezolvare trebuie mai intai sa va logati. Daca nu aveti inca un cont personal accesati sectiunea inregistrare. Odata logati mergeti la Trimite solutii, unde veti avea de completat urmatoarela informati:

  • problema pentru care veti trimite sursa ( aceasta va fi aleasa din lista corespunzatoare )
  • fisierul de trimis ( veti specifica calea de pe hard-disk a fisierului )
  • compilatorul pe care doriti sa se foloseasca ( acesta se completeaza automat in functie de extensia sursei in mod normal ).

Acum sunteti gata, apasati butonul Trimite soltuie si asteptati mesajul de confirmare.

Vizualizare clasament

Fiecarui user i se atribui un rating:documentatie/rating ce reflecta performanta utilizatorului in regim de concurs. Afla mai multe aici:docuentatie/rating.

Clasamentul utilizatorilor dupa rating poate fi vizualizat in sectiunea Clasament:clasament-rating. De asemenea, se poate accesa clasamentul utilizatorilor dupa numarul de probleme rezolvate in arhiva:clasament-arhiva cu ajutorul tab-ului din sectiunea Clasament:clasament-rating.

Pentru concursurile online aceasta sectiune va fi disponibila pe pagina corespunzatoare concursului doar dupa incheierea concursului si evaluarea solutiilor.

Pentru a afla informatii detaliate despre punctajele primite pe o anumita sursa puteti merge la Monitorul de evaluare si sa alegeti sursa pentru care doriti borderoul.

Articole infoarena

infoarena ofera o multitudine de articole despre diversi algoritmi, structuri de date sau solutii la problemele date in concursuri, scrise de catre utilizatorii site-ului. Acestea pot fi vizualizate accesand sectiunea Articole:articole de pe site. Fiecare utilizator infoarena are posibilitatea de a modifica si a imbunatatii articolele existente sau de a crea articole noi. Pentru a crea articole noi este suficient sa fii logat si sa scrii http://infoarena.ro/nume-articol in address bar-ul browserului. Pentru a scrie articole sunt necesare cateva cunostinte despre Sintaxa textile. Inainte de a scrie un articol va rugam sa cititi si pagina despre Conventiile de formatare.
pagina de articole.

Pentru discutii despre o anumita problema sau alte lucruri care tin de domeniul informaticii accesati forumul infoarena.