Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-02-18 19:53:39.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Tutorial infoarena

Aceasta pagina nu este finalizata. Te rugam sa o imbunatatesti.

Citirea problemelor

Toate problemele care au fost date la concursuri pe parcursul celor 3 ani de functionare a site-ului infoarena se afla intr-o arhiva de probleme ce contine deja peste 300 probleme.

Accesul problemelor din arhiva se face mergand la sectiunea Arhiva de probleme. De asemenea, fiecarui concurs i-a fost daruit cate o pagina pe site-ul infoarena ce poate fi accesata la sectiunea Concursuri online.

Odata ajunsi pe o astfel de pagina va aparea o lista cu probleme alaturi de link-uri catre rezultatele concursurilor, respectiv clasamentul arhivei. Selectati problema al carei text doriti sa il cititi.

Trimiterea solutiilor

Pentru a trimite o rezolvare trebuie mai intai sa va logati. Daca nu aveti inca un cont personal accesati sectiunea inregistrare. Odata logati mergeti la Trimite solutii, unde veti avea de completat urmatoarela informati:

  • problema pentru care veti trimite sursa ( aceasta va fi aleasa din lista corespunzatoare )
  • fisierul de trimis ( veti specifica calea de pe hard-disk a fisierului )
  • compilatorul pe care doriti sa se foloseasca ( acesta se completeaza automat in functie de extensia sursei in mod normal ).

Acum sunteti gata, apasati butonul Trimite soltuie si asteptati mesajul de confirmare.

todo restu
h2. Vizualizare clasament

Clasamentul poate fi vizualizat in sectiunea Clasamente si alte statistici. Pentru concursurile on-line aceasta sectiune va fi disponibila doar dupa incheierea concursului si evaluarea solutiilor.

Pentru un borderou exact puteti merge la Monitorul de evalouare(aflat tot in sectiunea de Clasamente si statistici) si sa alegeti sursa pentru care doriti borderoul.

Alte resurse

Pentru articole despre diversi algoritmi, arhive cu teste si solutii de pe la diverse concursuri nationale si internationale mergeti pagina de articole.

Pentru discutii despre o anumita problema sau alte lucruri care tin de domeniul informaticii accesati forumul infoarena.