Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2015-02-11 08:49:16.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Olimpiada Naţională de Informatică pentru Studenţi 2015

Sponsor Principal

ANUNT - Olimpiada Nationala de Informatica pentru Studenti (ONIS 2015)

Consortiul Informatica Universitaria - compus din Departamentele/Facultatea de Informatica ale Universitatii din Bucuresti, Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatii de Vest din Timisoara, respectiv Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi - anunta a doua editie a Olimpiadei Nationale de Informatica pentru Studenti (ONIS 2015).

Scopul acestui concurs este sa realizeze o legatura intre Olimipiada Nationala de Informatica (pentru elevi) si concursul international de programare pentru studenti ACM-ICPC si in acest context, sa stimuleze (in special) studentii din primii 3 ani (de licenta), sa isi dezvolte o pregatire inalta in domeniul algoritmicii si a programarii cu resurse limitate. Al doilea scop al ONIS este sa stimuleze pregatirea studentilor pentru participarea la ACM-ICPC.

ONIS 2015 va avea 3 runde online, de calificare, care se vor derula in perioada februarie - aprilie 2015 si o runda finala, on-site, in perioada 8-10 mai la Iasi . Formatul va fi similar cu cel de la ACM-ICPC - 9-12 probleme in 5 ore, studentii putand participa in echipe de 3 membri (de la aceeasi universitate). Limbajele acceptate in concurs sunt C/C++.

ONIS 2015 se adreseaza tuturor studentilor inscrisi la universitati din Romania. La runda finala vor avea drept de calificare doar echipe care sunt eligibile pentru a participa la Regionala ACM-ICPC din 2015.

Runda 1 va avea loc sambata, 21 februarie 2015, de la ora 10:00. Echipele care participa la prima runda vor trebui sa isi pastreze componenta pana la runda finala, nemaiputand fi modificate, decat in conditii extraordinare, cu aprobarea Comitetului de organizare a ONIS 2015.

Rundele online se vor desfasura pe infoarena.ro. Pentru prima runda a fost creata deja pagina concursului: http://www.infoarena.ro/onis-2015.

Desi nu este obligatoriu, recomandam facultatilor de la care provin studentii interesati sa sustina rundele online intr-o locatie a universitatii pentru a beneficia de o atmosfera propice de concurs. Totusi pentru ca nu putem verifica acest lucru la problele online studentii vor putea folosi 3 calculatoare si nu 1 cum este tipic pentru problemele ACM-ICPC. Indiferent de locul si modul in care se vor sustine rundele online, orice incercare dovedita de frauda va fi sanctionata cu excluderea echipei din competitie.

Comitetul de organizare

Nota 1: Prima editie a ONIS s-a desfasurat in perioada decembrie 2013 - mai 2014, finala desfasurandu-se pe 10 mai 2014 la Bucuresti. La rundele de calificare au participat 371 de echipe formate din 1-3 student, iar la finala de la Bucuresti 21 de echipe complete (formate din cate 3 studenti). Competitia a fost sponsorizata de Fundatia eMAG, Bitdefender, TechHub si Universitatea din Bucuresti. Detalii despre ONIS 2014 pot fi aflate de la adresa http://www.infoarena.ro/onis-2014.

Nota 2: Consortiul Informatica Universitaria functioneaza in cadrul Consortiului Universitaria, compus din Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Concursul va avea sistem de scoring tip regionala ACM .

Despre înscriere

Vă rugăm să vă creaţi conturi noi sau să vă modificaţi username-ul în formatul Universitate_Nume1_Nume2_Nume3 (UNIBUC_CAZACU_OPRICA_PLOP). Lucrăm pentru a face acest lucru posibil. De asemenea înainte de a doua rundă vom descrie modul în care echipele se pot înscrie şi îşi pot anunţa formula definitivă.

Organizatori

Program concurs

Faceţi click pe titlul unei runde pentru informaţii detaliate.

RundaDataOra
Runda 1Sâmbătă, 21 Februarie 20151000 - 1500
Runda 2??Sambata, 14 Martie 20151000 - 1500
Runda 3????1000 - 1500
Runda FinalăSambata, 9 mai 20151000 - 1500

Cum particip?

Înainte de toate trebuie să te înregistrezi pe site-ul nostru!

Oricine este invitat să participe. În ziua de concurs intri pe site, citeşti problemele, le rezolvi şi trimiţi soluţiile înainte de expirarea timpului de lucru. La sfârşitul rundei, evaluatorul infoarena iţi va testa soluţiile pentru corectitudine. Clasamentul se va actualiza în timp real pe parcursul evaluării.

Prima dată pe infoarena?

infoarena ajută elevi şi studenţii să devină excelenţi în informatică! Gratuit ;) Citeşte mai multe despre noi şi vezi ghidul utilizatorului.