Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2014-01-07 10:12:03.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Olimpiada Naţională de Informatică pentru Studenţi 2014


Olimpiada Naţională de Informatică pentru Studenţi este un concurs dedicat în principal studenţilor şi are ca scop pregătirea acestora pentru concursul ACM-ICPC. Olimpiada va avea o rundă finală live în Bucureşti şi va fi precedată de 4 runde de calificare, prima rundă urmând să fie pe 14 decembrie (regulamentul complet va fi anunţat în această săptămână). Concursul se va ţine şi on site pentru studenţii din anumite centre universitare. La acest concurs puteţi participa şi dacă nu sunteţi studenţi, dar nu vă puteţi califica în runda finală.

Despre concurs

ONIS 2014 va avea 4 runde online, de calificare, care se vor derula în perioada decembrie 2013 - martie 2014 şi o rundă finală, on-site, în perioada aprilie - iunie 2014. Formatul va fi similar cu cel de la ACM-ICPC - 9-12 probleme în 5 ore, studenţii putând participa în echipe de 3 membri (de la aceeaşi universitate). Limbajele acceptate în concurs sunt C/C++.

ONIS 2014 se adresează tuturor studenţilor înscrişi la universităţi din România. La runda finală vor avea drept de calificare doar echipe care sunt eligibile pentru a participa la Regionala ACM-ICPC din 2014.

Runda 1 va avea loc sâmbată, 14 decembrie 2013, de la ora 10:00 şi va fi o rundă de încălzire la care studenţii pot participa şi individual. Din runda a 2-a, studenţii vor trebui să îşi facă echipe de 3 cu care vor participa în continuare. Studenţii care vor forma o echipă vor intra în runda a 2-a cu punctajul cel mai mare obţinut de cei 3 membri ai echipei în runda întâi. Acest punctaj va conta pentru calificarea la runda finală, dar cu o pondere de 2 ori mai mică decât cele corespunzătoare celorlalte 3 runde. Echipele care participă la runda a 2-a vor trebui să îşi păstreze componenţa până la runda finală, nemaiputând fi modificate, decât în condiţii extraordinare, cu aprobarea Comitetului de organizare a ONIS 2014.

Deşi nu este obligatoriu, recomandăm facultăţilor de la care provin studenţii interesaţi să susţină rundele online într-o locaţie a universităţii pentru a beneficia de o atmosferă propice de concurs. Indiferent de locul şi modul în care se vor susţine rundele online, orice incercare dovedită de fraudă va fi sancţionată cu excluderea echipei din competiţie!

Concursul va avea sistem de scoring tip regionala ACM .

Despre înscriere

Vă rugăm să vă creaţi conturi noi sau să vă modificaţi username-ul în formatul Universitate_Nume1_Nume2_Nume3 (UNIBUC_CAZACU_OPRICA_PLOP). Lucrăm pentru a face acest lucru posibil. De asemenea înainte de a doua rundă vom descrie modul în care echipele se pot înscrie şi îşi pot anunţa formula definitivă.

Organizatori

Program concurs

Faceţi click pe titlul unei runde pentru informaţii detaliate.

RundaDataOra
Runda 1Sâmbătă, 14 Decembrie 20131000 - 1500
Runda 2****
Runda 3****
Runda 4****
Runda Finală****

Cum particip?

Înainte de toate trebuie să te înregistrezi pe site-ul nostru!

Oricine este invitat să participe. În ziua de concurs intri pe site, citeşti problemele, le rezolvi şi trimiţi soluţiile înainte de expirarea timpului de lucru. La sfârşitul rundei, evaluatorul infoarena iţi va testa soluţiile pentru corectitudine. Clasamentul se va actualiza în timp real pe parcursul evaluării.

Prima dată pe infoarena?

infoarena ajută elevi şi studenţii să devină excelenţi în informatică! Gratuit ;) Citeşte mai multe despre noi şi vezi ghidul utilizatorului.