Pagini: 1 [2] 3   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: ONI 2013  (Citit de 41475 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
vladtarniceru
De-al casei
***

Karma: 81
Deconectat Deconectat

Mesaje: 145



Vezi Profilul
« Răspunde #25 : Aprilie 10, 2013, 14:32:10 »

Offtopic:

iar pe interactiva am citit cu atentie enuntul si modul de interactiune si asa am observat ca trebuia sa citesc acel 1 de confirmare a raspunsului corect.

Mersi mult, in sfarsit mi-am dat seama si eu de ce am luat 0 Smile)
Memorat
klamathix
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 733
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.216



Vezi Profilul
« Răspunde #26 : Aprilie 10, 2013, 14:39:38 »

Citat
Nu dureaza mai mult de 5 minute pe problema, iar din cateva ore de concurs eu zic ca-ti poti rezerva 15 minute la final pentru a face aceste ultime verificari.
Eu nu pot baga generator + brut + evaluator in 5 minute si sa fiu si atent la toate detaliile.

Discutia era despre numele fisierelor si citire/scriere. Nu prea te ajuta sa ai generator + brut + evaluator daca nu citesti enuntul bine.

Cat despre ACM, e complet alt gen de concurs. Nu e "feedback" ce ai acolo, in sensul in care il doresti tu. Pentru fiecare submisie gresita primesti o penalizare care se propaga apoi pe toata durata concursului. De-asemenea, exista scoreboard live (cu exceptia ultimelor 30 de minute). La ACM, faptul ca stii permanent rezultatul submisiilor tale (si ale celorlalti) nu te face mai relaxat, ci dimpotriva.
Memorat
a_h1926
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 317
Deconectat Deconectat

Mesaje: 385



Vezi Profilul
« Răspunde #27 : Aprilie 10, 2013, 14:40:50 »

Dupa parerea mea, ceea ce trebuie neaparat schimbat este modul de selectie a lotului. Consider ca sunt necesare doua zile de baraj (cel putin) pentru o selectie cat mai apropiata de adevar. De asemenea, trebuie sa se renunte la acel coeficient de la ONI, deoarece punctajele nu pot fi comparate la clase diferite. Spun acest lucru pentru ca dificultatea problemelor poate sa difere de la o clasa la alta, si in acelasi timp, poate sa difere si nivelul de pregatire al elevilor dintr-o anumita generatie.
Referitor la feedback, prefer sa accept parerea comisiei si a celor care au mai multa experienta, intrucat aici risc sa devin subiectiv. Am constatat de-a lungul timpului ca uneori m-ar fi avantajat feedback-ul, iar alteori absenta acestuia nu m-a afectat. In schimb, feedback-ul a favorizat uneori obtinerea punctajelor mari pe bulaneli (ceea ce pe mine cel putin m-a dezavantajat).
Memorat
visanr
Nu mai tace
*****

Karma: 168
Deconectat Deconectat

Mesaje: 213



Vezi Profilul
« Răspunde #28 : Aprilie 10, 2013, 15:10:23 »

Legat de feedback: parerea mea este ca ar trebui sa avem feedback, daca se poate chiar complet (pe toate testele). Aceasta este o parere subiectiva, bineinteles, deoarece am pierdut multe puncte anul acesta la ONI:
1. La problema amici am facut un brut pentru cazurile mici si alta rezolvare pt restul cazurilor, in speranta ca poate mai ciupesc cateva puncte, rezultatul fiind 0 cu MLE pe toate testele. Nu mi-ar fi trecut prin cap ca daca tin de 2 ori graful iau MLE pana si pe testele mici. Daca aveam feedback, scoteam cealalta rezolvare si mai luam cateva puncte pe brut.
2. La problema bemo am citit gresit enuntul, drumurile trebuiau sortate individual, apoi lexicografic, iar eu le-am sortat doar lexicografic, 0 puncte din nou. Daca aveam feedback, imi dadeam seama ca ceva nu e ok in rezolvarea mea si poate ma prindeam ca, de fapt, am rezolvat alta problema.
3. La problema spnzr, ca multi altii, am uitat sa citesc acel 1. Nu cred ca luam foarte multe puncte, dar cateva tot luam.

Legat de selectia lotului, dupa parerea mea e nevoie de 2 zile de baraj.
« Ultima modificare: Aprilie 10, 2013, 15:15:58 de către Visan Radu » Memorat
andunhill
Vorbaret
****

Karma: 12
Deconectat Deconectat

Mesaje: 183



Vezi Profilul
« Răspunde #29 : Aprilie 10, 2013, 15:12:30 »

+1 pentru postul lui Bogdan si Vlad Gavrila  Smile.
Stau de ceva timp pe topicul asta si m-am hotarat sa va impartasesc si experienta mea. Ma pot mandri cu faptul ca am ratat ONI-ul de anul asta din cauza ca am incurcat fisierele de input si output. E o greseala copilareasca dar foarte costisitoare. Aici nu pot acuza sistemul pentru lipsa mea de experienta.
Eu nu vreau sa dau vina pe sistem pentru greselile mele, ci doar vreau sa se imbunatateasca ceva.
Singurele imbunatatiri pe care le vad eu la sistemul actual sunt:
1) 2 zile de baraj pentru selectia cat mai buna a lotului
2) Un sistem care sa iti evalueze sursa pe exemplele din enunt. Asta numai la nivel de OJI deoarece ii poate ajuta pe incepatori si le da o sansa in plus sa se califice la ONI. Astfel greselile stupide aparute in urma lipsei de experienta pot fi diminuate. La nivel de ONI nu ii vad rostul. Daca ai pretentia sa fii printre primii pe tara in generatia ta si totusi ratezi o clasare buna din cauza greselilor de implementare atunci locul tau nu e acolo. Degeaba esti foarte bun 364 de zile din 365 daca in acea zi in care e nevoie de tine gresesti. ( Poate par prea extremist dar asa privesc eu lucrurile ).

3) Sa li se ofere primilor clasati la ONIbyNet de la fiecare clasa sansa sa participe la baraj ( pe banii lor sau finantati de minister ). Astfel cei care sunt foarte buni si au ratat ONI-ul din diverse motive mai au o sansa in plus. Din cate stiu, acum ceva timp era posibil asa ceva.

Totusi voi aveti 8-9 ani de experienta si ati avut timp sa invatati din greseli.
Aici Petru, iti dau dreptate. Este clar ca cei care au inceput informatica in gimnaziu au un avantaj urias. Singura posibilitate pe care o vad eu  de a recupera  este sa participi la cat mai multe concursuri onsite ( la cele online emotiile si stresul au un impact mult mai mic ). Din pacate sunt regiuni in care nu vezi decat 1-2 concursuri organizate anual ( in zona judeteului Suceava: Stefan Dartu din Vatra-Dornei si cel organizat de CN Piatra Neamt).
Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #30 : Aprilie 10, 2013, 15:22:47 »

Sunt regiuni in care nu vezi aproape de loc ca se organizeaza concursuri.
Pt Bucuresti de exemplu, inafara de urmasii lui Moisil de la Iasi eu nu cred ca mai este unu.
Si la Moisil participa 3 copii pe clasa .. ura.

Referitor la feedback - personal o sa spun pas. Cum s-a mai spus: daca esti bun si ai pretentii ar trebui sa nu gresesti la chestii mici  Embarassed

Mai toata lumea se plange de problemele interactive. Ca sunt "busibile". Poate rezolvarea la asta s-ar putea gasi pe infoarena, odata cu implementarea lor Yahoo!. Personal si mie mi se pare un pic dubios faptul ca exista interactive doar la baraj si la interuri.
Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #31 : Aprilie 10, 2013, 15:34:25 »

Deja vad ca discutia se intinde si incepe sa acopere tot mai multe capitole distincte. Eu va propun sa ne axam deocamdata pe lucrurile care pot fi schimbate in viitorul apropiat:

  • Proba de baraj care sa dureze 2 zile.
  • Posibilitatea participarii la baraj de la InfoOnline.
  • Calificarea primilor 4 de la clasele 9-10 in lot.

Toate aceste lucruri se intamplau in urma cu putini ani, si cred ca reintroducerea lor ar fi foarte benefica.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
GavrilaVlad
Nu mai tace
*****

Karma: 219
Deconectat Deconectat

Mesaje: 222



Vezi Profilul
« Răspunde #32 : Aprilie 10, 2013, 15:40:50 »

Legat de coeficientul ONI, m-am uitat la clasamentele de la baraj de la ONI 2013 si 2012 si am observat un lucru interesant: scoaterea acestuia ar fi rezultat in modificarea lotului de 20 prin maxim doi concurenti, iar asta inseamna ca acest coeficient nu este atat de devastator precum se spune.

Efectele pozitive pe care le-a avut au fost urmatoarele:

1. In 2012 a "salvat" pe Dani Posdarascu, care s-a calificat apoi la BOI si Yakutia unde a obtinut medalii de argint. - aici, coeficientul a indeplinit principalul scop pentru care a fost introdus: sa salveze de la eliminare elevii care au obtinut rezultat bun la ONI, dar care au avut o zi relativ proasta la baraj.

2. In 2013 a introdus in lot doi elevi de a 9-a si a 10-a cu pretul calificarii a doi elevi de clasa a 12-a. Consider acest lucru benefic intrucat experienta unui lot este deosebit de utila celor din clasele mici, care au ocazia sa participe atat la cursuri cat si la o serie de concursuri dificile. Astfel, cei mai mici se vor intoarce mai pregatiti anii urmatori si vor avea sansa sa faca parte din echipe mai puternice pentru competitiile internationale.

Desigur, cei care nu s-au calificat din cauza coeficientului se pot simti nedreptatiti (pe buna dreptate) de aceasta selectie, deoarece intr-adevar punctajele de la clase diferite nu pot fi comparate.

Insa, in situatia lipsei de fonduri pentru doua zile de baraj (modalitate de selectie a lotului pe care si eu o consider ideala), coeficientul ONI mi se pare cel mai bun compromis.

Daca se vor gasi fonduri pentru doua zile de baraj, introducerea unor wild-carduri pentru primii 4 de clasele 9-10 care nu au intrat in lot ar rezolva usor efectele negative cauzate de eliminarea coeficientului ONI.
Memorat
klamathix
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 733
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.216



Vezi Profilul
« Răspunde #33 : Aprilie 10, 2013, 15:41:13 »

  • Calificarea primilor 4 de la clasele 9-10 in lot.

Vrei sa zici ca lotul sa fie primii 20 ca punctaj + primii 4 sub linie din clasele 9 - 10, right?
Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #34 : Aprilie 10, 2013, 15:44:14 »

  • Calificarea primilor 4 de la clasele 9-10 in lot.

Vrei sa zici ca lotul sa fie primii 20 ca punctaj + primii 4 sub linie din clasele 9 - 10, right?

Da, exact asa cum era in anii trecuti. Mi se pare incredibil ca toate cele 3 propuneri enuntate mai sus au fost puse in aplicare, iar acum s-a renuntat la ele.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
S7012MY
Nu mai tace
*****

Karma: 26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 648



Vezi Profilul
« Răspunde #35 : Aprilie 10, 2013, 15:46:36 »

Legat de 2 zile de baraj nu prea cred ca vom mai avea vreodata decat daca va fi taiata ziua de pauza. Eu am propus anul asta sa fie 4 probleme in loc de 3 dar nu s-a realizat nimic deci daca introducerea unei probleme in plus nu s-a realizat nu cred ca se va realiza introducerea unei noi zile.
Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #36 : Aprilie 10, 2013, 15:54:11 »

Personal, nu mi se pare prea ok 4 probleme in 5 ore.
Mai ales de baraj.

Nu prea vad cum te apuci sa iti scrii 4 surse si pe langa asta sa bagi si evaluatoare.
Evident, nimeni nu a spus ca trebuie sa bagam 4 surse ... dar totusi.


Pacat ca nu am avut initiativa asta acum 4-5 luni.
Poate reuseam sa schimbam ceva de la oni-ul asta.
Sa speram ca o sa se aleaga ceva de miscarea asta.
Memorat
tzipleatud
De-al casei
***

Karma: 104
Deconectat Deconectat

Mesaje: 117



Vezi Profilul
« Răspunde #37 : Aprilie 10, 2013, 16:23:48 »

Am citit acest topic cu atentie, si am vazut multe idei si opinii demne de luat in seama. Insa (si poate sunt eu mai pesimist) nu cred ca multe dintre aceste idei vor prinde viata, deoarece se va ajunge la un moment dat cu aceste idei in fata organizatorilor, care vor recurge la clasicul raspuns "ne pare rau, nu avem bani".

In opinia mea, prima data ar trebui sa se gaseasca modalitati pentru a strange bani,adica sa se inceapa campanii si petitii pentru ca statul sa investeasca mai multi bani in aceste olimpiade (multe probabil vor esua Smile ) si sa se caute sponsori mai seriosi, si mai darnici. Astfel, se va ajunge la un moment dat ca cineva sa spuna: "dispunem de fonduri in valoare de.., asteptam sugestii". In acel moment, ar trebui sa se caute cele mai importante modificari care trebuie aduse sistemului, si care se incadreaza in buget.

Ceea ce vreau eu sa spun e ca degeaba stam cu totii si ne chinuim sa gasim solutii, daca se va ajunge pana la urma la simplul raspuns "nu avem bani, o lasam tot asa". Smile
Memorat
Vman
Echipa infoarena
Vorbaret
*****

Karma: 45
Deconectat Deconectat

Mesaje: 176



Vezi Profilul
« Răspunde #38 : Aprilie 10, 2013, 16:41:29 »

Nu cred ca este o mare economie faptul ca se organizeaza o singura proba de baraj. Asta in conditiile in care cei care nu se califica nu mai pleaca acasa ci beneficiaza de cazare + masa pana la final.

Propunerea mea este sa se tina 2 probe de baraj la care sa se califice aproximativ 1/3 din participantii de la fiecare clasa (fata de 1/2 cum a fost pana acum). Sa fim seriosi, nu a ajuns nimeni de la jumatatea clasamentului la IOI in acelasi an, plus ca dezavantajul de coeficient e oricum aproape imposibil de recuperat. Si nu numai ca ar fi doua zile de baraj, dar ar costa chiar mai putin fata de solutia actuala cu o singura proba si ramanerea tuturor participantilor (si ar creste motivatia/mandria calificarii la baraj  Smile ).
Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #39 : Aprilie 11, 2013, 22:18:25 »

Nu vreau sa dau nume, dar cativa oameni au punctat ceva foarte important.
Unele lucruri ne-ar ajuta pe termen lung daca nu ar exista (1) si ca ar trebui sa fim realisti referindu-ne la lucrurile pe care vrem sa le realizam (2)

Personal, nu am nimic cu coeficientul ONI -> Cum a spus si cartita .. a facut numai bine momentan.
Totusi, as prefera 2 zile de baraj. -> O solutie buna ar fi cea a lui Duta Vlad .. oricum nu pleaca nimeni acasa. Particila 1/3 la baraj si restu' pleaca acasa. Poate o sa fie probleme cu coordonarea loturilor judetele .. cu profesori indrumatori w/e. Pana acum a sa a fost si a fost perfect.

La fel si cu wildcardul pt byNet.
Si 4 locuri pt 9-10 in lot( asta face mult mai mult bine decat coeficientu ).

Legat de mega-evaluatoru ala .. poate sa imi spuna cineva ce ar trebui sa faca?
Iti ia sursa si o ruleaza si iti arata timpul si memoria?
Iti verifica out-ul?
Iti ruleaza pe exemple?
Memorat
tzipleatud
De-al casei
***

Karma: 104
Deconectat Deconectat

Mesaje: 117



Vezi Profilul
« Răspunde #40 : Aprilie 11, 2013, 22:28:53 »

Legat de mega-evaluatoru ala .. poate sa imi spuna cineva ce ar trebui sa faca?
Iti ia sursa si o ruleaza si iti arata timpul si memoria?
Iti verifica out-ul?
Iti ruleaza pe exemple?

In principal, ideea acelui evaluator ar fi sa iti ruleze sursa si sa iti spuna timpul si memoria folosita pentru exemplu. Nu cred ca ar avea rost sa iti spuna daca sursa ta da raspuns corect pe exemplu, pentru ca sa verifici tu manual chestia asta nu ar fi mare chestie, insa ar fi foarte bine daca acel evaluator ti-ar spune timpul si memoria folosita pe orice test dat de tine.
Memorat
Marius96
Strain


Karma: 35
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16



Vezi Profilul
« Răspunde #41 : Aprilie 12, 2013, 01:34:25 »

In principal, ideea acelui evaluator ar fi sa iti ruleze sursa si sa iti spuna timpul si memoria folosita pentru exemplu. Nu cred ca ar avea rost sa iti spuna daca sursa ta da raspuns corect pe exemplu, pentru ca sa verifici tu manual chestia asta nu ar fi mare chestie, insa ar fi foarte bine daca acel evaluator ti-ar spune timpul si memoria folosita pe orice test dat de tine.

Din blogpost-ul lui Petru:
Citat
Din moment ce la olimpiadele și concursurile internaționale exista feedback parțial mi s-ar părea normal ca și la selecția pentru ele să existe feedback. Mi se pare o prostie sa iei 0 puncte pe o problemă pentru că ai MLE sau pentru că nu ai respectat cu strictețe formatul fișierului de ieșire

E important sa iti spuna daca e bun raspunsul, pentru a nu lua 0 puncte cu presentation error. Un exemplu de evaluator care respecta cerintele lui Petru (spune timp, memorie, raspuns corect/gresit) se afla pe pagina 1.
Memorat
MciprianM
Nu mai tace
*****

Karma: 87
Deconectat Deconectat

Mesaje: 324



Vezi Profilul
« Răspunde #42 : Aprilie 12, 2013, 10:40:56 »

Poftiti parerea mea legata de un evaluator:

La olimpiada, elevii primesc niste probleme si treaba lor e sa gaseasca solutia si sa o implementeze intr-un limbaj de programare acceptat de olimpiada (C/C++/Pascal din cate stiu). Tot ce ar face un evaluator ar fi sa aduca mai mult ajutor pentru a produce o implementare cat mai corecta. Daca e bine sau nu, nu stiu. Dar ganditi-va asa: putem pune pe un slider nivelul de ajutor oferit elevilor la implementare. In partea stanga ar fi ajutor, undeva pe la deloc(poate un editor banal de text - notepad pe windows sau vi pe linux, fara compilator, fara syntax highlighting, fara Intellisense sau alte chestii). In partea dreapta ar fi extrem de mult ajutor(cele mai bune ide-uri pt implementare si generatoare de teste si tot ce va mai puteti imagina). Decizia de a pune un eval sau nu pe calcurile elevilor e pur si simplu o decizie de mutare a sliderului mai inspre dreapta. Bineinteles ca are si avantaje si dezavantaje(cititi mai in posturile precedente?). Ca si orice alt loc de pe slider. Tot ce trebuie decis e cat de mult ne intereseaza ca elevii sa petreaca mult timp pe maruntisuri de implementare vs. pe idei de rezolvare a problemelor.

Ganditi-va la firmele bune din industrie. Stiu ca nu se compara complexitatea proiectelor de acolo cu complexitatea proiectelor de la olimpiada, dar in industrie se incearca ca sa se foloseasca unelete cat mai bune pentru ca developerii sa fie cat mai productivi. Si se inevstesc o tona de bani pentru asta.

Legat de faptul ca unii elevi buni rateaza cate un rezultat la olimpiada din cauza unor greseli - eu cred ca aceste rateuri pot fi evitate oferindu-le mai multe incercari(care sunt sansele ca un elev bun sa buseasca de multe ori fata de o singura data?). Vrem ca la IOI sa mearga cei mai buni din tara, nu? Atunci trebuie sa le oferim cat mai multe sanse sa se afirme. De aceea, si eu cred ca mai multe zile pt lot sunt bune. Si, intrucat, drumul pana la proba de baraj poate fi blocat de o buseala, trebuie oferita si o alternativa pentru a ajunge la baraj. ONIByNet ar trebui sa fie o alternativa buna.

Legat de lipsa banilor - poate ar trebui cautate mai insistent surse de finantare pt ONI. Bani sunt, la fel si sponsori. Ganditi-va ca avem destule concursuri sponsorizate in tara: FII Competition, Adobe Code Pandas, Algoritmiada, Infoarena Cup, Monthly etc. Sa nu fie bani si pentru ONI?
Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #43 : Aprilie 12, 2013, 11:25:10 »

Simt nevoia sa ma repet:

Lucruri care NU vor fi schimbate in viitorul apropiat:

  • Modul de distribuire al locurilor pentru ONI
  • Sistem de submisie/evaluator local
  • Separarea lotului de olimpiada

In general este lipsit de sens sa vorbim despre orice fel de schimbari majore in modul de desfasurare a olimpiadei, cel putin acum.

Haideti sa ne concetram eforturile spre a schimba lucrurile care pot fi schimbate.

L.E.: @Petru: Una peste alta, ai facut praf... in trei zile de concurs. Nu intr-una, ci in trei.
« Ultima modificare: Aprilie 12, 2013, 11:37:31 de către Andrei Grigorean » Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
S7012MY
Nu mai tace
*****

Karma: 26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 648



Vezi Profilul
« Răspunde #44 : Aprilie 12, 2013, 11:46:46 »


L.E.: @Petru: Una peste alta, ai facut praf... in trei zile de concurs. Nu intr-una, ci in trei.

Nu prea vad de ce daca am facut praf la oni nu pot sa propun sa se schimbe ceva. Singura problema e ca putina lume se plange ca ceva nu merge bine. In plus in ultima zi n-am facut asa de praf.

Mi se pare mult mai realizabil un evaluator la oni atata timp cat poate fi facut de comunitate. Schimbarile propuse de tine nici macar nu depind de comisie sau de cei care citesc forumul infoarena, deci degeaba scriem aici cat de nasol e ca e o singura zi de baraj ca oricum nu citeste nimeni care are puterea sa schimbe ceva.
Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #45 : Aprilie 12, 2013, 12:41:38 »

Mi se pare mult mai realizabil un evaluator la oni atata timp cat poate fi facut de comunitate. Schimbarile propuse de tine nici macar nu depind de comisie sau de cei care citesc forumul infoarena, deci degeaba scriem aici cat de nasol e ca e o singura zi de baraj ca oricum nu citeste nimeni care are puterea sa schimbe ceva.

In general comisia termina de pregatit problemele pe la miezul noptii. Cat timp nu exista o retea, ar insemna ca noi sa mergem pe la 300 de calculatoare sa setam evaluatoarele. Intelegi absurditatea situatiei?

Daca am avea toate calculatoarele legate la retea, ar fi cu totul alta poveste, si probabil ca ati beneficia de submisie online + feedback.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
deneo
Vorbaret
****

Karma: 185
Deconectat Deconectat

Mesaje: 160



Vezi Profilul
« Răspunde #46 : Aprilie 12, 2013, 13:23:17 »

Wef, petru o precizat la inceputul blogpostului ca nu il scrie din cauza rezultatului lui la olimpiada. Totusi daca facea mai bine poate ca nu era asa motivat sa faca aceasta miscare. Una peste alta e primul care a avut initiativa cu adevarat, si nu cred ca era cazul sa te legi de el.

Prin posibilitatea calificarii prin infoOnline se creeaza o anumita separare a olimpiadei de lot (daca vezi probele de la olimpiada ca un fel de etapa de calificare la baraj).
Eu vad cele mai mari probleme a olimpiadei ca fiind existenta unei singure zile de baraj si modul de distibuire a locurilor la OJI (din pacate nu se va schimba asta in viitorul apropiat). LE: Ma gandesc ca existenta a 3 probleme la OJI ar insemna o imbunatatire.

S-au adunat pe topic cateva idei bune care se pot implementa. Sper ca cineva sa incerce sa le puna in aplicare Smile
« Ultima modificare: Aprilie 12, 2013, 13:40:45 de către Adrian Craciun » Memorat
ExpressHub
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« Răspunde #47 : Aprilie 12, 2013, 17:44:10 »

In general comisia termina de pregatit problemele pe la miezul noptii. Cat timp nu exista o retea, ar insemna ca noi sa mergem pe la 300 de calculatoare sa setam evaluatoarele. Intelegi absurditatea situatiei?
Daca am avea toate calculatoarele legate la retea, ar fi cu totul alta poveste, si probabil ca ati beneficia de submisie online + feedback.
Sunt copii aia voluntari care ajuta. 300 /10 = 30 .Sa presupunem ca ar dura 1 minut sa instalezi Verificator.exe (ceea ce e cam mult). Asta ar da 30 de minute! si daca actiunea de a veni cu stickul de la calc la calc s-ar desfasura paralel cu ONI nu as vedea o problema.
Memorat
veleandu
De-al casei
***

Karma: 155
Deconectat Deconectat

Mesaje: 132



Vezi Profilul
« Răspunde #48 : Aprilie 12, 2013, 19:03:43 »

Verificator.exe nu merge pe linux fara wine ( nu stiu cum se comporta exact daca e cu wine .. )

Si eu vreau sa lucrez pe linux ^^
Memorat
Marius96
Strain


Karma: 35
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16



Vezi Profilul
« Răspunde #49 : Aprilie 12, 2013, 19:06:29 »

Verificator.exe nu merge pe linux fara wine ( nu stiu cum se comporta exact daca e cu wine .. )

Si eu vreau sa lucrez pe linux ^^

Verificator.exe nu e evaluatorul, ci un script/executabil care configureaza evaluatorul cu exemplele/limitele problemelor din ziua urmatoare. Evaluatorul efectiv e instalat odata cu instalarea calculatorului, si merge pe ambele.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines