Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Concursul de informatica (de la extaz la agonie)  (Citit de 9593 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cineva1
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Martie 03, 2013, 00:43:12 »

Buna.
In primul rand vreau sa imi cer scuze, nu stiu daca e postat bine si nici daca e cineva interesat de asta dar am s-o postez oricum si o sa incerc sa fiu cat mai scurt.
Istoria mea la oji este de 2 participari cu un premiu 2 luat in a 10 dar fara nicio calificare la oni (pe care speram sa o optin anul acesta).
Asa cum cred ca stiti toti azi a fost oji 2013 la care am fost si eu. Locala a fost usoara cu o problema de graf si o dinamica(ambele facute in parte),clasandu-ma undeva pe la mijlocul clasamentului. Inainte de a primi subiectele eram optimist, din cate am vorbit cu colegii nivelul de cunistinte era cam acelasi deci diferenta urma sa se faca in functie de norocul fiecaruia. Cand am primit cele 2 probleme mi s-a mai taiat din optimism (nicio problema nu era de grafuri) dar totusi credeam ca pot sa ma le rezolv cel putin pe o parte din teste. Cele 3 ore au trecut foarte repede si la sfarsitul lor eu aveam 2 surse (destul de micute sub 3 Kb fiecare) cu rezolvarile pe care le stiam suficient de bune pentru a trece cel putin 5-6 teste fiecare. Strangerea surselor a durat destul de mult timp in care am discutat cu colegii si nimeni nu rezolvase perfect vreo problema. Pe la 4.30 am aflat rezultatele: total 13 puncte. Am ramsa socat stiam ca nu am nicio sansa la nationala fiind undeva pe la coada clasamentului(evident).Acum nu stiu daca sa mai continui cu informatica si intr-a 12 deoarece ma gandesc serios sa renunt definitiv la info (facuta oricum ca hobby, nu ma gandesc sa dau la facultate de info).
Nu stiu cat v-a interesat povestea mea dar va multumesc ca ati citit-o si sunt convins ca se potriveste mult mai multora decat celor care s-au calificat la nationala de pe primele locuri Smile .
Memorat
ZeceDeZero
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Martie 03, 2013, 10:52:09 »

In a 12a majoritatea elevilor se axeaza bac, admiteri etc si ai concurenta e mai mica. Plus ca intervine experienta de peste ani si deja esti mai relaxat. Bine, eu la a 12a am luat uimitorul punctaj de 19 puncte, dar eu am fost asa de lenes incat nu cred ca am voie sa intru pe info arena Smile) - dupa ce s-a facut putin mai cald afara n-am mai lucrat aproape deloc. Plus ca am participat mai mult pentru saptamana aia libera pe care am folosit-o sa invat pentru admitere (se adunasera niste treburi, eram prea inghesuit si nu iesea nimic bun; locala e usor de trecut, diriga insista, am zis ca nu strica si oricum la informatica tot lucrez/caut/incerc diverse si am zis ca nu strica sa ma testez putin).
Ideea e sa nu renunti doar din cauza asta. Plus ca in functie de facultatea la care vrei sa mergi o participare la nationala sau chiar si un punctaj mai mare la judeteana iti poate salta media destul de mult. Stiu ca ai zis ca nu vrei facultate de info, dar uneori nu prea conteaza nationala la care ai fost, sau conteaza sa fie tot pe real. Ca exemplu extrem: am un coleg care a participat la internationale de sah si poate intra cu media 10 (sau cu 10 ca pondere 1/2 din media de admitere - nu-mi amintesc exact) la medicina (nu mai stiu la ce facultate).
Memorat
Sorin.olimpiu
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Martie 05, 2013, 19:47:35 »

Am citit postul tau si ma gandeam daca sa ezit sa postez sau sa postez totusi. Imi place foarte mult latura umana a acestui post.

Eu zic ca indiferent daca vei merge la ONI sau nu tot poti deveni un programator de succes.
Din programare se fac bani frumosi si din cate vad eu tu esti bun.
Sunt curios la ce facultate vrei sa mergi mai departe ?
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: