Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Rookie in programare cauta un pic de ajutor.  (Citit de 11512 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
muntianucristian
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Noiembrie 05, 2012, 19:40:58 »

Buna ziua,ma numesc Muntianu Cristian ,
In liceu din clasa a 5-a pana in clasa a 12-a am avut o profa de informatica foarte rea( rea in genul nu ne invata nimic.) Practic la fiecare ora tot ce faceam era CounterStrike 1.6 si alte jocuri care ne spalau mintile.Pe mine informatica nu prea m-a interesat pana nu mi-a pus intrebarea mama:La ce facultate vrei sa te duci.Am stat si am cugetat,si mi-am zis...deja joc jocuri ca un maniac si incep sa le inteleg chiar si cum merg,deja sunt foarte pasionat de calculatoare,nu am nici cea mai mica problema la intelegerea,si folosirea unui program,metoda mea cea mai favorita fiind "trial and error". Si asa am ajuns sa intru la facultatea de informatica.
Acum eu credeam ca profii de la facultate ne va loa mai usor si ne va explica de la 0 cum se foloseste C-ul.Ei bine cantitatea de informatii pe care le-am primit in legatura cu programele C and C++ sunt destul de in detaliu.Practic stiu toate comenzile,cum se scriu ele,si ce fac ele.
Aici vine problema cea mai mare a mea. Daca imi explica cineva cum sa scriu un cod pentru o anumita problema,reusesc sa o sciu de unul singur de n ori,oricand imi este ceruta.Chiar si cu unele date modificate.
Partea proasta este ca daca incerc sa fac o problema singur,nu reusesc chiar de fiecare data sa o scriu in cod. Practic pe hartie,cum ar trebui sa o ruleze calculatorul nu am probleme,dar cand vine vorba de a scrie in cod ceea ce am scris pe hartie,nu reusesc de cele mai multe ori. Eu cred ca este din cauza problemelor de nivel de dificultate un pic prea mare pentru un incepator.
Puteti sa imi sugerati ceva saituri/carti(e-books preferabil) cu probleme C care sunt progresive?(gen sa inceapa cu calculati a+b,arii,etc si sa ajunga pana la un nivel de dificultate apropriat  facultatii)

Un exemplu la ceea ce ma refer,o problema dintr-o tema pe care o am de prezentat la Algoritmi si programare:
Se dă un vector de numere întregi. Să se determine subsecvenţa pentru care suma elementelor
componente este maximă. Dacă există mai multe subsecvenţe cu această proprietate, se va determina
ultima subsecventă găsită.
Exemplu: pentru tabloul (2, 3, -4, -2, 9, -2, 1, 7, -3), subsecvenţa este (9, -2, 1, 7)
Observatie: Punctajul maxim va fi acordat solutiilor cu complexitatea timp O(n).

Practic eu trebuie sa stiu intai sa declar/folosesc notiunile de vector,suma de numere din vectori,contor(pozitie) si apoi la sfarsit sa ma asigur ca au o complexitate de timp O(n). Mi-ar veni mai usor daca as fi facut spre exemplu mai multe probleme ce implica vectori contori si  lucrul cu vectorii.

Va rog frumos sa va abtineti de la comentariile gen :Ce cauti la facultatea de info daca nu ai habar nu ai cu ce se mananca informatica,de ce nu te-ai dus la FEAA.
Puteam sa intru si la Electronica,Matematica sau telecomunicatii.Dar am o pasiune pentru informatica si imi vine foarte usor sa invat ceva ce ma pasioneaza decat ceva ce nici nu ma intereseaza atat de mult.
« Ultima modificare: Noiembrie 05, 2012, 19:56:22 de către Muntianu Cristian Dumitru » Memorat
PlayLikeNeverB4
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Noiembrie 05, 2012, 20:20:25 »

Problema ta e aproape identica cu aceasta http://infoarena.ro/problema/ssm. E un algoritm clasic. Eu zic sa te concentrezi pe algoritmi si elementele de limbaj le inveti pe fiecare atunci cand ai nevoie. Poti consulta arhiva educationala pentru inceput.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: