Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Atitudinea potrivita  (Citit de 2391 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« : Mai 07, 2012, 07:34:00 »

http://infoarena.ro/blog/atitudinea-potrivita
Memorat
pauldb
Nu mai tace
*****

Karma: 821
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.901



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Mai 07, 2012, 11:17:37 »

Sunt foarte de acord cu ideile prezentate in acest post.

In plus, la intrebarea: "Pot fi astfel de experienţe, dacă nu evitate, măcar minimizate?", cred ca un alt raspuns foarte bun este "Prin exercitiu." (Atentie, aici ma refer la eveniment in sine si nu la antrenarea calitatilor oricum necesare pentru eveniment.) Voi doua doua exemple mai jos pentru a ma face inteles:

1. Un antrenament util pentru un interviu de job este chiar sa dati mai multe astfel de interviuri in prealabil. De ce? In primul rand, exista o serie de intrebari clasice si nu neaparat comode (mai ales pentru cei mai putini vorbareti, cum sunt programatorii in general), de exemplu: "De ce vrei sa te angajezi la aceasta companie?", "Ce ai schimba la un produs oferit de companie?", "Care este cel mai interesant proiect la care ai lucrat vreodata?", etc. Vei ajunge sa oferi raspunsuri mult mai bune si mai complete odata ce esti pus de cateva ori in ipostaza de a raspunde la ele. Imi amintesc, de exemplu, ca la primul meu interviu pentru Google am fost intrebat de proiectele la care am lucrat la facultate. Mi-era cam jena sa povestesc ce facusem mai ales ca erau lucruri nu foarte complicate (acum, gandidu-ma mai bine, nu cred ca intervievatorul se astepta neaparat la ceva complicat) si am insistat ca nu am facut nimic deosebit, in loc sa povestesc despre oricare proiect si cred ca acest lucru m-a costat. Intre timp, am devenit atat de obisnuit cu aceasta intrebare incat, daca nu m-as controla in mod special, probabil as reusi sa plictisesc intervievatorul sau sa nu-mi las suficient timp pentru intrebarile de coding. In al doilea rand, veti ajunge sa tratati cu mai multa usurinta situatiile neprevazute. De exemplu, cunosc cazul unei persoane care la primul interviu a spus ca limbajul preferat e C++ pentru ca vroia ca la intrebarile de coding sa lucreze in C++ dupa ce se antrenase pe infoarena, topcoder, etc. Apoi intervievatorul l-a intrebat de un proiect mai deosebit pe care l-a facut in C++ si asta l-a blocat, in loc sa povesteasca despre alte proiecte super cool pe care le-a facut si sa spuna ca foloseste C++ in special pentru "short coding challenges".

2. La concursurile de programare, elevii mai putin experimentati tind sa evolueze mai slab, chiar daca dovedesc o inteligenta comparabila sau chiar superioara primilor clasati. Cauzele sunt o multime: emotii, bug-uri frecvente pe care le intalnesc prima oara, lipsa unei strategii generale de abordare a unui concurs, etc. De exemplu, acum vreo 2-3 ani predam la ICHB celor care acum sunt primii in lot si trebuia sa explic adesea profesorilor ca rezultatele mai slabe la anumite concursuri nu se datorau lipsei pregatirii elevilor, ci a lipsei experientei de concurs care nu poate fi castigata peste noapte. O dovada suplimentara e faptul ca atunci stapaneau deja cam 80%-90% din cunostintele teoretice pe care le detin acum.

In concluzie, prin exercitiu poti imbunatati considerabil peformanta medie la o proba sau la orice eveniment dintr-o categorie asemanatoare.
Memorat

Am zis Mr. Green
vivi
Client obisnuit
**

Karma: 41
Deconectat Deconectat

Mesaje: 50



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Mai 07, 2012, 23:24:28 »

Sadly, pentru mine atitudinea generală a românilor (știți voi, aia care zice "ce știi tu bă, hai să îți zic eu cum stau lucrurile") mă face să nu vreau să mă întorc în țară.

Așa că sunt de acord cu post-ul, încercați să păstrați o atitudine pozitivă. E foarte importantă. Nu înseamnă suport fals, ci respect față de lucruri pe care poate nu le înțelegi.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines