•wefgef
|
 |
« : Februarie 26, 2012, 14:02:24 » |
|
Runda 3 a concursului Algoritmiada 2012 s-a încheiat. Felicitări primilor clasați! Așteptăm opiniile și eventualele sugestii ale concurenților în legătură cu oraganizarea, subiectele propuse și orice probleme întâmpinate. Mult succes în continuare!
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•MciprianM
|
 |
« Răspunde #1 : Februarie 26, 2012, 14:08:11 » |
|
Mie mi-au placut problemele, chiar daca am busit controlor (cum sa calculezi gresit memoria? In loc de vreo 5-6 mega cum calculasem aveam vreo 20 si ceva). Bravo, tuturor!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Steve
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #2 : Februarie 26, 2012, 14:11:39 » |
|
Referitor la 5-9, nu pot sa spun decat  mda...problemele au fost cam simple...
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•dushmi
|
 |
« Răspunde #3 : Februarie 26, 2012, 14:12:44 » |
|
Foarte tari problemele! Sunt curios cum se facea Bal... Eu am gasit o solutie, dar trebuia sa calculez det(matrice de adicenta) si asta imi cam busea timpu  . Banuiesc ca e cu vreo regula sau o optimizare in O(numarul de elemente nenule) a calcului determinantului. Felicitari tuturor!!! 
|
|
« Ultima modificare: Februarie 26, 2012, 16:24:50 de către Mihai-Alexandru Dusmanu »
|
Memorat
|
|
|
|
•ciprianf
|
 |
« Răspunde #4 : Februarie 26, 2012, 14:14:20 » |
|
Am facut o prostie. Am trimis din greaseala sursa la problema controlor la clasele 11-12 in loc de Open (eu participand la Open) si am pierdut astfel 100 de puncte la clasament. Se mai poate face ceva?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #5 : Februarie 26, 2012, 14:15:43 » |
|
Am facut o prostie. Am trimis din greaseala sursa la problema controlor la clasele 11-12 in loc de Open (eu participand la Open) si am pierdut astfel 100 de puncte la clasament. Se mai poate face ceva?
Se rezolva 
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•S7012MY
|
 |
« Răspunde #6 : Februarie 26, 2012, 14:15:49 » |
|
Mie nu prea mi-a placut runda asta comparativ cu rundele trecute si cele din 2011. Gruparea testelor la bal a fost foarte nefericita(cel putin pentru mine), problemele, zic eu, n-au fost gradate dupa dificultate, toate 3 mi s-au parut grele, controlor greu de inteles. Pana acum problemele de la algoritmiada erau formulate clar si intelegeai rapid ce se cere.  Cu toate astea mi-a placut problema bal  . Ce solutii ati gasit ?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•pongraczlajos
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Februarie 26, 2012, 14:16:10 » |
|
Se poate face contestatie la Controlor? Ca la Open intra in timp si iau 100, in timp ce la 11-12 imi iese din timp si iau numai 90.  Edit: Multumesc  A fost o runda foarte buna 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•vladii
|
 |
« Răspunde #8 : Februarie 26, 2012, 14:16:32 » |
|
Foarte misto runda asta, mi se pare cea mai tare de pina acum! Problemele chiar marfa, mai ales Bal si Swaps!
Keep up the good work!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #9 : Februarie 26, 2012, 14:17:56 » |
|
Mie nu prea mi-a placut runda asta comparativ cu rundele trecute si cele din 2011. Gruparea testelor la bal a fost foarte nefericita(cel putin pentru mine), problemele, zic eu, n-au fost gradate dupa dificultate, toate 3 mi s-au parut grele, controlor greu de inteles. Pana acum problemele de la algoritmiada erau formulate clar si intelegeai rapid ce se cere.  Cu toate astea mi-a placut problema bal  . Ce solutii ati gasit ? Gruparea la bal nu a fost nefericita, ci din contra, a fost excelenta. Solutiile gresite nu merita puncte 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #10 : Februarie 26, 2012, 14:18:51 » |
|
Se poate face contestatie la Controlor? Ca la Open intra in timp si iau 100, in timp ce la 11-12 imi iese din timp si iau numai 90.  Fixed!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•scipianus
|
 |
« Răspunde #11 : Februarie 26, 2012, 14:20:12 » |
|
Felicitari pentru subiecte si organizare  Mi-au placut problemele la clasa a X-a si astept un articol cu solutii,caci sunt foarte curios cum se facea Swaps 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•CezarMocan
|
 |
« Răspunde #12 : Februarie 26, 2012, 14:21:10 » |
|
Pe scurt, o dinamica cu exponentiere de matrice.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•maritim
|
 |
« Răspunde #13 : Februarie 26, 2012, 14:33:01 » |
|
Felicitari organizatorilor pentru aceasta runda!
Alegerea problemelor mi s-a parut super, la cat mai multe runde cu acest format!
Astept cu nerabdare aparitia solutiilor oficiale!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•klamathix
|
 |
« Răspunde #14 : Februarie 26, 2012, 14:36:41 » |
|
Felictari echipei pentru o runda tare, organizata cu mai putini oameni decat de obicei  Sa o tineti tot asa!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•MciprianM
|
 |
« Răspunde #15 : Februarie 26, 2012, 14:38:14 » |
|
La swaps am obtinut o recurenta de genu f (p) = a * f (p-1) + b, care se rezolva asa: f (p) = f (0) * a^n + b * ((a^n) - 1) / (a - 1) si care se poate calcula cu exponentiere in timp logaritmic fara matrice 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #17 : Februarie 26, 2012, 14:42:04 » |
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•andunhill
|
 |
« Răspunde #18 : Februarie 26, 2012, 14:43:35 » |
|
Asa mai merge  . Multumesc. P.S: Felicitari organizatorilor. 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•SleepyOverlord
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #19 : Februarie 26, 2012, 14:44:53 » |
|
Poate ar fi indicat sa anuntati rundele putin mai devreme decat cu cateva ore inainte de inceperea lor, pentru cei care nu stau toata ziua pe infoarena (chiar daca verificasem joia si inca nu era nimica pe site - cel putin pe pagina principala). Nu toata lumea isi verifica mailul din 2 in 2 ore si nu pentru toata lumea e trivial sa-si faca timp liber, chiar daca e vorba de duminica dimineata. In anii trecuti toate rundele au fost anuntate prin email cu zile bune inainte de inceperea lor, iar in acest an runda 2 nici n-a fost anuntata, iar runda 3 doar sambata seara (sau cel putin eu atunci am primit mailul).
|
|
|
Memorat
|
God is dead - Nietzsche Nietzsche is dead - God
|
|
|
•ciprianf
|
 |
« Răspunde #20 : Februarie 26, 2012, 14:45:22 » |
|
La mine se poate modifica runda de la 11-12 la Open la problema controlor?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•klamathix
|
 |
« Răspunde #21 : Februarie 26, 2012, 14:52:36 » |
|
Poate ar fi indicat sa anuntati rundele putin mai devreme decat cu cateva ore inainte de inceperea lor, pentru cei care nu stau toata ziua pe infoarena (chiar daca verificasem joia si inca nu era nimica pe site - cel putin pe pagina principala). Nu toata lumea isi verifica mailul din 2 in 2 ore si nu pentru toata lumea e trivial sa-si faca timp liber, chiar daca e vorba de duminica dimineata. In anii trecuti toate rundele au fost anuntate prin email cu zile bune inainte de inceperea lor, iar in acest an runda 2 nici n-a fost anuntata, iar runda 3 doar sambata seara (sau cel putin eu atunci am primit mailul).
Runda a 3-a era anuntata pe prima pagina de vreo 2 - 3 saptamani 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•andrici_cezar
|
 |
« Răspunde #22 : Februarie 26, 2012, 14:55:35 » |
|
Unde are loc runda finala?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #23 : Februarie 26, 2012, 14:56:35 » |
|
La mine se poate modifica runda de la 11-12 la Open la problema controlor?
Fixed! @SleepyOverlod: Vom trimite newsletterul la timp data viitoare! Ne cerem scuze!  @andrici_cezar: Cel mai probabil in Targu Mures.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•ciprianf
|
 |
« Răspunde #24 : Februarie 26, 2012, 14:58:05 » |
|
Multumesc mult wefgef!
|
|
|