@devilkind
Inainte sa trimitem am incercat si cu if & diferenta in loc de modulo (m-am gandit la acelasi lucru, ca modulo ar putea sa fie mai ineficient) insa timpii obtinuti au fost similari (pe teste random generate de mine prin program), banuiesc ca fiindca operatiile au mereu catul 1. In varianta fara modulo din solutia oficiala ai dezavantajul ca faci multe sume pe numere cu multe ordine de marime mai mari decat daca pastrezi rezultatul doar modulo n.
Oricum si dupa ce s-au pus testele programul a luat timpi mai buni decat solutia oficiala, dar s-ar putea sa fi fost o versiune recenta de compilator pe calculatorul pe care am incercat (o sa ma uit diseara, nu mai stiu ce versiune compilator era selectat in evaluatorul folosit de noi). Deci nu stiu daca e mult mai ineficienta .. mai degraba cred ca e doar problema de la streamuri, avand in vedere ca la ambele probleme avem TLE la cateva teste. Chiar si daca ma insel si am facut noi mai ineficient, am inteles ca altii au facut identic, singura diferenta fiind citirea, si au patit acelasi lucru. Ok, probabil trebuia sa citim cu scanf, our bad, dar nu stiu daca scopul era sa se faca o asemenea diferenta din cauza asta, probabil de aceea vad ca vi s-a atras atentia si inainte de postul meu. Adica .. rezovlarea corecta a ambelor probleme in loc de una va diferentiaza 2 concurenti cu 100p, in schimb citirea cu cin in loc de scanf va diferentiaza cu mai mult de 100p 2 concurenti