Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: un "programator" rătăcit  (Citit de 1624 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
robert.badea
Strain


Karma: 2
Deconectat Deconectat

Mesaje: 16



Vezi Profilul
« : Decembrie 18, 2010, 23:37:04 »

Salut!

De când am descoperit programarea (clasa a9a), m-a atras foarte mult, fiind printre singurele materii care chiar imi plac. Acum sunt clasa a10a si sunt putin pierdut prin toate astea.

Materia de la scoala zace acum pe undeva pe la subprograme, dar asta am invatat cu ceva timp inainte, acum nu stiu de unde sa incep sa ma pregatesc pentru olimpiada din ianuarie si mai departe.

Ma uit des pe infoarena si incep sa ma simt din ce in ce mai prost, vad multe probleme cu programare dinamica, grafuri, arbori si tehnici pe care eu nu le cunosc.

Nu ma intereseaza sa astept dupa materia scolara, cartea de informatica de clasa a10a am citit-o pe toata, mai am o carte de Brain Overland "C++ Ghid pentru începători" in care explica mai mult limbajul decat algoritmii folositi, m-a ajutat pana acum destul de mult.

Imi poate spune cineva cu ce sa "incep"?
Memorat
skull
Client obisnuit
**

Karma: 17
Deconectat Deconectat

Mesaje: 75



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 19, 2010, 09:15:46 »

Pentru inceput ar trebui sa studiezi cativa algoritmi din arhiva educationala, iar apoi sa faci cateva probleme cu nivel de dificultate mai scazut. Ai putea sa vizitezi si pagina cu articole, ai multe de invatat de acolo. Bafta!  Ok
Memorat
pauldb
Nu mai tace
*****

Karma: 821
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.901



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 19, 2010, 11:32:47 »

Cel mai bine ar fi sa incerci sa-ti procuri manualele de informatica pentru clasele a X-a, a XI-a si a XII-a si sa treci atent prin ele si sa incerci sa rezolvi cat mai multe din problemele expuse acolo. Cred ca e un lucru comun la olimpicii cu rezultate la informatica faptul ca acestia cunosc materia pe cativa ani inainte. In acelasi timp, ai putea sa incerci sa rezolvi probleme de pe infoarena, in special dintre cele de nivel de dificultate scazut. Ai putea sa incerci sa-ti cauti un profesor bun la tine din oras care sa te indrume.

Ai curaj, la inceput e intotdeauna cel mai greu, dar dupa ce vei simti ca progresezi cu adevarat iti vei da seama ca nu ai facut o alegere rea. Parerea mea este ca nivelul la care se face informatica in liceu (in general) nu este nici pe departe suficient ca sa ai un punct de pornire bun pentru mai departe, deci ar fi bine sa te straduiesti cat mai tare.
Memorat

Am zis Mr. Green
mrares
Strain


Karma: -5
Deconectat Deconectat

Mesaje: 21



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 19, 2010, 11:34:50 »

Intra pe campion, cauti ceva anume, gen grafuri sau programare dinamica si lei iei pe alea de 1-2 stele... daca nu ies, te uiti la solutii Very Happy
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines