Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Return  (Citit de 1711 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Patrunjel
Strain
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Februarie 12, 2010, 13:50:45 »

Tot eu deranjez...am mai dat de o problema  Brick wall .Nu inteleg care este rolul liniei de cod return (si aici nu ma refer la return 0 din functia main,ci la return-ul din functiile definite de utilizator).Din ce m-am prins eu,"return" returneaza o anumita valoare.Insa ceea ce nu inteleg,este de ce trebuie sa returneze o valoare?Putem foarte simplu sa folosim o variabila globala,si cand o anumita functie ii va modifica valoarea,se va stoca automat...
PS: Am cautat pe "Gugal" (sau Goagal Smile) vorba lu' Vanghelie),insa e in engleza si,desi inteleg foarte bine limba engleza,ma incurc in termenii tehnici (sau orice alti termeni care nu se folosesc in vorbirea "normala")...deci,va rog,nu imi dati linkuri,incercati sa-mi explicati in 2-3 randuri care e treaba cu "return"
Memorat
gabitzish1
Moderatori infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Februarie 12, 2010, 14:09:26 »

O functie se opreste din executie cand ajunge la return.
Daca functia e void, se opreste pur si simplu, fara a returna nimic.. e un fel de break care opreste toata functia, nu doar o structura repetitiva.
Daca functia nu e void, va returna valoarea de dupa return, si iar iese din functie.
Memorat
Patrunjel
Strain
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Februarie 12, 2010, 14:17:31 »

multumesc mult,m-am mai luminat.Insa,de exemplu,daca scriu la sfarsitul unei functii return a; ,insa in interiorul functiei am schimbat,de exemplu,si valoarea altei variabile,sa zic b,daca b este variabila globala,valoarea lui b se schimba dupa apelul la functia in care am scris doar retun a?
Memorat
toni2007
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Februarie 12, 2010, 15:19:54 »

Daca e variabila globala, da se va schimba.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: