Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Timpul de executie  (Citit de 2354 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
dan_cristian
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 5



Vezi Profilul
« : Iulie 19, 2005, 17:24:16 »

Cum pot sa imi verific timpul de executie pentru un program, in C++?
Memorat
filipb
Nu mai tace
*****

Karma: 232
Deconectat Deconectat

Mesaje: 929



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iulie 19, 2005, 18:25:25 »

Poti sa pui "include <time.h>" si apoi retii 2 variabile t1 si t2 ca fiind timpii curenti ( masurati intr-o unitate oarecare, in Borland dif. dintre timpul curent si 1970 Smile ). Variabilele le afli apeland functia time, t1 calculat la inceput si t2 calculat la sfarsit. Timpul de executie al programului tau este t2-t1, aflat bineinteles intr-o unitate de masura care poate fi convertita in sec, min, ore, etc.
  In aceasta privinta, helpul din C se dovedeste foarte util. Ai si un exemplu acolo care sa te lamureasca cat de cat...

  bubbleSORT
Memorat
dan_cristian
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 5



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iulie 19, 2005, 19:05:56 »

Merci mult filipb.
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iulie 20, 2005, 08:41:10 »

uite un mic exemplu folosind functia clock(); mi se pare mult mai usor asa!
Cod:
#include<time.h>
#include<math.h>
#include<stdio.h>

clock_t t_start, t_finish;

int main(void)
{
   t_start=clock();

   // un mic delay
   long i, tmp;
   for (i=0; i<5000000; i++) tmp=sqrt(2000000);

   t_finish=clock();
   printf("Programul a rulat in %.5f secunde\n", (t_finish-t_start)/CLK_TCK);

   return 0;
}
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines