Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Locuri de munca  (Citit de 7789 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« : Septembrie 02, 2009, 21:12:46 »

Cam de aproape 2 ani stau intruna sa ma gandesc spre ce domeniu sa ma orientez. As da la medicina dar nu vreau sa astept atat de mult pana sa ajung chirurg (o sa imi ia mai mult de 10-12 ani) si sa mai si lucrez pe un salariu mizer (ca vreau totusi sa stau in romania) dar in principiu sunt pasionat de informatica si sunt si bun (fara sa fiu modest) dar intrebarea mea e, voi avea un loc stabil de munca in programare in romania ? mai ales ca piata e suprasaturata si va fi din ce in ce mai rau.
As vrea sa-mi spuna cineva care lucreaza in domeniu in romania sau in strainate si sa imi spuna cam ce salariu as putea obtine (din nou spun ca sunt pasionat de programare si nu vrea sa fiu mediocru) si daca ma pot baza ca o sa am un loc de munca pana la pensie ca sa zic asa, adica sa nu ma mut de la o firma la alta din an in an.
Imi poate da cineva niste indicatii in privinta asta ca sa stiu de ce sa ma tin, ca nu mai e mult pana o sa trebuiasca sa imi decid viitorul si vreau sa fiu pregatit pentru domeniul ales (mentionz ca sunt pe clasa XI-a).
Memorat
sima_cotizo
Nu mai tace
*****

Karma: 219
Deconectat Deconectat

Mesaje: 596



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Septembrie 02, 2009, 21:39:57 »

Nu vreau sa te atac cu interventia mea, dar in clasa a 11-a zici ca mai ai pana iti decizi viitorul? Ca acum te decizi sa fii pregatit pentru viitorul tau? Dupa mine, raspunsurile intrebarilor astora trebuia sa le ai de la inceputul liceului.

Ca sa nu ramai nedumirit, te sfatuiesc sa incerci pe siteruile de joburi din Romania si din strainatate (cred ca google te ajuta cel mai bine la asta). Sunt sigur insa ca daca obtii un post bun (in tara sau in afara), care sa fie pe masura skillurilor tale de om "non-mediocru" (ca sa zic asa), atunci vei fi multumit din punctul de vedere al salariului...

Dar placerea de a lucra in domeniul care te pasioneaza... cui o lasi? (nu de alta, dar nu pari hotarat sa lucrezi in informatica)
Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace
*****

Karma: 173
Deconectat Deconectat

Mesaje: 217



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Septembrie 02, 2009, 23:44:32 »

Mentalitatea "sa am de lucru pana la pensie" are radacini in perioada comunista, cand conta doar diploma. Puteai sa dormi in "papucii statului" dupa motto-ul : Timpul trece, leafa merge. Intr-o economie de piata functionala, cu cat esti mai activ si cu cat evoluezi mai repede, cu atat mai mult iti vei dori sa pleci de la o firma la alta, sa primesti din ce in ce mai multi bani pentru ca ii meriti. "Industria" IT, mai mult ca oricare, necesita perfectionare si contact permanent cu noile tehnologii care apar si doar de tine depinde daca vei avea sau nu o slujba dar poti sa ai certitudinea ca nu se vor face angajari pe pile, find cel mai competitiv domeniu existent pe plan mondial.

Trebuie sa ai in vedere si ca tu, in calitate de programator, vei concura pe acelasi post cu oameni din tari sub-dezvoltate pentru care banii au cu totul alta valoare, internetul fiind cel care a facilitat globalizarea in acest domeniu bazat strict pe informatie. Un zugrav bun, un om care pune faianta sau chiar un medic actioneaza asupra unei zone geografice restranse (nu vei aduce niciodata un zugrav din Zimbabwe pentru ca transportul este scump sau nu vei transporta bolnavul unde e mai ieftin pentru ca risti sa moara pe drum) insa viteza mare si costul mic cu care "calatoreste" informatia face ca tu sa ai o concurenta extraordinar de mare, pe plan mondial si implicit esti nevoit sa progresezi continuu si sa tii pasul. Probabil undeva pe parcurs vei fi obligat sa concurezi cu niste tipi care nu fac altceva decat sa invete (gen maniacii World of Warcraft(vezi SouthPark  Very Happy)) si tu, odata ce imbatranesti si iti intemeiezi o familie nu vei mai avea posibilitatea nici din punct de vedere temporal si nici capacitatea intelectuala sa tii pasul cu pusti de 20-24 de ani care studiaza non-stop, disperat fiind ca in tara lui, in care lumea moare de foame, painea se vinde cu 0.1$ si el poate castiga 100 de paini pe ora; banii pe care ii castiga colegul lui elvetian in aceeasi ora nu ii ajung nici macar pentru un pachet de tigari care se vinde la magazinul de la coltul strazii pe care locuieste in Geneva.
« Ultima modificare: Septembrie 03, 2009, 00:01:39 de către Codrea Marcel » Memorat
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Septembrie 03, 2009, 09:36:46 »

Tare imi era frica ca nu o sa fiu inteles. Sima, unu la mana, poate tu ai decis de la inceputul liceului dar majoritatea nu au decis nici chiar olimpicii internationali (ca veni vorba am un coleg medaliat cu argint la chimie la internationala tot pe a Xi-a si tot nu e decis). Si doi la mana am zis ca nu sunt pasionat de medicina dar de info sunt in sensul ca dupa clasa a 7a imi doreama sa fiu programator si invatam (pe vremea aia vroiam sa ajung game programer asa ca invatam mai mult opengl, directx si doar c++ nimic altceva). Dar apoi am studiat piata si am citit niste interviuri si rezultatul.... piata devine suprasaturata, probabil o sa imi fie foarte greu sa-mi gasesc o slujba cu peste 5000 RON in programare si mai ales o slujba stabila.
Inca ceva ca veni vorba de postul lui marcel, deci din cate zici tu acolo nimeni nu are viitor in programare pentru ca de la o varsta nu mai poate sa invete ca cineva tinar si pe deasupra o sa ma si mut non stop de la o firma la alta cea ce nu ma incanta deloc. A avea o munca stabila nu e o mentalitate comunista, toti isi doresc asta si majoritatea au o slujba stabila pana la pensie.
Si sper ca nu sugerezi ca daca ajungi sa lucrezi la google, microsoft, nvidia, intel, oracle sau o firma de genul o sa vrei sa te muti la alta , asta e absurd, daca esti la cei mai buni ramai acolo.
P.S.: sima, ca veni vorba ca nu pe a xi-a te decizi ce vrei sa faci, pai uitate la cativa olimpici (inclusiv de pe infoarena) care sustin ca de pe clasa a XI-a s-au apucat calumea de informatica (asta inseamna ca pana atunci nu erau total siguri ce vor face) si chiar si alti olimpici (mi se pare ca si actualul medaliat cu aur la fizica care a terminat a XII-a tot de pe a XI-a sustinea ca s-a decis inspre fizica). Deci nu mai fa speculatii de genul asta, de obicei poti spune ca ajungi sa-ti decizi viitorul cand iti alegi facultatea ca probabil nu mai o sa treci la alta dupa atat timp pierdut aiurea cu pregatirea in domeniul respectiv.
« Ultima modificare: Septembrie 03, 2009, 09:51:40 de către Usurelu Catalin » Memorat
Stigma
Client obisnuit
**

Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 78



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Septembrie 03, 2009, 12:39:09 »

@Catalin: I hear you loud and clear. Nu sunt eu in masura sa-ti dau sfaturi, dar pot sa-ti spun decat atat: in functie de circumstante, poti decide mai mult sau mai putin pentru tine. Chiar din moment ce faci o alegere te poti astepta sa se intample lucruri care sa te intoarca din drum. Simplificand, desi cred ca ai mai auzit asta de o suta de ori, trebuie sa faci ce-ti place. Un medic care ar fi mai dedicat ca programator nu face nici un bine nici pacientului, nici sistemului si cu atat mai putin lui insusi. Si oricum, crezi ca ai mai multe sanse ca un medic mediocru decat ca un programator bun?

Inca ceva, depinde ce-ti doresti cel mai tare. O viata plina de familie? Atunci nu vad de ce te-ai angaja la google, sa zicem. Un salariu savuros? Sa calatoresti mult?

"probabil nu mai o sa treci la alta dupa atat timp pierdut aiurea cu pregatirea in domeniul respectiv" - da, pentru ca principiul noii societati, care spune ca trebuie sa fii flexibil, sa poti trece de la un job la altul, din ce in ce mai diferite, nu spune ca trebuie sa treci si de la un domeniu la altul. Exista si contraexemple desigur, stiu pe cineva care si-a dat seama la 30 de ani ca nu-i place ceea ce face, a mai terminat o facultate, s-a razgandit apoi din nou etc. Dar e ea fericita? Nu. Si nu toti isi permit sa faca asta din motive financiare, personale sau de sanatate. Intotdeauna va fi recomandabil sa o "nimeresti din prima".

Dar cum spuneam, nu sunt eu in masura sa-ti dau sfaturi. Sunt a 12a si tot nu stiu ce o sa fac. Si asta pentru ca imi plac - si fac - mai multe lucruri. Si pentru ca in liceu nu am avut norocul sa am pe cineva care sa ma indrume si cu atat mai putin care sa imi spuna, uite, daca vrei sa te faci asta, trebuie sa te astepti la... si la... Americanii or fi stiut si ei ceva cand au introdus career counseling in liceu.

Asa ca singura regula sigura si aplicabila e sa faci ce-ti place.
And to misquote from Wear Sunscreen: "most interesting people I know don't know what to do with their lives".  Smile Noroc!
Memorat
sima_cotizo
Nu mai tace
*****

Karma: 219
Deconectat Deconectat

Mesaje: 596



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Septembrie 03, 2009, 14:00:19 »

Deci nu mai fa speculatii de genul asta, de obicei poti spune ca ajungi sa-ti decizi viitorul cand iti alegi facultatea ca probabil nu mai o sa treci la alta dupa atat timp pierdut aiurea cu pregatirea in domeniul respectiv.

Multumesc ca ma pui la punct si ca mi te adresezi pe numele de familie... Smile Voiam sa te fac sa te gandesti singur ce vei alege, pentru ca orice drum va fi plin de greutati si ocolisuri si sunt absolut sigur ca nu vei gasi un loc de munca stabil din prima (la fel ca orice om care incepe sa isi caute de lucru in contextul actual). Se pare insa ca stii mai bine ca mine, deci postul meu nu-si mai are rostul. Ma intreb acum daca nu cumva doreai doar o statistica legata de cati oameni isi schimba locul de munca si de cum e remunerat un programator...

A avea o munca stabila nu e o mentalitate comunista, toti isi doresc asta si majoritatea au o slujba stabila pana la pensie.
Tin sa te contrazic. Oamenii in general schimba o multitudine de slujbe si domenii de munca pana sa gaseasca locul in care raman pe o perioada lunga.

Totusi, e doar o diferenta de opinie, lucru pe care se pare ca nu l-ai inteles ("nu mai fa speculatii")...
Memorat
Stigma
Client obisnuit
**

Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 78



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Septembrie 03, 2009, 14:47:20 »

Oamenii in general schimba o multitudine de slujbe si domenii de munca pana sa gaseasca locul in care raman pe o perioada lunga.

Corect. Acum, in America de exemplu, 1 din 4 angajati spun ca nu au o vechime mai mare de un an la locul curent de munca, 1 din 2 mai putin de 5 ani.
De asemenea, majoritatea joburilor care se preconizeaza a fi in 2010 de top, din intreaga lume, nici nu existau cu patru ani in urma. Asa ca si noi ne pregatim pentru niste provocari despre care nu stim nici macar ca exista.
Memorat
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Septembrie 03, 2009, 15:07:26 »

Stigma, ce zici tu cu joburi care nu existau acu nush cati ani imi aduce aminte de filmuletzul asta  http://www.youtube.com/watch?v=4Q75KhAeqJg care e destul de interesant. Si la faza cu schimbatul facultatii sau asa ceva, vazusem un interviu in care se zicea ca foarte multi romani ajung sa profeseze in alt domeniu decat cel al facultatii pe care au termnator ceea ce e foarte deranjant.
Revin din nou asupra subiectului. Nu ma intelegeti gresit cu stabilitatea muncii, eu nu ma astept sa am o slujba stabila din prima sau a 2a incercare dar vreau sa stau in cadrul firmei 5-10 iar apoi sa fiu capabil sa ma angajez la alta firma eventual pe un salariu asemanator. Eu va ceream opinia pentru ca pur si simplu vreau sa stiu daca fac bine sa aleg programarea sau nu. Ca poate cine stie, la 40-45 de ani ma trezesc ca nu ma angajeaza nimeni ca's prea batran sau asa ceva, sau munca o sa imi ia atat de mult timp incat nu o sa am timp nici de familie si de mai nimic in general, singurul lucru pe care il fac fiind statul 16/24 ore pe zi cu ochii in calculator (ceea ce ar fi foarte deranjant, mai ales la o anumita varsta). Deci pe scurt, intrebare ar fi: o cariera in programare mi-ar asigura un viitor financiar in sensul - sa am un venit destul de bun si sa nu ma trezesc ca la o anumita varsta o sa trebuiasca sa caut o slujba in alt domeniu si nu o sa ma angajeze nimeni ? de asemenea o cariera in programare mi-ar permita ca pe langa slujba sa am si o viata ... normala ... cum sa spun....de familie si care sa nu ma distruga psihic (adica sa nu trebuiasca sa lucrez nu stiu cate ore extra pentru ca totusi face foarte rau sa stai 3-4 ore pe zi la calculator mai ales 12 sau mai mult).
P.S.: daca am spus vreo aberatie,  sa nu-mi sariti in cap pliss...
Memorat
Stigma
Client obisnuit
**

Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 78



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Septembrie 03, 2009, 15:18:30 »

Stigma, ce zici tu cu joburi care nu existau acu nush cati ani imi aduce aminte de filmuletzul asta  http://www.youtube.com/watch?v=4Q75KhAeqJg care e destul de interesant. Si la faza cu schimbatul facultatii sau asa ceva, vazusem un interviu in care se zicea ca foarte multi romani ajung sa profeseze in alt domeniu decat cel al facultatii pe care au termnator ceea ce e foarte deranjant.
Revin din nou asupra subiectului. Nu ma intelegeti gresit cu stabilitatea muncii, eu nu ma astept sa am o slujba stabila din prima sau a 2a incercare dar vreau sa stau in cadrul firmei 5-10 iar apoi sa fiu capabil sa ma angajez la alta firma eventual pe un salariu asemanator. Eu va ceream opinia pentru ca pur si simplu vreau sa stiu daca fac bine sa aleg programarea sau nu. Ca poate cine stie, la 40-45 de ani ma trezesc ca nu ma angajeaza nimeni ca's prea batran sau asa ceva, sau munca o sa imi ia atat de mult timp incat nu o sa am timp nici de familie si de mai nimic in general, singurul lucru pe care il fac fiind statul 16/24 ore pe zi cu ochii in calculator (ceea ce ar fi foarte deranjant, mai ales la o anumita varsta). Deci pe scurt, intrebare ar fi: o cariera in programare mi-ar asigura un viitor financiar in sensul - sa am un venit destul de bun si sa nu ma trezesc ca la o anumita varsta o sa trebuiasca sa caut o slujba in alt domeniu si nu o sa ma angajeze nimeni ? de asemenea o cariera in programare mi-ar permita ca pe langa slujba sa am si o viata ... normala ... cum sa spun....de familie si care sa nu ma distruga psihic (adica sa nu trebuiasca sa lucrez nu stiu cate ore extra pentru ca totusi face foarte rau sa stai 3-4 ore pe zi la calculator mai ales 12 sau mai mult).
P.S.: daca am spus vreo aberatie,  sa nu-mi sariti in cap pliss...

Probabil ca singura modalitate sa nu se intample ce spui tu este sa muncesti mult si pe salariu cat mai mare cat esti tanar, sa strangi bani si apoi, de la varsta la care simti ca nu mai poti si nu mai vrei, sa deschizi tu o afacere a ta.
Sau sa te faci profesor, ceea ce n-ar fi o idee prea stralucita probabil.
Daca nu vrei sa te angajezi intr-un studio la Pixar!  Rolling Eyes
Lucrurile astea trebuie discutate cu cineva care a trecut deja de o anumita varsta in domeniu, desi la cat de repede se schimba lucrurile nu cred ca situatia va fi aceeasi si peste douazeci de ani.

Sorry I couldn't help more. Smile Cum spuneam, noroc mult.

...iar in legatura cu clipul, da, eram pe-aproape cu statisticile se pare Smile
"India has more honors kids than America has kids" - groaznic.
Memorat
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Septembrie 03, 2009, 15:41:32 »

Mersi de ajutor Simina. Intradevar m-am gandit si la propria afacere (nelegat de programare) dar o sa trebuiasca sa ma grabesc cat timp concurenta e mica iar potentialul Romaniei nu e exploatat suficient. Desigur ca voi incerca daca voi avea suficienti bani si sunt sigur ca am sanse de reusita.
Ca veni vorba sa discut cineva care a trecut de o anumita varsta in domeniu, mi-am dat seama ca nu exista mai niciun programator cu mai mult de 30 de ani de experienta. Majoritatea au intre 10-20 de ani de experienta pentru ca pur si simplu programarea in masa ca sa zic asa a inceput sa se dezvolte cam din 1985-1990. Deci ar trebuii sa fiu extrem de norocos sa intalnesc macar pe cineva din romania cu o vechime in programare de peste 30 de ani (adica ar avea varsta de doar 50 de ani daca s-a apucat sa lucreze in domeniu de la 20 de ani, dar oricum sansele ar fi mici pentru ca in vremea comunista ma indoiesc ca existau iubitori ai domeniului respectiv pe vremea aceea in care nici nu aveai unde sa vezi un calculator).
Memorat
alexthero
De-al casei
***

Karma: 121
Deconectat Deconectat

Mesaje: 129



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Septembrie 03, 2009, 17:34:42 »

Uite, sunt cateva lucruri pe care vreau sa te contrazic.

Citat
mi-am dat seama ca nu exista mai niciun programator cu mai mult de 30 de ani de experienta
Eu fac acum un internship la Microsoft. Testerul meu are peste 45 de ani. Project Managerul meu are si el peste 40 de ani. Managerul meu direct e in Microsoft de 8 ani, si are si el aprox. 40 de ani. Am cunoscut oamenii care lucreaza aici de 25-30 de ani. Totusi, ca experienta, nu e mare diferenta intre ei si cineva care a lucrat ca programator 5 ani sa zicem. Cei care vin din urma sunt foarte bine pregatiti! Nu ai nevoie de cineva care are 30 de ani de experienta! Poti incerca sa mergi la o firma, sa lucrezi cateva luni, si sa vezi daca ti-ar place sa ramai acolo in continuare. Eu in 3 luni mi-am facut o impresie destul de completa despre cum ar fi sa lucrez aici.

Citat
daca ajungi sa lucrezi la google, microsoft, nvidia, intel, oracle sau o firma de genul o sa vrei sa te muti la alta , asta e absurd, daca esti la cei mai buni ramai acolo.
Nu stiu nimic despre celelalte firme pe care le mentionezi, dar in Microsoft sunt o gramada de oameni care au venit de la Google, si sunt o gramada care au plecat la Google (including top-levels). Si iara sunt o gramada care dupa cativa ani de lucrat aici, au plecat si au inceput un start-up. Fiecare firma mare are o filozofie proprie, si, chiar daca lucrezi tot ca programator poti avea oportunitatea sa lucrezi pe chestii mai misto in alte firme. Intr-o firma mica, ai sansa sa te afirmi mai repede. Intr-o firma mare, poti acumula experienta si poti avea stabilitatea locului de munca.
Memorat

Tine minte ca mintea conduce pumnu, nu invers
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Septembrie 03, 2009, 19:08:18 »

Intradevar sunt oameni cu peste 40 de ani in domeniu (Donald Knuth cred ca are vreo 45 de ani de experienta cred) dar sunt extrem de putini astfel de oameni si ma indoiesc ca exista vreunul care a trait in romania.
Inca ceva ca veni vorba de firme mici... cautand joburi de programare in romania am observat ca sunt zeci de firme de care nu am auzit niciodata. Intrebarea mea e... ce ar putea sa-ti ceara sa programezi astfel de firme si ce viitor ai puta avea in cadrul firmei ? adica nu cred ca vei avea ceva stabil.
Deci pana la urma cred ca cea mai buna solutie ar fi sa invat calumea, sa ma afirma, sa lucrez cativa ani intr-o firma mare (cu conditia sa fiu suficient de bun ca altfel...) si apoi ori sa continui ori daca am posibilitatea sa-mi incep propria afacere (stiu ca pare cam mult cu propria afacere dar ma uit la mine in oras o multie de oameni care n-au facut nici facultatea si-au facut niste afaceri foarte stabile si sunt bogati , si asta in ultimii ani, adica le-a luat destul de putin timp) si daca am noroc sa imi si pot mentine afacerea.
Well... sper ca fac alegerea potrivita cu programarea.
P.S. stie cineva care or fi cele mai bune firme de programare in romania si daca da, exista sanse sa aibe posturi disponibile in let's say.... 6 years (nu de alta dar dupa cum am spus piata e suprasaturata si mie ca nu o sa-mi gasesc nici loc de munca, chiar daca sunt foarte bun (ma indoiesc ca or sa dea pe cineva afara pentru mine), si pe deasupra am auzit ca microsoft spre exemplu a dat afara 5000 de angajati deci cum sa te poti angaja daca au deja prea multi)?
Sau eventual in strainatate, google, microsoft si alte firme mari asigura domiciliu ? ca nu strica cativa ani in afara.
Memorat
miculprogramator
Nu mai tace
*****

Karma: 65
Deconectat Deconectat

Mesaje: 306



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Septembrie 03, 2009, 20:54:05 »

Well, o sa ma bag si eu in discutie. Sunt cam mica, deci nu am experienta pe piata ca sa zic asa, insa cred ca trebuie puse niste intrebari.

Ce iti place mai mult, medicina sau informatica? Cred ca asta este f important. Daca tu simti ca in informatica iti e locul foarte bine, daca e invers, la fel. Numai ca trebuie sa constientizezi acest lucru. Sa nu-ti para rau ca atunci cand vei fi programator si nu vei reusi ceva, sa te gandesti ce bine era daca ai fi devenit medic asa cum ti-ai dorit (si viceversa).

Think about it, it's important.  Thumb up

Multa bafta.  
Memorat
alexandru92
Nu mai tace
*****

Karma: -191
Deconectat Deconectat

Mesaje: 496



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Septembrie 04, 2009, 16:24:22 »

Incepand de la facultate, nu stiu exact in ce an, cred ca de la 2 in sus, vin firme ca Alcatel, Samasung .. etc si ii aleg pe cei mai bun si le ofera "o slujba" care le permite sa continua studiile, dar si sa munceasca. Cel putin asa este la mine in Timisoara, te poti interesa la facultatea pe care vrei sa o urmezi.
PS: Majoritatea au inceput de la firme mici si au  ajuns la firme mari aratand cea ce pot si ajungand in tot.
   
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Septembrie 08, 2009, 15:44:17 »

Citat
Inca ceva ca veni vorba de firme mici... cautand joburi de programare in romania am observat ca sunt zeci de firme de care nu am auzit niciodata. Intrebarea mea e... ce ar putea sa-ti ceara sa programezi astfel de firme si ce viitor ai puta avea in cadrul firmei ? adica nu cred ca vei avea ceva stabil.
Ai auzit vreodata de firma 648 ? Probabil ca nu (au facut o sigla pentru infoarena candva) . Eu m-am angajat acum cateva zile acolo in urma unui interviu dat in luna august, ma rog nu am lucrat decat 2 zile ca am intrat in concediu medical :-". Am apucat totusi sa vad proiectele la care se lucreaza si vreau sa zic ca sunt destul de mari si stabile.
Aici gasesti un proiect care mie mi-a placut destul de mult (e inca in teste am impresia deci e posibil sa mai gasiti buguri, raportati pe pm daca e ceva Very Happy). Ideea e ca sunt proiecte destul de mari si de placute, si chiar poti sa iti faci o cariera aici, sau sa castigi experienta necesara pentru a putea pleca la un colos international cum e Google sau Microsoft. Nu o sa dau detalii aici despre salariu insa o sa zic doar ca iti ajunge cat sa duci un trai decent in Bucuresti.
Sper ca ti-am mai clarificat cate ceva despre firmele de programare din Romania, nu le subestima Smile.
Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace
*****

Karma: 173
Deconectat Deconectat

Mesaje: 217



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Septembrie 09, 2009, 01:04:52 »

Uite, sunt cateva lucruri pe care vreau sa te contrazic.

Totusi, ca experienta, nu e mare diferenta intre ei si cineva care a lucrat ca programator 5 ani sa zicem. Cei care vin din urma sunt foarte bine pregatiti! Nu ai nevoie de cineva care are 30 de ani de experienta!

Imi dai cateva clarificari in legatura cu acestia  ?
 
1. Sunt tinuti acolo pe posturi onorifice, in calitate de tatuci ai firmelor ?  Sunt platiti mai bine decat programatorii cu 5 ani experienta chiar daca unii dintre acestia tineri sunt mai buni decat ei ? (nu neaparat mai buni in a scrie cod, ci in tot ceea ce inseamna munca in echipa, coordonarea fortei de munca s.a.m.d.)
2. Ce activitate desfasoara ei efectiv in cadrul companiei ?
3. Spuneai de 45 de ani de experienta sau de 45 de ani ca varsta ? In cazul in care raspunsul tau va indica prima varianta, cam cat de obligati sunt si cat le este de dificil sa tina pasul la varsta lor cu exploziile informationale continue (stim ca industria IT este una extrem de dinamica) ? Intreb cat de obligati sunt pentru ca in cazul in care se ocupa de selectarea CV-urilor aplicantilor nu prea au nevoie sa fie up - to - date.
4. De ce crezi ca firmele ii pastreaza ? Tu ai angaja astfel de oameni la propria companie ?
Principiul selectiei naturale care actioneaza si asupra companiilor din industrie ne indica faptul ca nu e recomandat sa platesti oameni cu mai mult decat merita(spuneai ca vin din urma indivizi foarte bine pregatiti, banuiesc ca sunt pregatiti si in ceea ce priveste abilitatea de a interactiona cu colegii si de a conduce echipe).

Multumesc anticipat !
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Septembrie 09, 2009, 07:46:43 »

Citat
banuiesc ca sunt pregatiti si in ceea ce priveste abilitatea de a interactiona cu colegii si de a conduce echipe).
Nu e neaparat adevarat. Ma rog interactionarea cu colegii e un lucru insa abilitatea de a conduce o echipa e cu totul altceva. Intr-o firma de programare sunt anumite posturi care cer o anumita experienta (cum ar fi cazul unui project manager sau tester). Eu daca as avea firma mea, si sa zicem ca dupa 10 ani as fi nevoit sa trec la a doua generatie de programatori, as pastra totusi oameni pe care ii aveam inainte, iar programatorii noi (cei care vin de pe bancile facultatii sau chiar liceului) ar lucra sub indrumarea celor vechi. In cadrul unui proiect mediu-mare o organizare buna e vitala.
« Ultima modificare: Septembrie 09, 2009, 09:33:59 de către Savin Tiberiu » Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace
*****

Karma: 173
Deconectat Deconectat

Mesaje: 217



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Septembrie 09, 2009, 23:40:14 »

Citat
banuiesc ca sunt pregatiti si in ceea ce priveste abilitatea de a interactiona cu colegii si de a conduce echipe).
Nu e neaparat adevarat. Ma rog interactionarea cu colegii e un lucru insa abilitatea de a conduce o echipa e cu totul altceva. Intr-o firma de programare sunt anumite posturi care cer o anumita experienta (cum ar fi cazul unui project manager sau tester). Eu daca as avea firma mea, si sa zicem ca dupa 10 ani as fi nevoit sa trec la a doua generatie de programatori, as pastra totusi oameni pe care ii aveam inainte, iar programatorii noi (cei care vin de pe bancile facultatii sau chiar liceului) ar lucra sub indrumarea celor vechi. In cadrul unui proiect mediu-mare o organizare buna e vitala.

In legatura cu partea de mesaj pe care ai citat-o, era o tema de discutie pe care i-am avansat-o lui alexthero (cauzata de exprimarea lui cam ambigua "Cei care vin din urma sunt foarte bine pregatiti! Nu ai nevoie de cineva care are 30 de ani de experienta!" - nu a precizat in ce sens sunt bine pregatiti) si nu reprezenta viziunea pe care o am eu despre experienta si posturi de conducere.

Eu cred ca sunt suficienti 15 - 20 ani de experienta, pentru a coordona echipe, nu e nevoie de 40 (oameni de varsta a 3-a la propriu)... se poate sa ma insel, chiar de aceea ii rog pe membrii experimentati ai echipei infoarena, care isi desfasoara activitatea in companii sa ne dea cateva detalii despre asta.  

Cert e ca in domeniul acesta a ne spune parerea in legatura cu activitatea "batranilor" este ca si cum am avea pareri diferite despre derivarea functiilor sau despre paritatea numarului 7, oameni apropiati acestui forum ne pot comunica in 10 minute realitatea de la fata locului. Probabil sunt prea ocupati sa o faca sau cei care sunt deja angajati si au 4-5 ani experienta in domeniu nu mai viziteaza site-ul, dupa cum stim echipa infoarena a crescut recent cu un numar mare de membrii care de cel mult 2 ani au absolvit liceul.

Nu ii trage cineva politicos de maneca, eventual cineva din echipa activa infoarena, pe fondatorii infoarena, spre exemplu ?  Whistle Pentru ca exista destui curiosi care i-ar citi oarecum cu sufletul la gura stiind ca acestia vorbesc din domeniul care ne asteapta cam pe toti cei de aici, vizitatorii forumului ! Nici acest topic nu a fost prea popular pentru ca putini (a se citi Cosmin Negruseri) dintre cei care sunt in masura sa raspunda au postat ceva.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Septembrie 10, 2009, 00:21:58 »

Ma gandeam de ceva vreme la un subiect de blog cu diferitele alternative ce le are un student pasionat de  programare la terminarea facultatii, dar ai vazut ca nu ma tin nici de cate o problema la cateva saptamani, dapoi sa intru in un subiect mai consistent. Vom vedea, poate scriu ceva saptamana asta.
Memorat
domino
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 281
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.340



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #19 : Septembrie 10, 2009, 11:16:50 »

Ma gandeam de ceva vreme la un subiect de blog cu diferitele alternative ce le are un student pasionat de  programare la terminarea facultatii, dar ai vazut ca nu ma tin nici de cate o problema la cateva saptamani, dapoi sa intru in un subiect mai consistent. Vom vedea, poate scriu ceva saptamana asta.

E un subiect interesant, cred ca ar merita sa scrii ceva pe tema asta  Ok
Memorat
miculprogramator
Nu mai tace
*****

Karma: 65
Deconectat Deconectat

Mesaje: 306



Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Septembrie 10, 2009, 12:18:14 »

Si eu sunt de aceeasi parere, ar iesi ceva misto. Thumb up
Memorat
alexthero
De-al casei
***

Karma: 121
Deconectat Deconectat

Mesaje: 129



Vezi Profilul
« Răspunde #21 : Septembrie 10, 2009, 18:00:30 »

Uite, sunt cateva lucruri pe care vreau sa te contrazic.

Totusi, ca experienta, nu e mare diferenta intre ei si cineva care a lucrat ca programator 5 ani sa zicem. Cei care vin din urma sunt foarte bine pregatiti! Nu ai nevoie de cineva care are 30 de ani de experienta!

Imi dai cateva clarificari in legatura cu acestia  ?

Cred ca m-am exprimat un pic gresit aici. Ceea ce am vrut sa spun e ca ucc_2 (cel care a pus intrebarea initiala) nu are nevoie sa gaseasca un  programator cu 30 de ani de experienta pentru a afla raspunsul la intrebarea lui. Daca citesti continuarea, o sa vezi ca vorbesc in continuare la persoana a 2-a cu el. Oricum, imi cer scuze pentru neintelegere.

Din pacate nu pot sa-ti raspund la intrebarile tale, pentru ca toata experienta mea se trage dintr-o singura companie, si, ar trebui sa-ti dau niste informatii pe care nu sunt sigur ca am voie sa le dau pe un forum public. Te rog insa sa faci diferenta intre un post de conducere (unde ai nevoie de experienta) si un post de programator entry-level (sau aproape), unde poti supravietui fara capacitati de coordonare. Te rog sa ti cont de asemenea ca raportul este aproximativ 15/85 intre cele doua categorii. Omul a intrebat despre un job ca programator, si, parerea mea e ca un om care a lucrat 30 de ani ca programator si este in continuare programator, nu este cea mai buna sursa de informatie pentru el.

O sa incerc sa revin cu un post cu parerea mea referitoare la necesitatea de a avea oameni cu experienta in pozitii de conducere si cat de repede pot fi invatate skill-urile necesare, si cum pot fi invatate acestea.
« Ultima modificare: Septembrie 10, 2009, 18:30:04 de către Tandrau Alexandru » Memorat

Tine minte ca mintea conduce pumnu, nu invers
Sorin_Ionut
Client obisnuit
**

Karma: 14
Deconectat Deconectat

Mesaje: 53



Vezi Profilul
« Răspunde #22 : Septembrie 10, 2009, 22:15:57 »

Devine foarte interesant, multumesc tuturor celor care au raspuns la acesat topic, cred ca se pot trage deja niste concluzii.
Totusi mai sunt multe de lamurit. Voi reveni si eu cu informatii "proaspete" cat de curand.

Toate cele bune !  Smile
Memorat
ucc_5
Client obisnuit
**

Karma: -11
Deconectat Deconectat

Mesaje: 82



Vezi Profilul
« Răspunde #23 : Septembrie 16, 2009, 21:11:40 »

Multumesc de raspunsuri. Subiectul e unul foarte important, si sa fim seriosi tine de viitorul nostru ca programatori.
Oricum vor fi foarte multe lucruri pe care probabil o sa le simt pe propria piele.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines