Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: ciudat  (Citit de 1571 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
xtreme
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Iulie 12, 2009, 23:07:05 »

Salut, nu inteleg de ce niste acolade schimba asa mult rezultatul programului. Daca pun acoladele din codul de mai jos (cele ingrosate)  atunci imi ruleaza bine pe toate testele, altfel imi ruleaza la infinit cu exceptia a catorva teste...de ce? Eh?
eu stiu ca nu e nevoie de acolade numai daca se afla 2 sau mai multe instructiuni in cadrul unui bloc.In cazul meu in fiecare bloc avem un alt bloc in zona la care ma refer  wink...   
Cod:
int cautbin()
               {int ca=1,cb=nrint;
                while(ca<=cb)        {j=(ca+cb)/2;
                                                if(interval[j].b>=za[i].zi && interval[j-1].b<za[i].zi)
                                                        [b]{[/b]for(;j<=nrint;j++)     
                                                                  if(za[i].zi>=interval[j].a)   
                                                                              return j;[b]}[/b]
                                                else      {if(interval[j].b<za[i].zi)      ca=j+1;
                                                               else                             cb=j-1;
                                                             }
                                              }
                return 0;   
               }
Memorat
stef2n
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iulie 12, 2009, 23:10:31 »

Vezi ca sunt cuplate diferit if-urile cu else-uri. Un else se potriveste intotdeauna cu ultimul if si iti da peste cap treburile. Smile
Memorat

Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
xtreme
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iulie 12, 2009, 23:16:26 »

Vezi ca sunt cuplate diferit if-urile cu else-uri. Un else se potriveste intotdeauna cu ultimul if si iti da peste cap treburile. Smile
Am inteles , eu credeam ca ultimul else se cupla cu penultimul if(din tot codul postat) doar in cazul in care acestea doua era intre doua acolade comune... Embarassed....Multumesc.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: