•TFifes
Strain
Deconectat
|
 |
« : Iunie 17, 2009, 17:09:15 » |
|
Am o intrebare...........Sunt incepator... Care e diferenta dintre C si C++ De ce unii folosesc #include<iostream> si altii #include<stdio.h> ca biblioteca standard?De ce unii folosesc printf() si altii cout<<? 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•miculprogramator
|
 |
« Răspunde #1 : Iunie 17, 2009, 17:38:22 » |
|
Pe Wikipedia zice asa: Limbajul de programare C++ a fost iniţial derivat din C. Totuşi, nu absolut orice program scris în C este valid C++. Deoarece C şi C++ au evoluat independent, au apărut, din nefericire, o serie de incompatibilităţi între cele două limbaje de programare [1]. Cea mai amplă revizie a limbajui C, C99, a creat un număr suplimentar de conflicte. Diferenţele fac să fie greu de scris programe şi biblioteci care să fie compilate şi să ruleze corect în calitate de cod C sau C++, şi produce confuzii celor care programează în ambele limbaje. Diferenţele fac ca fiecare din cele două limbaje de programare să împrumute din caracteristicile celuilalt limbaj de programare.
Bjarne Stroustrup, creatorul limbajului C++, a sugerat de nenumărate ori [2] să se reducă incompatibilităţile pe cât de mult posibil pentru a maximiza interoperabilitatea dintre cele două limbaje de programare. Unii au argumentat că C şi C++ sunt două limbaje de programare distincte, compatibilitatea dintre ele fiind utilă dar nu vitală; potrivit acestei opinii, eforturile de a reduce incompatibilitatea nu trebuie să reducă eforturile de a aduce elemente noi în mod independent celor două limbaje de programare. Acum,din cate stiu eu se foloseste mai mult C++ .
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•alexandru92
|
 |
« Răspunde #2 : Iunie 17, 2009, 19:28:04 » |
|
http://www.faqs.org/qa/qa-117.htmlC++ include, incomplet, C. O carte buna in aces sens ar fi Totul despre C/C++  Uni folosesc print/scanf ...etc deoarece sunt considerate mai rapide in unele cazuri, nu pot generaliza . C++ vine de la C+clase+stl (sper ca nu ma insel). Acum,din cate stiu eu se foloseste mai mult C++ . Nu neaparat, aici doar cineva care lucreaza in domeniu poate spune sigur. Nucleu de la linux este creat in C, nu?
|
|
|
|
« Ultima modificare: Iunie 24, 2009, 18:44:24 de către alexandru »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•miculprogramator
|
 |
« Răspunde #3 : Iunie 17, 2009, 19:38:09 » |
|
Asa-i,acum ma gandesc ca depinde si de preferinte. Mie imi e mai usor sa scriu cout<< decat printf(). Altuia invers. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Mishu91
|
 |
« Răspunde #4 : Iunie 17, 2009, 22:52:08 » |
|
Nucleu de la linux este creat in C, nu?
Este vorba despre kernel, si intr-adevar este creat in C++ (ca de altfel si kernelul windowsului, din ce stiu eu) Asa-i,acum ma gandesc ca depinde si de preferinte. Mie imi e mai usor sa scriu cout<< decat printf(). Altuia invers.  Se pare ca pe ultimele compilatoare citirea cu streamuri (cin) este mai rapida decat citirea standard (scanf), in timp ce afisarea standard (printf) pare a se misca mai repede decat cout.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Selony
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #5 : Iunie 24, 2009, 14:54:17 » |
|
care este mai vechi..C sau C++?..
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•toni2007
|
 |
« Răspunde #6 : Iunie 24, 2009, 15:00:51 » |
|
C++ este extensia cu clase a C-ului. Tot ce este in C este suportat si in C++, deci C++ este mai nou. Din cate stiu eu, C-ul a aparut in 1970, iar C++ prin anii '80.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•devilkind
|
 |
« Răspunde #7 : Iunie 24, 2009, 20:23:46 » |
|
C++ este extensia cu clase a C-ului. Tot ce este in C este suportat si in C++, deci C++ este mai nou. Din cate stiu eu, C-ul a aparut in 1970, iar C++ prin anii '80.
Nu sunt asa sigur. Adica e adevarat ca initial asa a fost. Insa nu mai stiu unde am citit ca dezvoltarea C-ul a continuat independent de cea a C++ -ului, deci e posibil sa existe chestii in C care sa nu existe in C++. Totusi ceea ce zic acuma e din aducere dintr-un articol citit de pe wiki acum ceva timp, deci e posibil sa zic prostii  .
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Selony
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #8 : Iunie 25, 2009, 09:05:50 » |
|
Pai eu sunt dus un pic in deruta.Adica intr-un fel vreau sa folosesc C in alt fel C++, de aia intreb. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•miculprogramator
|
 |
« Răspunde #9 : Iunie 25, 2009, 10:09:02 » |
|
Le poti folosi pe oricare cand rezolvi probleme pe infoarena.Este acceptat si C si C++. 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•tvlad
|
 |
« Răspunde #10 : Iunie 28, 2009, 10:08:26 » |
|
Pai eu sunt dus un pic in deruta.Adica intr-un fel vreau sa folosesc C in alt fel C++, de aia intreb.  Nu te chinui atat de mult sa alegi intre ele, concentreaza-te mai degraba pe algoritmi decat pe limbaj. Daca nu stii pe care sa-l alegi foloseste C++ caci sunt slabe sanse sa-ti trebuiasca la nivelul problemelor de pe IA ceva care exista numai in C. LE: filtrul pentru cuvinte urate cenzureaza si nume  "Citat din mesajul lui: Sam**el Dolean din Iunie 25, 2009, 09:05:50"
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|