@ oricine care a luat 100 de puncte
Ce idee ati folosit ? Eu am reusit pana la urma sa iau 100 cu urmatoarea idee :
1. La citire contorizez cati pixeli am pe fiecare linie si pe fiecare coloana
2. Stabilesc prima si ultima linie pe care am pixeli (U=up, D=down) si inaltimea H = D - U + 1 a "zonei de tiparit".
3. Fiecare caracter va corespunde unei "ferestre" delimitate de liniile U si D si vertical de coloanele L=left si R=right. Capetele L si R corespund unei secvente continue de valori nenule pentru contoarele coloanelor.
4. Elimin ultimele coloane cu contor nul (elimin spatiul de dupa caracterul = ) si ultima secventa de contor nenul ( elimin caracterul = ).
5. Identific caracterele de la stanga la dreapta : (prin eliminare determin daca am 1 , 2 , - , + , 4 sau 3 )
am Caracterul 1 daca pe pozitiile (U,R) si (D,R) am pixel .
altfel am Caracterul 2 daca pe pozitia (D,R) am pixel (deci pe pozitia (U,R) nu am )
altfel am Caracterul - daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R este constanta.
altfel am Caracterul + daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R este palindrom.
altfel am Caracterul 4 daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R contine un H.
altfel am Caracterul 3.
Din pacate ideea mi-a venit dupa concurs cand am vazut cum arata exact un fisier de intrare.