Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: 908 1234  (Citit de 1494 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« : Iunie 09, 2009, 20:15:01 »

Aici puteti discuta despre problema 1234.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
anna_bozianu
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iunie 17, 2009, 11:47:15 »

@ oricine care a luat 100 de puncte
Ce idee ati folosit ? Eu am reusit pana la urma sa iau 100 cu urmatoarea idee :
1. La citire contorizez cati pixeli am pe fiecare linie si pe fiecare coloana
2. Stabilesc prima si ultima linie pe care am pixeli (U=up, D=down) si inaltimea H = D - U + 1 a "zonei de tiparit".
3. Fiecare caracter va corespunde unei "ferestre" delimitate de liniile U si D si vertical de coloanele L=left si R=right. Capetele L si R corespund unei secvente continue de valori nenule pentru contoarele coloanelor.
4. Elimin ultimele coloane cu contor nul (elimin spatiul de dupa caracterul = ) si ultima secventa de contor nenul ( elimin caracterul = ).
5. Identific caracterele de la stanga la dreapta : (prin eliminare determin daca am 1 , 2 , - , + , 4 sau 3 )
        am      Caracterul 1 daca pe  pozitiile (U,R) si (D,R) am pixel .
altfel am       Caracterul 2 daca pe pozitia (D,R) am pixel (deci pe pozitia (U,R) nu am )
altfel am       Caracterul - daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R este constanta.
altfel am       Caracterul + daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R este palindrom.
altfel am       Caracterul 4 daca subsecventa contoarelor pe verticala de la L la R contine un H.
altfel am       Caracterul 3.

Din pacate ideea mi-a venit dupa concurs cand am vazut cum arata exact un fisier de intrare.  read
« Ultima modificare: Iunie 17, 2009, 11:56:33 de către Bozianu Ana » Memorat
Mishu91
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iunie 17, 2009, 15:41:57 »

@ oricine care a luat 100 de puncte
Ce idee ati folosit ?

Eu m-am bazat pe faptu ca cifrele au aceeasi dimensiune, asa ca am numarat cate caractere are fiecare cifra, iar apoi treaba devine simpla Smile
Memorat
ion824
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Martie 16, 2012, 21:20:40 »

numarul de pixeli a unei cifre este fixa pentru fiecare test ? si in programul de generare a testelor atasat la problema genereaza teste in care numarul pixelor difera cu testul de pe site...
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: