Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: 1234  (Citit de 4961 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« : Iunie 06, 2009, 00:26:15 »

Aici se pot pune întrebări legate de problema 1234 a concursului CCEX 2009.

Timpul alocat întrebărilor este de 1 oră. Întrebările vor fi formulate astfel încât să se poată răspunde cu DA sau NU. În caz contrar sau în cazul în care întrebarea îşi găseşte răspuns în enunţul problemei, răspunsul va fi FĂRĂ COMENTARII.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iunie 06, 2009, 08:06:06 »

Citat
(i1, j1) și (i2, j2) sunt conectați dacă |i1 - i2| + |j1 - j2| = 1 sau |i1 - i2| + |j1 - j2| = 2. Aceste condiții înseamnă că un pixel are cel mult 8 alți pixeli vecini.
Sigur sunt numai 8?
Mie mi se pare ca sunt 12, ptr ca si pozitiile (x - 2, y), (x + 2, y), (x, y - 2), (x, y + 2) sunt vecini cu pozitia x y.
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iunie 06, 2009, 08:14:47 »

Citat
(i1, j1) și (i2, j2) sunt conectați dacă |i1 - i2| + |j1 - j2| = 1 sau |i1 - i2| + |j1 - j2| = 2. Aceste condiții înseamnă că un pixel are cel mult 8 alți pixeli vecini.
Sigur sunt numai 8?
Mie mi se pare ca sunt 12, ptr ca si pozitiile (x - 2, y), (x + 2, y), (x, y - 2), (x, y + 2) sunt vecini cu pozitia x y.

Am modificat enunțul să fie clar acum!

|i1 - i2| <= 1 si |j1 - j2| <= 1

Acum sunt cel mult 8 vecini.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
Mishu91
Nu mai tace
*****

Karma: 169
Deconectat Deconectat

Mesaje: 751



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iunie 06, 2009, 08:20:52 »

Sunt eu singurul caruia nu ii merge programul care genereaza numerele alea? (imi zice ca nu poate sa-l deschida)
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iunie 06, 2009, 08:22:55 »

Sunt eu singurul caruia nu ii merge programul care genereaza numerele alea? (imi zice ca nu poate sa-l deschida)

Instalează pentru siguranță .NET de la linkul pus.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
Mishu91
Nu mai tace
*****

Karma: 169
Deconectat Deconectat

Mesaje: 751



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Iunie 06, 2009, 08:37:04 »

Mersi. De la asta era Smile
Cifrele vor avea tot timpul aceeasi dimensiune?
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Iunie 06, 2009, 08:37:46 »

Cifrele vor avea tot timpul aceeasi dimensiune?

DA
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Iunie 06, 2009, 09:00:17 »

Cifrele vor avea tot timpul aceeasi dimensiune?

DA

Asta inseamna ca cifrele vor arata intotdeauna la fel indiferent de marimea matricei? Adica 17 patratele inaltime si etc.

PS: cam urat ca nu s-a facut un program dinala si pentru linux, eram si eu curios sa vad cum arata inputurile.
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Iunie 06, 2009, 09:04:39 »

Cifrele vor avea tot timpul aceeasi dimensiune?

DA

Asta inseamna ca cifrele vor arata intotdeauna la fel indiferent de marimea matricei? Adica 17 patratele inaltime si etc.

DA
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Iunie 06, 2009, 09:06:27 »

Timpul alocat întrebărilor a expirat.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Iunie 06, 2009, 09:09:52 »

Stiu ca a trecut timpul insa e destul de greu sa stii cum vor arata inputurile pe linux fara acel program. Pot exista caractere de-aiurea pe acolo, care sa nu faca parte din cifre?
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Iunie 06, 2009, 09:13:53 »

Stiu ca a trecut timpul insa e destul de greu sa stii cum vor arata inputurile pe linux fara acel program. Pot exista caractere de-aiurea pe acolo, care sa nu faca parte din cifre?

Citeşte atent enunţul.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
raduzer
Client obisnuit
**

Karma: 62
Deconectat Deconectat

Mesaje: 71



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Iunie 06, 2009, 10:02:17 »

Stiu ca s-a terminat timpul alocat intrebarilor...dar acel generator imi creeaza numerele diferit fata de exemplu. In testul facut de generatorul luat de mine 1 are latimea de 4 caractere, 2 de 14, iar in exemplu ele au latimile egale cu 5 si 13. Cum este corect?
Memorat
sima_cotizo
Nu mai tace
*****

Karma: 219
Deconectat Deconectat

Mesaje: 596



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Iunie 06, 2009, 10:14:07 »

Stiu ca a trecut timpul insa e destul de greu sa stii cum vor arata inputurile pe linux fara acel program. Pot exista caractere de-aiurea pe acolo, care sa nu faca parte din cifre?
Programele .Net functioneaza destul de frumos pe linux daca le rulezi cu Wine.
Cod:
sudo apt-get install wine
Poate te ajuta.
Memorat
Marius
Nu mai tace
*****

Karma: 154
Deconectat Deconectat

Mesaje: 572



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Iunie 06, 2009, 10:25:40 »

Stiu ca s-a terminat timpul alocat intrebarilor...dar acel generator imi creeaza numerele diferit fata de exemplu. In testul facut de generatorul luat de mine 1 are latimea de 4 caractere, 2 de 14, iar in exemplu ele au latimile egale cu 5 si 13. Cum este corect?

Vor avea aceeaşi dimensiune întotdeauna.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
Mishu91
Nu mai tace
*****

Karma: 169
Deconectat Deconectat

Mesaje: 751



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Iunie 06, 2009, 10:59:30 »

Stiu ca s-a dus timpu intrebarilor, dar care este latimea unui -? E cat o linie de la egal sau cat un plus fara cele 2 bete in sus si jos? Smile
Memorat
warangel
Strain


Karma: -5
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Iunie 06, 2009, 12:11:00 »

Cifrele vor avea tot timpul aceeasi dimensiune?

DA

Pai prin asta practic s-a dar rezolvarea problemei... mi se parea mai ok daca nu se raspundea la intrebare. Cine a citit help-ul de la acel program trebuia sa se prinda singur de chestia asta, tinand cont ca era acelasi font si font-size pentru orice input...
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Iunie 06, 2009, 12:23:43 »

Nu toata lumea putea folosi acel program.
Memorat
warangel
Strain


Karma: -5
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19



Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Iunie 06, 2009, 12:26:16 »

Nu toata lumea putea folosi acel program.
Help-ul doc... dar oricum ai dreptate, pentru ca nu erai obligat sa iei acel program...
cel mai bine ar fi fost sa fie specificat in cerita ca font,font-size,inclinarea raman neschimbate. Sau sa nu fi ramas neschimbate Very Happy sa fie problema mai grea
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 284
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.240



Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Iunie 06, 2009, 12:42:44 »

Ma refeream la faptul ca uni (cum e cazul meu) nu au windows.
Memorat
warangel
Strain


Karma: -5
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19



Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Iunie 06, 2009, 12:52:04 »

Ma refeream la faptul ca uni (cum e cazul meu) nu au windows.
da, asa e
Memorat
c912040
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« Răspunde #21 : Iunie 06, 2009, 13:00:40 »

daca generez exemplul folosind paint numarul de puncte negre difera la unele caractere ...
Memorat
warangel
Strain


Karma: -5
Deconectat Deconectat

Mesaje: 19



Vezi Profilul
« Răspunde #22 : Iunie 06, 2009, 13:09:56 »

daca generez exemplul folosind paint numarul de puncte negre difera la unele caractere ...
nu... daca folosesti Arial Black, font-size 18 fara bold/italic numarul de pixeli nu se schimba, indiferent de marimea imaginii.
Memorat
c912046
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« Răspunde #23 : Iunie 06, 2009, 16:32:37 »

Salut.
Am participat la concurs, si am rezolvat problema cu un fill in care numaram cati pixeli au fost vizitati, iar in functie de acel numar decideam ce caracter e.
Pe windows xp care l-am avut la concurs si pe care am rezolvat problema imi mergeau toate exemplele ce mi-au venit in minte. Cu toate astea, evaluatorul mi-a dat rasp incorect pe 9 din 10 teste. Cred ca fontul Arial Black difera de la o versiune de windows la alta (sau de la un service pack la altul, updateuri etc.).

In concurs am gasit asa:
Citat
1 -> 106 pixeli
+ -> 92 pixeli
2 -> 164 pixeli
- -> 28 pixeli
3 -> 144 pixeli
4 -> 151 pixeli
= -> doua grupe verticale a cate 52 pixeli

Pe exemplul de pe infoarena caracterul '1' are 97 pixeli, iar pe XP-ul de acasa (Service Pack 1) caracterul '1' are tot 97 pixeli (negri) si 10 pixeli gri. Pe vista de acasa sunt vreo 69 pixeli negri, iar restul sunt de alte culori (albastru,visiniu,galben).
Nu stiu de ce pe XP-ul din concurs mi-a iesit la '1' ca avand 106 pixeli, dar nu-mi dau seama cum putea fi gresit pentru ca mergea pe toate testele care le-am dat, deci valoarea 106 era corecta (reusea sa detecteze fiecare cifra de fiecare data). Poate are vreo treaba cu pixelii gri? Poate sunt mai multe variante de 1234.exe, una care ia si pixelii gri si una care nu?  Embarassed Poate acea versiune de XP de la concurs nu avea anumite updateuri facute care schimba fontul Arial Black?

XP SP1:

Vista SP1:


La concurs nu ni s-a dat exemplu de matrice de 0 si 1, asa ca nu am putut numara manual cati pixeli sunt  Confused
Am incercat acasa sa fac o imagine la fel ca in exemplul de pe infoarena (h:21;w:120), dar nu am reusit, pt ca paint nici macar nu ma lasa sa scriu text Arial Black de 18 pe dimensiunea aia a imaginii. Voua va merge?

Am observat ca mai nimeni nu a primit puncte la 1234, desi sunt sigur ca si altii au avut ideea mea, asa ca e posibil sa fi avut mai multi problema asta.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines