•superman_01
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #25 : Decembrie 20, 2012, 15:47:35 » |
|
am facut cum zici...si tot iau TLE pe alea 2 si nu inteleg de ce  ....
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•cosminionut
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #26 : Ianuarie 07, 2013, 12:53:31 » |
|
Podul nu poate fi in zigzag , nu ?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•GoldEagle
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #27 : Februarie 06, 2013, 21:27:13 » |
|
Chiar nu-mi dau seama unde cicleaza codul.  Poate va uitati putin si ma ajutati si pe mine  #include<iostream> #include<fstream> using namespace std; ifstream f ("insule.in"); ofstream gin ("insule.out"); int a[100][100],i,j,n,m,b[100][100]; int dx[]={0,1,0,-1},dy[]={1,0,-1,0}; struct punct {int x,y;} c[10000]; void fill (int x,int y,int k) {if (a fill(x-1,y,k); fill(x,y+1,k); fill(x+1,y,k); fill(x,y-1,k);}} int lee(int x0,int y0) {int k,u,p,xc,yc,xv,yv; for (i=0;i<=n+1;i++) for (j=0;j<=m+1;j++) b [j]=a[j]; c[1].x=x0; c[1].y=y0; u=p=1; while (p<=u) {xc=c[p].x; yc=c[p].y; for (k=0;k<4;k++) {xv=xc+dx[k]; yv=yc+dy[k]; if (b[xv][yv] == -2) return b[xc][yc]; else if (b[xv][yv] == 0) {b[xv][yv]=b[xc][yc]+1; u++; c.x=xv; c.y=yv;} else if (b[xv][yv]>0 && b[xv][yv]>b[xc][yc]+1) {b[xv][yv]=b[xc][yc]+1; u++; c.x=xv; c.y=yv;} } } p++;}
int main() { char x; int q,min=10000; int r=0,g=0,b=0; f>>n>>m; //bordare matrice cu -4; for (i=0;i<=n+1;i++) afor (j=0;j<=m+1;j++) a[0][j]=a[n+1][j]=-4; //citire in matrice; for (i=1;i<=n;i++) for (j=1;j<=m;j++) {f>>x; a[j]=x-'0';} //verificare numar insule; for (i=1;i<=n;i++) for (j=1;j<=m;j++) {if (a[j]==1) {r++; fill(i,j,1);} if (a[j]==2) {g++; fill(i,j,2);} if (a[j]==3) {b++; fill(i,j,3);}} //lungime min pod; for (i=1;i<=n;i++) for (j=1;j<=m;j++) {q=lee(i,j); if (q<min) min=q;}
gin<<r<<" "<<g<<" "<<b<<" "<<min; f.close(); gin.close(); return 0;}
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•pop_bogdan
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #28 : Iulie 10, 2013, 12:44:36 » |
|
nu inteleg, imi da exact ca in exemplu si iau 0,rezolvarea cred ca este buna ...am trimis si pe evaluatorul de pe campion.edu.ro,si acolo la exemplu 0 puncte,chiar daca imi da exact la fel. Uitati-va va rog peste cod si spuneti-mi ce sa fac: #include <cstdio> #define MAX 101 using namespace std; int x[MAX][MAX], a[MAX][MAX]; int n,m,size,max(-9999),R,G,B; int d1[] = { -1, 0, 1, 0}; int d2[] = { 0, 1, 0, -1 }; int minim(999999); bool ok(int i, int j) { if ( a [j] != 0 ) return false; if ( i < 1 || j < 1 || i > m || j > m) return false; return true; }
void lee() { int k(4); int v1,v2;bool modif = true; while ( modif ) { modif = false; for ( int i = 1; i <= n; i++) for ( int j = 1; j <= m; j++ ) if ( a[j] == k) { for ( int d = 0; d < 4; d++ ) { v1 = i + d1[d]; v2 = j + d2[d]; if ( ok(v1,v2) ) { a[v1][v2] = k+1; modif = true; } }
} k++; } }
struct pozitie{ int linie; int coloana; };
void fill(int i,int j,int k) { if ( x[j] == 1) { x[j]=k; size++; if ( x[i-1][j] == 1) fill(i-1,j,k); if ( x[i+1][j] == 1) fill(i+1,j,k); if ( x[j-1] == 1) fill(i,j-1,k); if ( x[j+1] == 1) fill(i,j+1,k);
} if ( x[j] == 2) { x[j]=k; size++; if ( x[i-1][j] == 2) fill(i-1,j,k); if ( x[i+1][j] == 2) fill(i+1,j,k); if ( x[j-1] == 2) fill(i,j-1,k); if ( x[j+1] == 2) fill(i,j+1,k);
} if ( x[j] == 3) { x[j]=k; size++; if ( x[i-1][j] == 3) fill(i-1,j,k); if ( x[i+1][j] == 3) fill(i+1,j,k); if ( x[j-1] == 3) fill(i,j-1,k); if ( x[j+1] == 3) fill(i,j+1,k);
} }
int main() { char c;int d; pozitie p1[100]; pozitie p2[100]; FILE * pFile; pFile = fopen("insule.in", "r"); fscanf(pFile,"%d%d\n", &n,&m); for ( int i = 1; i <= n ; i++ ) { for ( int j = 1 ; j <= m; j++ ) { fscanf(pFile,"%c",&c); x[j] = c - '0'; a[j] = c - '0'; } fprintf(pFile,"\n"); } int k = 3; for ( int i = 1; i <= n; i++ ) for ( int j = 1; j <= m; j++ ) if ( x[j] == 1 || x[j] == 2 || x[j] == 3 ) { k++; if ( x[j] == 1) R++; if ( x[j] == 2) G++; if ( x[j] == 3) B++; size = 0; fill(i,j,k ); if ( size > max ) max = size; } int o = 0; int p = 0; int j1,j2; for ( int i = 1; i <= n; i++ ) for ( int j = 1; j <= m; j++ ) { if ( a[j] == 0 ) { if ( a[i-1][j] == 1 || a[i+1][j] == 1 || a[j-1] == 1 || a[j+1] == 1) { p1 p1 j1 = i; j2 = j; a[j1][j2] = 4; o++; } if ( a[i-1][j] == 2 || a[i+1][j] == 2 || a[j-1] == 2 || a[j+1] == 2) { p2[p].linie = i; p2[p].coloana = j; p++; } } } lee(); int f,g; for ( int j = 0; j < p ; j++ ) { f = p2[j].linie; g = p2[j].coloana; if ( a[f][g] < minim && a[f][g] != 0) minim = a[f][g]; } minim -= 3; pFile = fopen("insule.out", "w"); fprintf(pFile, "%i %i %i %i" ,R,G,B,minim);
return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•pop_bogdan
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #30 : Iulie 10, 2013, 13:45:15 » |
|
Fara acea linie nu citeste matricea cum trebuie.daca nu o puneam,ramanea la prima linie citirea elementelor din matrice.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #31 : Iulie 10, 2013, 19:36:06 » |
|
Pune Ce sens are sa scrii intr-un fisier din care citesti? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Liviu98
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #32 : August 07, 2014, 17:52:55 » |
|
Va rog frumos sa ma ajutati! Nu imi dau seama cum sa adaug toate zonele vecine in coada.Eu le-am luat pe toate si am facut Lee-ul la fiecare-n parte.Iau doar 70 de puncte. Pe ultimele 3 teste iau TLE. Ma incurc mereu.Are cineva o idee cum sa implementez?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Liviu98
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #34 : August 21, 2014, 11:30:16 » |
|
Aflarea numarului de insule a fost simpla...punctul 2 ma intereseaza.Am facut lee-ul pt fiecare vecin al primei tari si iau 70 de puncte(ultimele 3 TLE).Eu vreau sa adaug toti vecinii in coada si sa fac o singura data lee-ul.Dar nu imi dau seama cum... 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Liviu98
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #35 : August 21, 2014, 11:31:20 » |
|
Aflarea numarului de insule a fost simpla...punctul 2 ma intereseaza.Am facut lee-ul pt fiecare vecin al primei tari si iau 70 de puncte(ultimele 3 TLE).Eu vreau sa adaug toti vecinii in coada si sa fac o singura data lee-ul.Dar nu imi dau seama cum... 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #36 : August 21, 2014, 16:05:21 » |
|
Faci exact cum ai spus. Bagi totul in coada, setezi distanta pentru acele puncte la 0 si ii dai drumul. Nu e nimic special. Explica ce nu intelegi.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DragulinSilviu
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #37 : Septembrie 28, 2014, 14:18:42 » |
|
buna nu stiu cum sa citesc matricea aia fara spati intre elemente  ma poate ajuta cineva ? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #38 : Septembrie 28, 2014, 21:27:20 » |
|
Citesti N siruri de caractere.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DragulinSilviu
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #39 : Septembrie 28, 2014, 21:56:45 » |
|
am facut problema ,am citit pe o matrice de tip char apoi am am trecut toate datele pe o matrice normala,pe datele de pe problema imi da 4 2 3 4;dar cand am trimis problema am luat 0 puncte  ,de ce? te poti uita putin peste programul meu ? multumesc anticipat !  #include <fstream> #include <iomanip> using namespace std; ifstream x("insule.in"); ofstream y("insule.out"); struct lee { int lin,col; }; int dl[]={-1,0,1,0};//deplasarea pe linie int dc[]={0,1,0,-1};//deplasarea pe coloana char a[101][101];/*arhipelagul cu insule,este de tip char pt ca datele din matrice pe linie nu sunt separate prin spatiu*/ int i,j,m,n,prim,ultim,k,b[101][101],insule[4],limita;/*am facut o copiiea arhipelaguluide tip int pentru ca pe char nu pot prelucra datele,iar limitele le voi folosi in mai jos in conditia de continuitate a algoritmului lui lee */ int pod,pod_min; // un pod si podul de lungime minima lee c[10000],v,p,start; //coada,vecinul,pozitia curenta si startul void citesc() { x>>n>>m; for(i=1;i<=n;i++) for(j=1;j<=m;j++) { x>>a [j]; b[j]=a[j]-48; }
} void scriu() {
for(i=1;i<=n;i++) { for(j=1;j<=m;j++) y<<setw(4)<<b[j]; y<<'\n';
} y<<"\n\n\n"; } void lee() { prim=ultim=0; c[0]=start; while(prim<=ultim) { p=c[prim]; prim++; for(k=0;k<4;k++) { v.lin=p.lin+dl[k]; v.col=p.col+dc[k]; //if(b[v.lin][v.col]!=0 && b[v.lin][v.col]<100 ) if(b[v.lin][v.col]==limita ) { b[v.lin][v.col]=b[v.lin][v.col]+100; ultim++; c[ultim]=v;
}
}
}
} void p1() { for(i=1;i<=n;i++) for(j=1;j<=m;j++) { if(b[j]!=0 && b[j]<100) { insule[b[j]]++; start.lin=i; start.col=j; limita=b[j]; //y<<limita<<' '; b[j]=b[j]+100; lee(); } }
} void lee2()/*am modificat potin lee-ul astfel incat de la start sa sa ia directiile pe rand si la fiecare directie sa mearga in liniie dreapnta pana cand gaseste sau nu gaseste ceva pt a fi numit pod; daca incepe din 1 apoi parcrurgem numai zero-uri pana la un 2,il consideram pod,daca il consideram pod ne interesam daca este de lungime minima... */
{ prim=ultim=0; c[0]=start; for(k=0;k<4;k++) { v.lin=start.lin+dl[k]; v.col=start.col+dc[k]; while(a[v.lin][v.col]==0) { pod++; v.lin+=dl[k]; v.col+=dc[k]; } if(a[v.lin][v.col]==2 && pod<pod_min) pod_min=pod; pod=0; }
} void p2() { for(i=1;i<=n;i++) for(j=1;j<=n;j++) { if(a[j]==1) { start.lin=i; start.col=j; lee2(); }
} y<<pod_min; }
int main() { citesc(); //scriu(); p1(); //scriu(); for(i=1;i<=3;i++) y<<insule<<" "; if(m<n) pod_min=m-2;//vad care ar putea fi lungimea maxima a unui pod else pod_min=n-2; p2();
return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•VladTiberiu
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #40 : Noiembrie 01, 2014, 12:49:08 » |
|
Imi explica si mie cineva de ce scrie N,M <= 100 si solutia mea ia 10 puncte pt a[102][102] , 88 puncte pe a[150][150], 70 puncte pe a[300][300] si 100 pentru a[256][256]  ? Si nu cumva o matrice de 256 pe 256 si o coada (cu 2 unsigned char-uri) depaseste 640 kbytes?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•blackodd
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #41 : Ianuarie 07, 2015, 16:43:28 » |
|
BAD POST. L.E: Cei care credeti ca algoritmul este corect dar totusi nu luati 100, declarati matricea mai mare. Pentru 3 matrici 101x101 am luat 88p, iar pentru 3 matrici 110x110 am luat 100p.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•tiby10
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #42 : Iulie 16, 2015, 21:39:52 » |
|
Am si eu o problema daca ma puteti ajuta: sursa mea ia pe 9 teste 4 puncte cu eroarea "lungime minima gresita", un test fiind "OK" (total 46p ): http://www.infoarena.ro/job_detail/1462033?action=view-source( am incercat sa iau si minimul de lungime a unui pod din subprogramul " podu'() ", ce face defapt si actualul subprogram din sursa de mai sus dar asa, ca chestie: http://www.infoarena.ro/job_detail/1462036?action=view-source si desigur, la fel: 46p ). Nu pot sa mi dau seama unde ar fi problema, in principiu ar trebui sa fie bine, si pe actualul exemplu imi da bine.
|
|
« Ultima modificare: Iulie 22, 2015, 08:31:24 de către Tibi Piscuc »
|
Memorat
|
|
|
|
•alinp25
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #43 : Ianuarie 05, 2016, 21:06:16 » |
|
Pe 8/10 teste imi da "Lungimea minima gresita"... Putin ajutor se poate? #include <iostream> #include <fstream> #include <queue> std::ifstream fin("insule.in"); std::ofstream fout("insule.out"); int n, m; //Linii, coloane int Map[105][105]; //Matrice std::queue < std::pair < int, int > > coada; //Coada std::queue < std::pair < int, int > > pod; //CoadaPentruPod const int di[4] = {1, -1, 0, 0}, //Deplasare pe linie dj[4] = {0, 0, 1, -1}; //Deplasare pe coloana int tipInsula; int insule[4], Lg = 999999; void Read(){ char c; fin >> n >> m; for (int i = 1; i <= n; i++){ for (int j = 1; j <= m; j++){ fin >> c; Map[i][j] = c - '0'; } } } bool OKinsula(int a, int b, int t){ if(Map[a][b] == t && a >= 1 && b >= 1 && a <= n && b <= m) return true; return false; } bool OKapa(int a, int b){ if(Map[a][b] == 0 && a >= 1 && b >= 1 && a <= n && b <= m) return true; return false; } bool apaInceputPod(int a, int b){ if (Map[a][b] == 0 && (Map[a-1][b] == 1 || Map[a+1][b] == 1 || Map[a][b-1] == 1 || Map[a][b+1] == 1 || Map[a-1][b] == -1 || Map[a+1][b] == -1 || Map[a][b-1] == -1 || Map[a][b+1] == -1)) return true; return false; } void numarInsule(){ int i_curent, j_curent; //Pastrarea pozitiei curente int i_urmator, j_urmator; //Pastrarea pozitiei urmatoare while (!coada.empty()){ i_curent = coada.front().first; j_curent = coada.front().second; coada.pop(); for (int directie = 0; directie < 4; directie++){ i_urmator = i_curent + di[directie]; j_urmator = j_curent + dj[directie]; if (OKinsula(i_urmator, j_urmator, tipInsula)){ coada.push(std::make_pair(i_urmator, j_urmator)); Map[i_urmator][j_urmator] *= -1; } } } } void verificaLungimea(){ for (int a = 1; a <= n; a++){ for (int b = 1; b <= n; b++){ if (Map[a][b] > 0 && (Map[a-1][b] == -2 || Map[a+1][b] == -2 || Map[a][b-1] == -2 || Map[a][b+1] == -2)){ if(Map[a][b] <= Lg){ Lg = Map[a][b]; } } } } } void calculeazaLungimea(){ int i_curent, j_curent; //Pastrarea pozitiei curente int i_urmator, j_urmator; //Pastrarea pozitiei urmatoare i_curent = pod.front().first; j_curent = pod.front().second; Map[i_curent][j_curent] = 1; while (!pod.empty()){ i_curent = pod.front().first; j_curent = pod.front().second; pod.pop(); for (int directie = 0; directie < 4; directie++){ i_urmator = i_curent + di[directie]; j_urmator = j_curent + dj[directie]; if (OKapa(i_urmator, j_urmator)){ pod.push(std::make_pair(i_urmator, j_urmator)); Map[i_urmator][j_urmator] = Map[i_curent][j_curent] + 1; } } } verificaLungimea(); } int main(int argc, char *argv[]){ Read(); for (int i = 1; i <= n; i++){ for (int j = 1; j <= m; j++){ if (apaInceputPod(i, j)){ pod.push(std::make_pair(i, j)); }else if (Map[i][j] > 0 && i >= 1 && j >= 1 && i <= n && j <= m){ tipInsula = Map[i][j]; switch (Map[i][j]){ case 1: insule[1]++; break; case 2: insule[2]++; break; case 3: insule[3]++; break; default: break; }; if(coada.empty()) Map[i][j] *= -1; coada.push(std::make_pair(i, j)); numarInsule(); } } } calculeazaLungimea(); fout << insule[1] << " " << insule[2] << " " << insule[3] << " " << Lg; return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•samoilescusebastian
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #44 : Decembrie 11, 2016, 19:24:59 » |
|
Buna seara !Am si eu o nedumerire,pentru exemplul urmator ce ar trebui sa afiseze programul? 6 7 1 0 0 0 3 2 0 0 1 1 0 3 1 3 3 3 3 0 0 0 2 2 0 3 3 0 0 0 2 2 0 3 0 1 1 2 0 0 0 0 1 0 Multumesc!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Nannyi
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #46 : Februarie 13, 2017, 12:44:14 » |
|
Nu stie cineva de ce primesc constant 0 puncte? #include <iostream> #include <fstream> using namespace std;
ifstream f("insule.in"); ofstream g("insule.out");
int dl[4]= {0,1,0,-1}; int dc[4]= {1,0,-1,0}; int v[250][250]; int x[4]; void Lee(int i,int j,int &mx,int n,int m) {
for (int di=0; di<4; di++) { int iu=i,ju=j,o=0; iu+=dl[di]; ju+=dc[di]; while (v[iu][ju]==0&&iu>-1&&ju>-1&&iu<n&&ju<m) { o++; iu+=dl[di]; ju+=dc[di]; } if (v[iu][ju]==2) if (o<mx&&o!=0) mx=o; } }
int main() { int n,m,a,mx=105; f>>n>>m; for (int i=0; i<n; i++) { f>>a; int j=0; while (a) { v[i][m-j-1]=a%10; a/=10; j++; } } for (int i=0; i<n; i++) for (int j=0; j<m; j++) { if (v[i][j]) if (v[i-1][j]!=v[i][j]&&v[i][j-1]!=v[i][j]) x[v[i][j]]++; if (v[i][j]==1) Lee(i,j,mx,n,m); } for (int i=1; i<4; i++) g<<x[i]<<' '; if (mx!=105) g<<mx; else g<<0; f.close(); g.close(); return 0; }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•nicolaefilat
Strain
Deconectat
|