Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Change Dir  (Citit de 5643 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
asoare_13
Vizitator
« : Aprilie 20, 2005, 12:01:12 »

Am si io o intrebare:

Knd intri de obicei intr-un mediu de dezvoltare(nu conteaza k e Turbo Pascal, Free PAscal, rhide, Borland C++, etc. ) te duce la directorul default al programului (care de obicei e ...\bin\ ) si ca sa skimbi directoru curent tre sa dai file>change dir> etc. ceea ce e enervant dak de exemplu ai toate problemele in alt folder, pe alta partitie si il cauti mereu de nebun... :lol:

Cum anume se poate skimba directoru asta default (BIN) ? de ex vreau sa mi se incarce default "C:\"

Stie cineva?
Memorat
ira
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Aprilie 20, 2005, 13:31:52 »

pai du-te la shortcut pe care-l ai mediul de dezvoltare respectiv, da-i properties-> program si pune la working calea unde vrei sa-ti salveze toate programele. sper ca te-am lamurit.
Memorat

and i say romania is my country...
asoare_13
Vizitator
« Răspunde #2 : Aprilie 20, 2005, 14:13:17 »

super tare, merci mult Very Happy
dar mai am o intrebare: cum fac sa nu-mi mai iasa din mediu de fiecare data knd primesc un instant message pe yahoo messenger :-/
Memorat
ira
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Aprilie 20, 2005, 14:49:04 »

mdea, asta si eu as vrea sa aflu. de fapt nu cred ca se poate... sau, se poate?   Think  o solutie ar fi sa lucrezi cu fereastra mica, da e prea naspa Smile
Memorat

and i say romania is my country...
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Aprilie 20, 2005, 17:09:00 »

stiam ca mediile au ca director curent cel din care le rulezi; daca le rulezi din line de comanda. Adica daca sunt in c:\x si rulez bc (sau c:\bc\bin\bc) din linie de comanda, se deschide BorlandC si sunt in directorul c:\x. (am incercat cu bp, fp, bc si rhide)
Sau, daca nu vrei sa le rulezi din line de comanda, poti sa iti faci un shortcut, care sa aiba la "start in" "." (asta inseamna directorul curent). In momentul in care rulezi shortcutul, o sa fii in directorul in care se afla shortcutul.

Ca sa scapi de faza cu messanger, incearca sa iti dezactivezi de la messanger optiunea sa "clipeasca" cand primesti mesaje noi! (in trillian poti sa scoti asta, in Y! sau MSN nu stiu/ nu am incercat)
Memorat
asoare_13
Vizitator
« Răspunde #5 : Aprilie 20, 2005, 17:18:40 »

merci, vali, da ma lamurisem deja...faza e k io deskid mediile de pe desktop dintr-un shortcut si de-aia imi trebuia Wink
iau la faza cu yahoo...nush dak din yahoo se rezolva...k nu numai la yahoo iese...ci de obicei knd se lanseaza un program si apare ceva pe desktop, imi iese din mediu (revine la windowed)
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Aprilie 20, 2005, 17:42:02 »

Nu cred ca se poate face ceva. Asa e facut Windowsu. Mie imi iese si din jocuri uneori Smile Faza asta cu atentionarea utilizatorului cand se deschide o fereastra noua (gen messenger) e uneori folositoare, alteori enervanta. Asta e...
Memorat
asoare_13
Vizitator
« Răspunde #7 : Aprilie 20, 2005, 17:44:43 »

Smile) e enervanta in timpul concursurilor  Mad
Memorat
diac_paul
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Aprilie 20, 2005, 19:07:02 »

Eu lucrez in fereastra de obicei... si chiar imi place. M-am obisnuit destul de repede si de-atunci nu mai am probleme de-astea. Daca rezolutia e de la vreo 1152X864 in sus atunci se poate lucra pe 12X16 (proprieties-> font->size) si se vede destul de mare, incape cam pe tot ecranul. Un avantaj ar mai fi ca nu se mai piedre timp cu alt-tabul care dureaza destul de mult de la o fereastra dos la una windows (pt a mai citi enuntul etc Tongue ).
Memorat
wickedman
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Aprilie 21, 2005, 00:33:50 »

heh...
bine ca nu stati pe yahoo messenger in timpul concursurilor  Rolling Eyes
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Aprilie 21, 2005, 02:17:18 »

Poate mai are un prieten cate o idee ...
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Aprilie 21, 2005, 07:52:15 »

lasa, ca faza cu prietenu si concursu e folositoare! Smile
dar in trillian pot sa ii scot atentionarea; asa ca nu ma deranjeaza
iar versiunea mea rhide, cand e in windowed mode si rulez un program cu el, crashuieste! (de compilat merge fara probleme)
Memorat
Vman
Echipa infoarena
Vorbaret

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Aprilie 21, 2005, 10:36:24 »

in yahoo poti dezactiva cate ceva de la Messenger->Preferences (ctrl+shift+P) -> Alerts & Sounds
in msn tools->options->general
Memorat
wickedman
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Aprilie 21, 2005, 14:58:35 »

Citat din mesajul lui: Vman
in yahoo poti dezactiva cate ceva de la Messenger->Preferences (ctrl+shift+P) -> Alerts & Sounds
in msn tools->options->general

that's futile
Memorat
rgrig
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #14 : Aprilie 21, 2005, 15:31:45 »

Citat din mesajul lui: asoare_13
merci, vali, da ma lamurisem deja...faza e k io deskid mediile de pe desktop dintr-un shortcut si de-aia imi trebuia

EDIT: grrr.. ar trebui sa citesc inainte sa scriu. Exact asta a zis Ira.

Daca tin eu bine minte una din proprietatile "link"-urilor din windows se cheama tocmai "working directory". Asa ca right click pe icoana de pe desktop si cauta respectiva proprietate.
Memorat
asoare_13
Vizitator
« Răspunde #15 : Aprilie 21, 2005, 16:50:04 »

ok, gata m-am lamurit, deja incepeti sa va repetati Tongue
va multumesc
Memorat
wickedman
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #16 : Aprilie 21, 2005, 18:23:41 »

Citat din mesajul lui: asoare_13
ok, gata m-am lamurit, deja incepeti sa va repetati Tongue
va multumesc

pe bune
du-te la shortcut pe care-l ai mediul de dezvoltare respectiv, da-i properties-> program si pune la working calea unde vrei sa-ti salveze toate programele. sper ca te-am lamurit.

Very Happy
Memorat
asoare_13
Vizitator
« Răspunde #17 : Aprilie 21, 2005, 18:32:06 »

mai explica-mi o data ... mai pe larg ... k sa fiu sigur k am inteles bine  Mr. Green
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: