Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: 781 Tablete  (Citit de 4633 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« : Decembrie 14, 2008, 14:32:10 »

Aici puteti discuta despre problema Tablete.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
DanielG
Strain


Karma: 2
Deconectat Deconectat

Mesaje: 10



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 14, 2008, 22:02:54 »

Test     Timp executie     Memorie folosita     Mesaj    Punctaj/test
1   0ms   12kb   OK   10
2   4ms   8kb   OK   10
3   4ms   8kb   OK   10
4   96ms   1808kb   OK   10
5   524ms   4972kb   Time limit exceeded.   0
6   4ms   488kb   OK   10
7   124ms   2196kb   OK   10
8   328ms   3428kb   OK   10
9   480ms   4972kb   Time limit exceeded.   0
10   584ms   4968kb   Time limit exceeded.   0
Punctaj total   70

De ce da imi da TLE pe testul 9 daca se incadreaza in timp? Neutral
Memorat
CezarMocan
Nu mai tace
*****

Karma: 252
Deconectat Deconectat

Mesaje: 567



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 14, 2008, 22:07:22 »

S-a mai discutat, timpii afisati in monitor nu sunt exacti. Poti sa ai incredere in evaluator, iti calculeaza bine timpul de executie. Incearca sa mai optimizezi. Altora le-a intrat fara probleme.
Memorat
DanielG
Strain


Karma: 2
Deconectat Deconectat

Mesaje: 10



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 15, 2008, 00:12:56 »

S-a mai discutat, timpii afisati in monitor nu sunt exacti. Poti sa ai incredere in evaluator, iti calculeaza bine timpul de executie. Incearca sa mai optimizezi. Altora le-a intrat fara probleme.

Merci pentru lamurire... Smile
Memorat
alex23
Strain


Karma: -7
Deconectat Deconectat

Mesaje: 13



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Decembrie 15, 2008, 20:58:21 »

Stiu ca nu puteti sa-mi dati testele dar mi-ati putea da macar un indiciu la ce gresesc in rezolvarea asta #232607? Toate testele facute de mine dau solutii corecte... Brick wall
Memorat
crus
Strain
*

Karma: 3
Deconectat Deconectat

Mesaje: 44



Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Decembrie 15, 2008, 21:05:14 »

mai incearca problema, nu e grea, nu intreba rapid pe forum ce nu iti iese Thumb up
Memorat
stef2n
Nu mai tace
*****

Karma: 218
Deconectat Deconectat

Mesaje: 641



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Decembrie 15, 2008, 21:17:24 »

M-am uitat pe solutia ta si pentru unele teste afisezi si numere mai mari decat N * N, nu doar intre 1 si N * N. Da-ti mai multe teste mici sa te convingi. Smile
Memorat

Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
gabor_oliviu1991
Nu mai tace
*****

Karma: 28
Deconectat Deconectat

Mesaje: 200



Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Decembrie 16, 2008, 00:48:56 »

coloana k trebuie sa aiba de asemenea elementele in ordine crescatoare?... Huh
Memorat
stef2n
Nu mai tace
*****

Karma: 218
Deconectat Deconectat

Mesaje: 641



Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Decembrie 16, 2008, 02:21:11 »

Nu
Memorat

Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
SleepyOverlord
Client obisnuit
**

Karma: 10
Deconectat Deconectat

Mesaje: 59



Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Decembrie 16, 2008, 12:46:21 »

S-a mai discutat, timpii afisati in monitor nu sunt exacti. Poti sa ai incredere in evaluator, iti calculeaza bine timpul de executie. Incearca sa mai optimizezi. Altora le-a intrat fara probleme.

De fapt, toti cei care au facut in Pascal, au luat 70... (din ce am vazut pana acuma). Motivul este, ca scrierea in fisier merge muuult mai lent in Pascal, am reusit sa rezolv problema de 100 in Pascal folosind buffer la scriere (si nemodificand altceva).
Memorat

God is dead - Nietzsche
Nietzsche is dead - God
SilverMoon
Strain


Karma: -9
Deconectat Deconectat

Mesaje: 9



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Decembrie 16, 2008, 18:44:06 »

S-a mai discutat, timpii afisati in monitor nu sunt exacti. Poti sa ai incredere in evaluator, iti calculeaza bine timpul de executie. Incearca sa mai optimizezi. Altora le-a intrat fara probleme.
Pai nu e facut cu timer de mare acuratete (Performance Counter)? Think
Memorat
bogdan2412
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 410
Deconectat Deconectat

Mesaje: 951



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Decembrie 16, 2008, 18:55:06 »

In primul rand evaluarea e sub linux.

Programului ii este masurat exact timpul in care foloseste procesorul, in monitor doar sunt afisati cu erori de cateva milisecunde. De asemenea, programul este oprit imediat ce depaseste timpul de executie, nu se asteapta sa termine executia.
Memorat
alexandru92
Nu mai tace
*****

Karma: -191
Deconectat Deconectat

Mesaje: 496



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Ianuarie 04, 2009, 18:44:29 »

Ma  poate  ajuta cineva?  Am vazut  solutia  oficiala  dar  vreau sa  o rezolv singur, sa  zic, dar  tot trec de  limita  de  timp  Brick wall:
Eu  m-am  gandit la  urmatoarea  rezolvare:
Pun  pe  coloana   k   un  elemnt  par  a.i    sa  pot  pune  elemtele   de la  k-1......1 daca  nu  se  poate  trec la  urmatorul element  par  si verific daca  pot
Ca sa  nu folosesc de  2  ori  acelasi  nr   folosesc vectorul  uz cu semnificatia  uz[ i ]=0  nefolosit  uz[ i ]=1  folosit.
Si  la  afisarea  afisez  matricea  pana  la k  apoi afisez  numerele  ramase  care vor fi  >de cat cele puse  in  partea  opusa
Aici   gasiti  implementarea:
Cod:
#include<stdio.h>
#define InFile "tablete.in"
#define OutFile "tablete.out"
#define Nmax 1000
FILE *fin=freopen(InFile,"r",stdin),*fout=freopen(OutFile,"w",stdout);
long  a[Nmax+1][Nmax+1];
int   n,K,uz[Nmax*Nmax+2];
void Tablete(int i)
   {if(i==n+1) return;
    int ok=1;
    long nr=i*K%2==0?i*K:i*K+1,lg=0,j,v[Nmax+1],nr2;
    do
     {if(!ok)
        {nr+=2; for(j=1;j<=lg;j++) uz[v[i]]=0;}
      ok=1;
      if(uz[nr]) while(uz[nr]&&nr<=n*n) nr+=2;
      a[i][K]=nr; uz[nr]=1; v[++lg]=nr;
      for(j=K-1;j>=1&&ok;j--)
         {nr2=a[i][j+1]-1;
          if(uz[nr2]) while(uz[nr2]&&nr2>=1) nr2--;
          if(nr2<=1&&j>1) ok=0;
            else {a[i][j]=nr2; uz[nr2]=1; v[++lg]=nr2;}
         }
     }while(!ok);
    Tablete(i+1);
   }
int main()
  {long i,j,nr;
   scanf("%d %d",&n,&K);
   fclose(fin);
   Tablete(1);
   for(i=1;i<=n;i++)
      {nr=n-K;
       for(j=1;j<=K;j++) printf("%ld ",a[i][j]);
           for(j=a[i][K];j<=n*n&&nr;j++)
              if(!uz[j]) {printf("%ld ",j); uz[j]=1; nr--;}
       printf("\n");
      }
   fclose(fout);
  }
[Editat de admin] aveti grija sa se vada textu calumea cand postati. [i ] (fara spatiu) inseamna italic pe forum, puneti spatii...
« Ultima modificare: Ianuarie 06, 2009, 16:25:44 de către alexandru » Memorat
codrin
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 11



Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Martie 12, 2009, 14:36:25 »

iau doar 50/100 dar nu inteleg unde gresesc  Read This! Read This! Fighting Fighting


gata Banana Banana Dancing Dancing

[editat] ne bucuram pentru tine, dar nu mai posta consecutiv. Foloseste optiunea "modifica"
« Ultima modificare: Martie 12, 2009, 15:02:12 de către Sima Cotizo » Memorat
andrici_cezar
De-al casei
***

Karma: -47
Deconectat Deconectat

Mesaje: 121



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Martie 25, 2009, 14:06:48 »

am citit articolul despre aceasta problema,dar tot nu inteleg tabelul pentru k par si n impar/par
Memorat
miculprogramator
Nu mai tace
*****

Karma: 65
Deconectat Deconectat

Mesaje: 306



Vezi Profilul
« Răspunde #15 : Iulie 24, 2009, 18:23:10 »

am citit articolul despre aceasta problema,dar tot nu inteleg tabelul pentru k par si n impar/par

Aceeasi problema o am si eu.  sad

Nu-mi dau seama care parte trebuie completata si nici cu ce.

a11  a12  a13  a14
a21  a22  a23  a24
a31  a32  a33  a34
a41  a42  a43  a44

Ar putea cineva sa-mi boldeze partea care se completeaza dupa reguli si sa-mi explice cum ? Din tabel nu inteleg ...  Confused
Memorat
xtreme
De-al casei
***

Karma: -26
Deconectat Deconectat

Mesaje: 118



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Iulie 24, 2009, 19:30:36 »

am citit articolul despre aceasta problema,dar tot nu inteleg tabelul pentru k par si n impar/par
Ar putea cineva sa-mi boldeze partea care se completeaza dupa reguli si sa-mi explice cum ? Din tabel nu inteleg ...  Confused
Daca completezi matricea de genu:
pt n
1 2 3 ...  n
.
.
.
n^2-(n-1) ... n^2.
Ce schimbari poti sa ii faci ca sa respecte conditiile din enunt?(am descoperit singur solutia asta si nu e cu formule)
« Ultima modificare: Iulie 29, 2009, 12:41:54 de către raziel » Memorat
Alexa_ioana_14
Strain
*

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 37



Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Septembrie 15, 2009, 20:29:35 »

Cat trebuie sa dea o sursa de 100 pct pt k=1 sau pt n impar si k=n?
Trebuie sa fie doar coloana k para sau pot sa am mai multe coloane pare (inclusiv k)?
« Ultima modificare: Septembrie 15, 2009, 20:53:06 de către Antoche Ioana Alexandra » Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Septembrie 15, 2009, 20:52:31 »

Exista solutie pentru cazurile precizate de tine si poti avea mai multe coloane pare.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
Alexa_ioana_14
Strain
*

Karma: 6
Deconectat Deconectat

Mesaje: 37



Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Septembrie 15, 2009, 20:53:47 »

ok, multumesc!  Smile

LE: dak pe fiecare linie treb sa am a (i,j)<a(i,j+1) si k=1, avand in vedere ca numerele nu se repeta si trebuie sa le folosesc pe toate de la 1 la n^2, atunci cum il folosesc pe 1? 1 e minim!
De asemenea, dak am n impar n*n=impar. elementele fiind in ordine crescatoare n*n=max in acelasi timp nu il pot avea pe ultima poz (unde se presupune ca e un elem par).
« Ultima modificare: Septembrie 15, 2009, 21:00:21 de către Antoche Ioana Alexandra » Memorat
wefgef
Nu mai tace
*****

Karma: 1049
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3.008


razboinicu' luminii


Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Septembrie 15, 2009, 23:25:20 »

Se pare ca m-am grabit si am spus prostii.

Nu exista solutie pentru K = 1, si nici pentru K = N cand N este impar.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines