Pagini: 1 [2]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Ce facultate imi recomandati dupa liceu?  (Citit de 16589 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
rgrig
De-al casei
***

Karma: 46
Deconectat Deconectat

Mesaje: 144



Vezi Profilul WWW
« Răspunde #25 : Martie 21, 2005, 17:10:54 »

Citat din mesajul lui: Fr3eM4n
niciodata n-am inteles ce are lumea cu nickul meu


Vezi http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html#style
Un citat:
Citat
Finally, a few things not to do.
  (1) Don't use a silly, grandiose user ID or screen name.
  (2) Don't get in flame wars on Usenet (or anywhere else).
  (3) Don't call yourself a ‘cyberpunk’, and don't waste your time on anybody who does.
  (4) Don't post or email writing that's full of spelling errors and bad grammar.
The only reputation you'll make doing any of these things is as a twit.


Nick'ul tau is "on the edge of rule 1". Si e oarecum normal pentru un nickname pe care l-ai ales cand aveai doar 14 ani.

Mai trist e ca in ultimul timp au aparut persoane pe forumul asta care incalca cu regularitate (2) si (4).

In caz ca te intrebi cine mai e si "Eric Steven Raymond" iti spun doar ca probabil folosesti soft scris de el fara sa stii (banuiesc ca ai email). La http://www.catb.org/~esr/writings/taoup/html/ gasesti o carte frumoasa de acelasi autor. Este o carte ce trebuie macar rasfoita de oricine scrie programe pentru UNIX.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace
*****

Karma: 351
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1.799



Vezi Profilul
« Răspunde #26 : Martie 21, 2005, 17:21:04 »

Smile Linkul asta l-am pus si eu in sectiunea resurse web, dar cateodata nu respect nici eu regulile respective. Oricum ce vroiam sa zic e ca documentul e misto.
Memorat
cristi8
Vizitator
« Răspunde #27 : Martie 21, 2005, 22:30:13 »

da, citisem aia ( datorita lui Cosmin Smile ), si stiu ca nu e un nick foarte serios.. il tin doar ca amintire.. si pana la urma mi se pare fun... mai ales cand se gaseste cineva ca Matrix sa-mi faca observatie. Very Happy
Memorat
Matrix
Strain
*

Karma: -3
Deconectat Deconectat

Mesaje: 41



Vezi Profilul
« Răspunde #28 : Martie 21, 2005, 22:59:09 »

"" .. il tin doar ca amintire..  ""
 :lol:
Memorat
LucAnd
Strain
*

Karma: -1
Deconectat Deconectat

Mesaje: 26



Vezi Profilul
« Răspunde #29 : Septembrie 21, 2005, 20:08:42 »

Faza cu facultate peste hotare e destul de posibila pentru un roman (excluzand MIT) daca folosesti algoritmul urmator : in liceu faci multe activitati extrascolare care sa le poti folosi ca sa primesti visa de studii , iti alegi o facultate mai slaba in sua axata pe info , in primii 2 ani muncesti din greu sa-ti platesti taxele (nu-ti fa griji se cauta oameni tineri cu capacitati IT pe acolo la greu si poti sa platesti si in rate  ) , dupa 2 ani din cauza diferentelor de nivel de educatie dintre Romania si SUA (americanii fac in primii doi ani de facultate ce facem noi in a X si a XII plus inca cate putin pe ici colo Very Happy  nice to be romanian),si daca muncesti destul  o sa iei bursa .Dupa aia iti alegi o facultate mai buna la care sa iei bursa, te transferi si mai faci acolo 2 ani .
Deja poti spune ca esti realizat da daca vrei sa fii ceva si ai stofa , mai faci 2 ani masteratu si alti doi ani doctoratu (nu-ti fa grij ultimi patru ani nu is ca scoala normala , is o serie de serale si seminare) si pe urma poti trai fericit pana la danc batranete . Dar bineinteles iti trebuie stofa , cei care au facut ceva la viata lor la ONI in numa buni de asa ceva dar sa se tina de info , lucru care nu cred ca e o problema , dar daca sti in liceu asta e prioritatea dupa info activitati extrascolare ca americanii si chiar europenii casca ochii bine la astea , zic ca tre sa ai o personalitate solida si sa fii priceput la mai multe .
Eu oricum plec ca unchiu meu care e acolo s-a ocupat sa am un loc rezervat la Portland University da de anu asta ma apuc sa fac basket , jurnalism , web design etc , ca sa primesc viza .
In europa poti pleca cica cu 2000$ daca esti admis la o facultate in romania dar mai mult nu stiu. Oricum trebuie bani ca numai la noi se face scoala la stat si e bine asa , da daca iei bursa (si e foarte probabil ) te-ai scapat , ca la ei bursele is burse frate , cat sa traiesti bine
Memorat
iandrei
Strain


Karma: 1
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« Răspunde #30 : Octombrie 19, 2005, 15:05:52 »

As spune ca Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti este o alegere destul de buna. Bineinteles, pentru cei care planuiesc sa fie multumiti de ea (adica sa se astepte sa trebuiasca sa invete si fizica, si altele, dar sa fie impacati cu gandul si chiar sa le placa). Si mai e o chestie: multa lume se asteapta sa invete in facultate lucruri particulare si nu principii generale. De exemplu, .NET nu e un lucru de invatat in facultate, dar C/C++ si proiectarea sistemelor de operare sunt. Daca vrei sa te angajezi ca webdesigner sau programator la o firma cu soft-uri de contabilitate, normal ca nu o sa-ti foloseasca prea mult ce ai facut in facultate, in mod direct. Iar astea sunt doar cele mai banale exemple, pentru ca probabil doar in domeniile teoretice vei folosi ce inveti in facultate in mod direct. Parerea mea este ca tehnologiile vin si trec, si ar trebui sa fim mai putin preocupati de studierea in amanunt a unei tehnologii anume la varsta asta, ci de studierea problemelor clasice de informatica (si nu ma refer numai la cele din algoritmica). Cunostiintele din facultate te slujesc asa cum le pui tu sa le slujeasca.

Mult succes in alegerea facultatii! (da, eu sunt la A&C).
Memorat
fbkk
Client obisnuit
**

Karma: -13
Deconectat Deconectat

Mesaje: 72



Vezi Profilul
« Răspunde #31 : Decembrie 04, 2005, 20:34:27 »

Citat
.NET nu e un lucru de invatat in facultate, dar C/C++ si proiectarea sistemelor de operare sunt.


Parerea ta !

Citat
Daca vrei sa te angajezi ca webdesigner sau programator la o firma cu soft-uri de contabilitate, normal ca nu o sa-ti foloseasca prea mult ce ai facut in facultate, in mod direct. Iar astea sunt doar cele mai banale exemple, pentru ca probabil doar in domeniile teoretice vei folosi ce inveti in facultate in mod direct.


"normal ca nu o sa-ti foloseasca prea mult ce ai invatat in facultate", nu mi se pare deloc normal, inseamna ca pierzi 4-5 ani din viata ta daca nu o sa-ti foloseasca la nimik ce ai invatat in facultate, sau aproape la nimik.

C/C++ si proiectarea sistemelor de operare sunt  Raised eyebrow cate sisteme de operare proiectati voi zilnic ca eu pana acum n-am proiectat nici unu' , cate sisteme de operare proiectate de studenti (programatori) romani stiti voi , ca eu nu shtiu nici unul.
Ideea e ca sistemele de operare sunt relativ putine si cererea e foarte mica comparativ cu aplicatiile de contabilitate, cati studenti o sa ajunga sa lucreze la un sistem de operare in cariera lor (putini), cati o sa ajunga sa lucreze la un program de contabilitate (aproape toti).

C/C++ limbaje excelente , senzationale , la vremea lor , tehnologia le-a cam luat-o inainte si a aparut C#.
Intrebare  de bun simt de ce sa pierzi 3-4 ore sa faci cu C++ ce poti face cu C# intr-un sfert de ora ?
"Bine dar nu poti scrie un sistem de operare in C# !", Microsoftul nu ar fi de acord Singularity OS
Concluzia pe care eu o trag : la facultate pierzi foarte multa vreme sa inveti tehnici si tehnologii invechite, pentru ca profesorii universitari sunt prea lenesi sa invete ceva nou.(in Romania) si inveti si multe lucruri folositoare cum sunt algoritmi sau tehnici care nu sunt depasite de 10 -15 ani .

".NET nu e de invatat in facultate", de ce nu e cea mai buna tehnologie de la painea feliata, dar lasand asta la o parte , presupun ca MFC-ul care se face in unele facultati bucurestene este de invatat, ca doar e C++, NU ?
Doar ca MFC are putine a face cu C++ ci mai degraba MSVC -ul ala urat din Vs 6.0.

iandrei : poate-mi explici si mie cu ce e mai bun MFC (sau chiar ATL, desi nush unde se face ATL) decat .NET, cu ce e mai bun C/C++ decat C# si de ce crezi tu ca in romania e bine sa nu invatam ceva folositor la facultate ? (probabil ca sa ingrosam randurile somerilor , in conditile in care shtiu personal pe cineva care desi a avut note f bune in facultatea politehnica pe care a absolvit-o nu s-a putut angaja deoarece a picat la probele practice din cadrul interviurilor pe care le-a sustinut )

Dar oricum noi tre sa ne bucuram ca avem ocazia sa invatam in facultate , 2000 de matematici (pe care le uitam in 2 ani dar ce mai conteaza), 100 de fizici (care ne folosesc cat o lobotomie) si C/C++ (adika MFC k aia mai inteleg si profii ceva), AI, si proiectarea sistemelor de operare, si dupa aia ne incadram in cadrul tinerilor din romania , adik someri cu diploma. Wink

Bine asha !
Memorat

No one should have to code the same thing twice !
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #32 : Decembrie 05, 2005, 11:20:15 »

[nu am citit toata discutie, dar ma leg de ce mi-a atras atentia]

Tu cu proiectarea sistemelor de operare nu ti-ai ales deloc un exemplu bun
La facultate tocmai asta e, nu inveti DOAR lucruri practive (desi e drept, ca ar fi bine sa se faca mai multe chestii practice), dar de exemplu, la sistemele de operare, inveti astfel structura calculatorului, inveti si tu cum se administreaza memoria, inveti si tu ce sunt alea semafoare..
Da, este adevarat, daca vrei sa devii web designer, nu iti trebuie toate asta... dar daca veri sa fii web designer, de ce te mai duci la facultate?!
Apoi legat de aceasta "cerere" de OS.. cred ca tu te limitezi doar la PC..
Pe lumea asta sunt o groaza de "dispozitive", care daca vrei sa le programezi, iti trebuie cunostiinte care le inveti la proiectarea de sisteme de operare (am amintit mai sus managementul de memorie and the others)
Prin "dispozititve" ma refer la o groaza de chestii, de la centrale telefonice digitale, la mobile, de la PC, la DVD-playerul de la televizor..
Memorat
fbkk
Client obisnuit
**

Karma: -13
Deconectat Deconectat

Mesaje: 72



Vezi Profilul
« Răspunde #33 : Decembrie 05, 2005, 16:42:21 »

Corect, lucruri ca IPTV sau Sat-Nav au nevoie de Software integrat, pentru crearea acestui soft este intr-adevar nevoie de cunostiinte legate de sisteme de operare, poate ca aceste lucruri ar trebui sa se faca in facultate.
Si nu zic sa se predea webdesign la facultate, dar in acelasi timp nu cred ca un absolvent al unei facultati de informatica poate sa nu shtie cum sa scrie un HTML pentru un site sau sa proiecteze o baza de date mai complexa sau sa nu shtie cateva tehnologii de actualitate (si prin tehnologie nu ma refer doar la platforme cum ar fi .NET , PHP, windows sau mai shtiu eu ce, dar si la tehnici de scriere a codului , structuri moderne de date, best practices, coding standards, etc.) lucruri a caror importanta studentii de multe ori o pierd.
Memorat

No one should have to code the same thing twice !
mindphobia
Vizitator
« Răspunde #34 : Decembrie 06, 2005, 22:34:34 »

Citat
cate sisteme de operare proiectati voi zilnic ca eu pana acum n-am proiectat nici unu' , cate sisteme de operare proiectate de studenti (programatori) romani stiti voi , ca eu nu shtiu nici unul.
Ideea e ca sistemele de operare sunt relativ putine si cererea e foarte mica comparativ cu aplicatiile de contabilitate, cati studenti o sa ajunga sa lucreze la un sistem de operare in cariera lor (putini), cati o sa ajunga sa lucreze la un program de contabilitate (aproape toti).


Citat

Concluzia pe care eu o trag: la facultate pierzi foarte multa vreme sa inveti tehnici si tehnologii invechite, pentru ca profesorii universitari sunt prea lenesi sa invete ceva nou.(in Romania) si inveti si multe lucruri folositoare cum sunt algoritmi sau tehnici care nu sunt depasite de 10 -15 ani.


Concluzia pe care o trag eu citind ce scrii tu e ca faci parte din randul celor "debusolati, dar rau de tot!".

FYI, not all software are born equal. A compara sistemele de operare cu aplicatiile de contabilitate avand criteriu de comparatie cererea lor pe piata denota o viziune simplista, foarte limitata a domeniului despre care discuti cu atat patos - parerea mea.  Iti mai spun un mic secret, dar sa nu-l mai spui la nimeni: a spune ca C/C++ sunt limbaje invechite denota lipsa de experienta in dezvoltarea de software.

Probabil toata pledoaria ta e datorata faptului ca vezi domeniul asta in alb si negru: ce se "cere" si ce nu se "cere".

Aduci ca argument in favoarea renuntarii la cursurile de sisteme de operare, faptul ca nimeni din cei care urmeaza cursul nu o sa dezvolte un sistem de operare. (Apropo, la fel cum gandesti tu a gandit si Basescu atunci cand a propus sa se predea Oracle in liceu, in loc de Pascal. Tot la ce "cere" piata s-a gandit.) Cu toate acestea spui ca in facultate inveti multe lucruri folositoare cum sunt algoritmi sau tehnici care nu sunt depasite de 10-15 ani.

Exercitiu: faci matale un drum pe la companiile care dezvolta software si-i intrebi pe dezvoltatori cat de des folosesc in dezvoltarea "de zi cu zi" acei algoritmi si tehnici de programare pe care-i mentionezi tu. Raspunsul o sa te surprinda: o fac foarte rar.  Punand cap la cap lucrul asta si mica ta idee de a se preda numai ce se foloseste si/sau ce "cere" piata, rezulta ca algoritmii si tehnicile de programare mentionate de tine nu ar trebui sa se predea in facultate. Atentie! Nu am spus ca nu sunt utile sau ca sunt invechite, ci am spus ca nu se folosesc atat de frecvent pe cat sustii tu. Inseamna asta ca nu trebuie predate? Cu siguranta ca nu! Poate citind asta iti tragi singur un semnal de alarma in legatura cu ideile tale despre ce ar trebui predat si ce nu ar trebui predat in facultate.

In facultate se predau (ca sa te citez) "lucruri a caror importanta studentii de multe ori o pierd." (ar trebui spus "studentii si elevii" pentru ca inca nu esti student).

As putea sa mai scriu cateva pagini bune pentru a-ti explica de ce e bun un curs de sisteme de operare in facultate chiar si pentru cei ca tine care viseaza numai .NET si tehnologii "la moda"/"cool" noaptea si care nu o sa dezvolte niciodata un sistem de operare, dar realizez ca mi-as pierde timpul deoarece tu crezi ca "stii tu mai bine".

Succes in invatarea numai a tehnologiilor pe care le "cere" piata!
Memorat
cristi8
Vizitator
« Răspunde #35 : Decembrie 06, 2005, 22:59:15 »

mindphobia, am citit doar ultima parte a postului tau (nu mai pot de somn), si parca tu ai impresia facultatea ar trebui sa scoata numai profesionisti, si facultatea e numai pentru "elita"..
uite, eu am multi colegi (sunt a 12a) care tot lucreaza la info in limbaje mai de nivel inalt.. si ei pe langa ca nu ar intelege un curs de sistem de operare, nici macar utilitatea nu i-ar vedea-o..
si asa e majoritatea, nu cauta sa aprofundeze lucrurile atat de mult si nu sunt interesati de sistemele de operare.. nici macar unii profi.

Citat
Probabil toata pledoaria ta e datorata faptului ca vezi domeniul asta in alb si negru: ce se "cere" si ce nu se "cere".

..cred ca e invers..
chiar are importanta viitorul majoritatii studentilor si nivelul lor de intelegere..
Memorat
greco
Nu mai tace
*****

Karma: 144
Deconectat Deconectat

Mesaje: 434



Vezi Profilul
« Răspunde #36 : Decembrie 07, 2005, 00:03:54 »

Pai facultatea trebuie sa fie pentru elite... e o problema serioasa ca in ultima vreme majoritatea ajunge la facultate si nimeni nu isi doreste sa faca si zidarie si tamplarie, fiecare dupa cum il duce capul.
Memorat

Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late.
mindphobia
Vizitator
« Răspunde #37 : Decembrie 07, 2005, 01:55:34 »

Citat din mesajul lui: cristi8
mindphobia, am citit doar ultima parte a postului tau (nu mai pot de somn), si parca tu ai impresia facultatea ar trebui sa scoata numai profesionisti, si facultatea e numai pentru "elita"..
uite, eu am multi colegi (sunt a 12a) care tot lucreaza la info in limbaje mai de nivel inalt.. si ei pe langa ca nu ar intelege un curs de sistem de operare, nici macar utilitatea nu i-ar vedea-o..
si asa e majoritatea, nu cauta sa aprofundeze lucrurile atat de mult si nu sunt interesati de sistemele de operare.. nici macar unii profi.


Se pare ca nici tu (din cauza oboselii) nu ai inteles substanta mesajului meu. Nu era vorba de elite aici si nu era vorba nici de aprofundarea lucrurilor "atat de mult". Ideea apropo de exemplul cu sisteme de operare nu trebuie inteleasa gresit ca "trebuie si cursul de sisteme de operare aprofundat daca vrei sa fii profesionist". NU asta era ideea.

Ideea era ca acel curs de sisteme de operare (impreuna cu altele, acesta e luat ca un singur exemplu) iti aduce la cunostinta niste concepte care te vor ajuta in dezvoltarea de software, chiar daca tu dezvolti software care nu are nici o legatura intima cu sistemul de operare. Si nu trebuie sa aprofundezi informatia prezentata in curs, nici sa fii interesat de sisteme de operare, nici sa dezvolti un sistem de operare.

Ceea ce multi nu realizeaza aici este ca nu e atat de importanta cunoasterea tehnologiei X (.NET, Java, AJAX, name-it) pe cat este importanta cunoasterea conceptelor pe baza carora sunt construite toate tehnologiile hot din ziua de azi. Si asta face facultatea: prezinta concepte, folosindu-se de anumite tehnologii pentru a ilustra conceptele respective.

You're missing the big picture here, guys.
Memorat
svalentin
Nu mai tace
*****

Karma: 88
Deconectat Deconectat

Mesaje: 704



Vezi Profilul
« Răspunde #38 : Decembrie 07, 2005, 10:07:40 »

Citat din mesajul lui: mindphobia
Ideea era ca acel curs de sisteme de operare (impreuna cu altele, acesta e luat ca un singur exemplu) iti aduce la cunostinta niste concepte care te vor ajuta in dezvoltarea de software, chiar daca tu dezvolti software care nu are nici o legatura intima cu sistemul de operare. Si nu trebuie sa aprofundezi informatia prezentata in curs, nici sa fii interesat de sisteme de operare, nici sa dezvolti un sistem de operare.
[...]
You're missing the big picture here, guys.


Cam asta am vrut si eu sa spun cu postul meu!

[for all posts]
Multumesc mindphobia, eu nu as fi avut rabdarea sa stau sa scriu tot ce ai scris tu... iti impartasesc ideile Smile
Memorat
cristi8
Vizitator
« Răspunde #39 : Decembrie 07, 2005, 20:42:51 »

Smile acum m-am prins ce vroiai sa spui..
..da, ai mare dreptate..
Memorat
parvu_petru
Strain


Karma: 1
Deconectat Deconectat

Mesaje: 4



Vezi Profilul
« Răspunde #40 : Decembrie 14, 2005, 09:50:34 »

eu iti sugerez facultaeta de informatica din iasi
Memorat
Pagini: 1 [2]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines