•flmanea
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #3 : Februarie 02, 2008, 13:56:57 » |
|
Cateva precizari referitoare la primul post de pe acest thread: - Faptul ca traim in Romania este o explicatie valida pentru multe lucruri, insa nu se poate aplica si in acest caz. Nu inteleg de ce ar fi normal ca un elev care a facut 1/20 dintr-un examen (oricare ar fi acela) sa il promoveze. Realitatea este ca acei elevi, la acel moment, nu au fost suficienti de pregatiti, deci nu aveau de ce sa mearga la ONI. Decizia ca ei totusi sa fie acceptati a fost luata mai mult pentru a-i incuraja sa lucreze/invete mai mult, si sa mai participe la olimpiada si in viitor, in nici un caz pentru ca punctajul i-ar fi calificat. - Nu trebuia ca toti cei care au luat peste 50 de puncte sa mearga la ONI (la clasele 5,6,7), dar avand locuri ramase libere de la clasa a 8-a, unde, repet, nu au existat 40 de elevi cu punctaj decent macar, am decis sa redistribuim acele locuri. Pentru asta am ales o limita comuna la toate cele 3 clase (cea de 50 de puncte), si am tras linia. De ce 50 de puncte? Pentru ca pare un punctaj rezonabil. Pe scurt: nu s-a decis mai intai sa mearga toti cu peste 50 de la clasele 5-7, si apoi am umplut cu ce a ramas de la a-8a, ci invers: nu am putut strange 40 de elevi de la a 8-a si apoi am redistribuit locurile ramase la ceilalti. - In loc sa ne lamentam ca nu ne-am calificat pentru ca traim in Romania e preferabil sa lucram mai mult, sa ne imbunatatim performantele. Probabil daca nu locuiam in Romania, linia s-ar fi tras la 100 sau mai sus, si am fi avut un ONI cu 50 de elevi in total: cei care au dovedit in proba ca sunt capabili de performanta. - In fine, trebuie sa mai intelegem un lucru. Nu am reusit la o proba acum, nu e nici o problema: sanse mai sunt. Trebuie insa sa lucram mai mult, sa ne pregatim mai bine, si nu in ultimul rand, sa ne pregatim si psihic pentru a face fata tensiunii unui concurs gen olimpiada. Poate printre cei care nu au facut bine la OJI sunt oameni care au rezultate bune in general, insa ei trebuie sa fie pregatiti sa faca bine si in ziua concursului: doar asa vor putea spera la performante cunatificabile in premii, medalii, etc.
|