Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Cum se abordeaza programarea?  (Citit de 2399 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
gothik12
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Ianuarie 20, 2008, 21:43:56 »

Intrebare de baraj pentru toti cei care se cred buni in C++ sau in programare: care e secretul?  Very Happy . De unde ar trebui sa incep, ce ar trebui sa fac, cum abordez niste probleme? De documentatii si de resurse sunt satul...nu am rezultate deloc...alea ma iau tare si direct...

Nu ma pricep deloc cu programarea. Insa nici atat de prost nu sunt incat sa nu inteleg ce vrea limbajul...cu ala ma inteleg bine...algoritmii aia sunt tot...sau ma insel eu.

Am cautat pe-aici probleme simple...n-am gasit... Huh

Astept cu mare interes un raspuns luminator  Very Happy

« Ultima modificare: Ianuarie 20, 2008, 21:47:06 de către Barbulescu Mihai » Memorat
skyel
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Ianuarie 20, 2008, 23:39:04 »

Nu e vorba de a te crede bun in C++. Programarea nu se rezuma doar la un limbaj de programare, cum nu se rezuma doar la limbajele de programare. Degeaba scrii cod in al mai tare al mai mare limbaj cand nu stii lucrurile behind the scenes(algoritmica, cum functioneaza un calculator[de ce face ceea ce face, de ce nu]).

Cat despre sfaturi: Eu personal iti zic sa nu grabesti lucrurile, adica daca gasesti in oras una din cartile gen "Invata programare in 1/n zile"(n->infinit) nu inseamna ca a dat norocul peste tine. Cum zicea si Cosmin Negruseri pe blog la un moment dat(parca, sper sa nu ma insel) programarea se invata intr-o viata. Eu personal nu am mai deschis un IDE de C doar ca sa ma antrenez(adica sa intru in editor inainte sa stiu ce vreau sa fac) din octombrie, iar asta nu pentru ca nu mi-ar placea, dar momentan sunt ocupat cu chestii care pe termen scurt sunt mai importante si isi vor pune si amprenta definitiv asupra "carierei" din programare. Revenind daca nu ai absolut nici o idee la problemele de pe InfoArena si ti se pare ca ce se discuta pe topicurile lor e mult prea complex, poti sa cumperi un manual de mate info info intensiv de clasa a 10-a si il lucrezi cap coada, dupa mai vezi.

P.S.: momentan dupa cum bine se observa imi antrenez polologhia pentru bac
« Ultima modificare: Ianuarie 20, 2008, 23:52:56 de către Ghitulete Razvan » Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Ianuarie 23, 2008, 19:11:20 »

http://infoarena.ro/training-path Uite aici o lista cu 'jmenuri' pe care ar trebui sa le stii Smile.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
Dorin_
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Ianuarie 26, 2008, 10:54:29 »

Profesorul de la clasa e varza ...vine olimpiada si habar nu are de nimica ....la clasa am 10 dar cand am vazut subiectele de olimpiada am ramas afis ...sunt foarte grele si plus ca asa ceva nu am mai vazut in viata mea ....
Memorat
c_e_manu
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Ianuarie 29, 2008, 21:23:57 »

Faza cu profii de la clasa o gasesti mai peste tot. Nu stiu cati programatori cu adevarat buni au ramas profesori de liceu. Cred ca mai putin de 10% Think... Singurul mod este ca dupa ce ai bazele bine stabilite sa incepi sa faci singur, ca majoritatea de aici...
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Ianuarie 29, 2008, 23:05:08 »

Uite un articol interesant aici http://infoarena.ro/blog/vine-olimpiada Wink
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: