Hai sa-mi spun si eu parerea despre problema adusa in discutie...
Dupa cum a spus si Wickedman, discutam de doua lucruri diferite: gradul de dificultate si metoda de rezolvare pentru o problema. De asemenea, tot Wickedman pluseaza si mai spune un lucru bun: nu merg tag-uite toate problemele cand vorbim de metode de rezolvare pentru ca stricam "emotia descoperirii" -- foarte importanta pentru o buna parte din userii nostri indiferent de nivelul lor. Merg tag-uite cateva simple-medii pentru ca incepatorii sa poata gasi rapid probleme de un anumit tip, sa zicem 5-10 pe fiecare tag "mare" (grafuri, PD, greedy, back, etc.).
In legatura cu gradul de dificultate care poate fi dedus din statistici, aici incep sa nu mai fiu de acord cu Wickedman ci cu Nash. Intr-adevar, daca user-ul ar avea statistici, ar putea deduce printr-un efort consistent, care probleme sunt de el. Insa e foarte importanta aici "sortarea problemelor": in loc sa ai un mare bulk de probleme (momentan 400+ si va mai
creste) in care trebuie sa te descurci sa le sortezi pe alea potrivite, ar fi foarte util nu numai pentru utilizatorul incepator, dar pentru oricine sa poti sa gasesti rapid probleme de un anumit grad de dificultate. Imaginati-va, voi cei care sunteti avansati, ca inainte de loturi nu vreti sa va uitati peste ultimele probleme de clasa a 9-a adaugate in arhiva ci pe ceva mai pe puterea voastra.
Asadar sunt de acord cu ideea lui Nash, dar nu si cu implementarea propusa de el: asocierea fiecarei probleme cu un tag de clasa. Asta pentru ca nu poti spune clar daca o problema e de a 9-a sau daca poti spune azi, maine s-ar putea schimba lucrurile printr-o noua modificare a curriculum-ului. Grade de dificultate precum: nivel elementar, nivel incepator, nivel mediu, nivel avansat, nivelul zeilor

ar putea fi mai sugestive si mai decuplate de "ce se face la casa". Un elev de gimnaziu va putea rezolva linistit probleme de nivel elementar si nivel de incepator si tot asa.
Evident, sunt multe feature-uri pe care le-am vrea la infoarena. Asta e unul cat se poate de util, am putea spune. Totusi, baietii care lucreaza la infrastructura site-ului sunt putini si mai toti ocupati si cu altceva. S-a vehiculat ideea ca ati putea pune mana de la mana sa duceti voi la bun sfarsit acest lucru. Eu salut initiativa aceasta si va aduc aminte ca puteti face asta:
http://infoarena.ro/implica-te/development.
Fiti voi primii utilizatori care "codeaza alaturi de noi"

Silviu