•DITzoneC
|
 |
« : Martie 30, 2007, 20:56:42 » |
|
Aici puteţi discuta despre problema Vila 2.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Dastas
|
 |
« Răspunde #1 : August 31, 2007, 23:46:54 » |
|
Imi spuneti va rog cum ar functiona un deque care retine minimul pe exemplu? Am citit tot ce am gasit despre structura asta pe forum si tot nu-mi dau seama exact cum functioneaza 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•peanutz
|
 |
« Răspunde #2 : Septembrie 01, 2007, 00:35:32 » |
|
Probabil cel mai bine ar fi sa vezi un deque, pentru ca nu e mare scofala. Da-mi un msg cu adresa de mail.
|
|
|
Memorat
|
....staind....
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #3 : Septembrie 01, 2007, 13:32:11 » |
|
Imi spuneti va rog cum ar functiona un deque care retine minimul pe exemplu? Am citit tot ce am gasit despre structura asta pe forum si tot nu-mi dau seama exact cum functioneaza  In deque incerci sa obtii varsta minima a unui vecin, pentru a maximaliza diferenta. (Nu trebuie sa tii si maximul pentru ca daca i e vecin cu j, atunci si j e vecin cu i.) La pasul i, cat timp ultimul element din deque este mai mare ca elementul de pe pozitia i+k, il scoti. Apoi adaugi in deque elementul de pe pozitia i+k. Verifici daca diferenta dintre elementul i si minimul din deque (varful deque-ului) este mai mare ca solutia ta si eventual actualizezi. Ultimul pas este sa verifici daca varful deque-ului este elementul de pe pozitia i-k si in acest caz il scoti, deoarece paraseste zona vecinilor care intereseaza.
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
•Dastas
|
 |
« Răspunde #4 : Septembrie 01, 2007, 14:02:16 » |
|
Va multumesc la amandoi, mi-a iesit pana la urma 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•alex_mircescu
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #5 : Septembrie 13, 2008, 19:21:44 » |
|
Ma ajutati si pe mine cu un test care sa aiba legatura cu #1?? Chiar nu stiu ce are... am incercat o tona de posibilitati... Iau WA pe el... nu am probleme cu timpu' ...  LE: Nu m-am prins inca... nu gasesc nimic...  LLE: Am uitat sa spun ca mi-o iesit 
|
|
« Ultima modificare: Octombrie 22, 2008, 11:21:36 de către Alex Mircescu »
|
Memorat
|
|
|
|
•stocarul
|
 |
« Răspunde #6 : Martie 10, 2009, 19:05:56 » |
|
Am icnercat si eu o rezolvare la problema asta. Si din pacate iau doar 60 pct  Fac cu un deque pentru varsta maxima din interval, si apoi o compar cu varsta curenta...daca e mai mare decat maximul de pana acum, actualizez maximul Pun functia de calculare: void rezolvare() { int i,j,p,q; p=1; q=0; //initial coada este goala for(i=1;i<=n;i++) { while(p<=q&&v[d[q]]<=v[i]) q--; //cat timp am varsta mai mare de adaugat d[++q]=i; //il punem in deque if(i-d[p]>k) p++; //dispare primul element j=v[d[p]]-v[i]; //diferenta dintre cel mai batran solarian din interval, si solarianul curent if(j>vmax) vmax=j; //am gasit o diferenta mai mare } }
LE: Am descoperit ce greseam....am facut cu doua deque-uri (unul pt minim, si altul pentru maxim) si am luat 100 
|
|
« Ultima modificare: Martie 10, 2009, 20:24:12 de către Cosmin Mihai Tutunaru »
|
Memorat
|
|
|
|
•mihaionly
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Martie 09, 2010, 17:48:12 » |
|
A făcut cineva problema asta folosind un singur deque? Eu a trebuit să implementez două (maxim și minim) pentru că algoritmul descris în soluție nu a fost bun pe toate cazurile. Dacă de exemplu, avem 1 2 3 4 7 și k=3, deque-ul îl va exclude pe 3 când dă de 4 iar când ajung la 7 nu pot decât să-l compar cu 4, maximul ieșind 3 când defapt este 4 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•dornescuvlad
|
 |
« Răspunde #8 : Aprilie 17, 2010, 12:38:36 » |
|
Ce ar putea fi gresit in abordarea aceasta ? FirstMax = 1, LastMax = 0; // DequeMax e goala FirstMin = 1, LastMin = 0; // DequeMin e goala for(i = 1; i <= N; i ++) { while(Values[i] >= Values[DequeMax[LastMax]] && LastMax >= FirstMax) LastMax --; DequeMax[++ LastMax] = i; if(abs(i - DequeMax[FirstMax]) > K) // conditia de vecini FirstMax ++; while(Values[i] <= Values[DequeMin[LastMin]] && LastMin >= FirstMin) LastMin --; DequeMin[++ LastMin] = i; if(abs(i - DequeMin[FirstMin]) > K) // conditia de vecini FirstMin ++; if(Values[DequeMax[FirstMax]] - Values[DequeMin[FirstMin]] > maxim) maxim = Values[DequeMax[FirstMax]] - Values[DequeMin[FirstMin]]; //cel mai mare element din secventa - cel mai mic element din secventa }
DequeMax - deque pentru maximul dintr-o secventa DequeMin - deque pentru minimul dintr-o secventa
|
|
« Ultima modificare: Aprilie 17, 2010, 12:49:17 de către Dornescu Vlad-Eugen »
|
Memorat
|
|
|
|
•best4him
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #9 : Octombrie 26, 2010, 21:00:32 » |
|
#include <fstream> #include <cstdlib> using namespace std; ifstream fin("vila2.in"); ofstream fout("vila2.out");
int n,k,front,back,i,maxim,front1,back1; int a[100010],d[100010],d1[100010]; int main() { maxim=-30001; fin>>n>>k; for(i=1;i<=n;i++){ fin>>a[i]; } front=1,back=0; front1=1,back1=0; for(i=1;i<=n;i++){ while(front<=back && a[i]>=a[d[back]]) back--; d[++back]=i; while(front1<=back1 && a[i]<=a[d1[back1]] ) back1--; d1[++back1]=i;
if(i>=k && a[d[front]]-a[d1[front1]]>maxim && abs(d[back]-d1[back1])<=k){ maxim=a[d[front]]-a[d1[front1]]; } if(d[front] == i-k) front++; if(d[front1] == i-k) front1++; } fout<<maxim; return 0; } nu iau un test...testul 4...imi puteti spune ce gresesc? Multumesc! am rezolvat pana la urma [editat de moderator] foloseste tag-ul "code" cand postezi cod pe forum!
|
|
« Ultima modificare: Octombrie 28, 2010, 13:18:45 de către Cristinescu Andrei »
|
Memorat
|
|
|
|
•AlexandruValeanu
|
 |
« Răspunde #10 : Februarie 02, 2013, 19:47:53 » |
|
Imi poate spune si mie cineva cu gresesc sau un hint despre rezolvare?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•repp4radu
|
 |
« Răspunde #11 : Februarie 03, 2013, 00:36:44 » |
|
In general cand vrei sa iti spuna lumea ce gresesti ar fi util sa descri ce faci in sursa ta pentru ca este mult mai incomod de interpretat o sursa decat o idee.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•PlayLikeNeverB4
|
 |
« Răspunde #12 : Februarie 03, 2013, 17:00:03 » |
|
Tocmai ti s-a spus mai sus ca mai bine sa descrii algoritmul decat sa postezi sursa  Nu iei in considerare cazul in care e un locuitor cu varsta mare dupa care unul cu varsta mica. Indiciu: iti trebuie doua deque.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Djok
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #13 : Februarie 16, 2014, 10:45:27 » |
|
Pentru testul exemplu, nu ar trebui sa fie raspunsul 5? sau k=3?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|