Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Schimb de cunostinte // TechCoaching <-> Eng-Ger/Business  (Citit de 6200 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
strandedfox
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« : Iulie 21, 2018, 14:26:04 »

Salutari,



Fac un anunt pentru cine este interesat pentru un schimb de skill-uri.
In primul rand ce pot eu sa ofer:

1. Sfaturi/lectii pentru limba Germana si limba Engleza
Engleza precum si Germana le-am invatat singur de-a lungul anilor – pentru Germana, dupa 2 ani de studiu individual pornind de la 0 am luat examenul Goethe de C1 - am continuat de atunci sa vorbesc cu germani nativi. Datorita faptului ca am fost autodidact am inteles foarte bine ce inseamna sa o iei de la 0 singur si pot intelege ce obstacole intalneste un inceptor si ce anume trebuie facut pentru a le depasi. Inainte de toate insa trebuie o motivatie personala care foarte greu poate fi suplinita.

2. Coaching de business si cum sa negociezi/sa vorbesti cu un client/reprezentare
Nu ma consider apt pentru a scrie o carte in domeniu, dar ma consider suficient de bun pentru a transmite niste guidelines importante. Majoritatea au fost dobandide prin experienta personala.

3. Motociclism/ciclism - la noi in Romania, respectiv Bucuresti, moto-ciclismul cu traficul nostru este considerat pe buna dreptate sport extrem.
In cazul in care sunteti pasionat de ciclism cu sau fara motor si doriti intrarea in domeniu, va pot ajuta sa va creatati o imagine cat mai apropiata de realitate si concret ce presupune practicarea acestui hobby, plus iesiri in trafic (casti handsfree) si sa incerc sa va predau lucrurile pe care eu personal le-am invatat din experienta si care m-au pazit de belele.






Care este pe scurt motivatia/istoricul meu:

La inceputul anului 2018 am descoperit pentru prima data frumusetea informaticii - prefer sa folosesc un termen general pentru ca ma fascineaza intregul domeniu, fara discriminare fata de "platforma" pe care sta informatia (hardware, virtual machine, software, samd). Am inceput cu electronica (mici proiecte), apoi am trecut putin prin arhitectura CPU de 8 bits ca apoi sa exersez timp de 4 luni (pana in prezent) C++, culminand cu pointere, liste, polimorfism, mostenire - subiecte pe care le-am inteles in linii mari.
Motivatia mea este sa invat de placere si sa imi dezvolt proiecte personale iar castigul material care ar putea rezulta din un astfel de "hobby" este pe plan secundar.
Formarea mea este una de umanist, neavand prea mare legatura cu matematica sau informatica. Totusi, observ ca se pot dezvolta abilitati in afara sferei pe care o alegem (real/uman) si sunt convins ca aceasta dezvoltare este bidirectionala.



Ce caut:

1.   Un mentorship in ceea ce priveste embedded systems sau/si  tehnici de programare (C++)

2.   Daca totusi nu poate fi vorba de punctul 1 (persoana in cauza nu are un nivel foarte avansat prin urmare, este apropiat cu cel pe care il am eu acum) in domeniile de mai sus si este interesata in a lucra pe jocuri open source scrise in C++ (preferabil cele numite de mai sus) sau este pasionata de arhitecturi de procesoare ma poate contacta pentru o colaborare. Tin totusi sa mentionez ca in cazul acestei exceptii caut persoane serioase care au timp sa dedice  3-4 ore pe zi proiectelor si care inteleg ca trebuie un efort foarte mare depus pentru a sistematiza/aprofunda astfel de proiecte. Practic este ca si cum am fi o mica echipa care este autodidacta si care se ajuta reciproc, invatand pe parcurs.
Ex: Daca un proiect se misca greu, atunci acesta va fi descompus in domenii iar acele domenii vor fi consolidate (prin research, studiu) pentru a merge mai departe.



Mai jos cateva puncte personale de interes:

Sunt pasionat de console vechi precum NES, gameboy, SNES si de procesoarele de 8 bits, 6502, Z80 , etc. Mi-ar placea sa gasesc o persoana la fel de pasioanata care a lucrat cu asa ceva si a realizat niste toy-projects cu modificari/adaugari. De exemplu http://www.kernelthread.com/publications/gbaunix/
 Imi plac roguelike-urile (rogue survivor, LCS, dwarf fortress, IVAN etc ), precum si jocuri mai vechi (Jagged Alliance 2, X-com) . Jagged Alliance 2 de exemplu, cu toate ca este un joc comercial a devenit opened source. M-ar interesa de exemplu sa creez un sistem de harti noi procedurale pentru JA Un alt exemplu este dosbox - mi-ar placea sa inteleg cum functioneaza, precum si aplicatia Dwarf Therapist facut pentru Dwarf Fortress.
Cu cat proiectele sunt mai low level, cu atat sunt mai interesante pentru mine, totul pana la high level. Tin sa mentionez totusi ca nu ma intereseaza in momentul de fata alte limbaje decat (C) si C++, deoarece sunt singurele in care am investit timp.

De asemenea, pentru ca eu sa pot sa contribui cu punctul 3 din propunerea mea, va trebui totusi sa va aflati in Bucuresti sau cel putin prin zonele limitrofe ale acestuia, insa nu vreau ca aceasta conditie sa descurajeze/descalifice persoane care sunt in mod autentic interesate de propunere.

Ca incheiere, oricine crede ca exista un beneficiu mutual din activitatea asta este binevenit sa lase un mesaj privat (sau public). Dupa cum se vede nu exista tocmai o suprapunere perfecta de cerere/oferta asa ca putem vorbi in linii mari si apoi vedem daca exista compatibilitate de interese.
Tonul folosit aici este formal, insa nu tin sa fac acest schimb de experienta in stil “business” cu o prioretizare pe eficienta. Prefer un amestec de colegialitate/mediu placut/relaxat mai presus decat un raport axat pe pura eficienta, dar care totusi este in stare sa mentina scopul in vizor.

Multumesc pentru timpul acordat si ramane sa ne auzim!  Smile




« Ultima modificare: Iulie 21, 2018, 14:36:29 de către Petre Popescu » Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines