Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: 273 Secventa 4  (Citit de 3769 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
filipb
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Septembrie 08, 2006, 20:34:58 »

Aici puteţi discuta despre problema Secventa 4.
Memorat
koala
Vizitator
« Răspunde #1 : Octombrie 14, 2006, 10:50:56 »

Imi poate spune cineva mai exact,cum folosesc deque-ul pentru a afla minimul din secventa i-y,i-x ?  Confused

Va multumesc !
Memorat
pauldb
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 14, 2006, 11:57:01 »

La pasul i, introduci elementul de pe pozitia i-x (a[i-x]) in deque. Atat timp cat a[i-x] este mai mare ca ultimul element din deque, scoti ultimul element din deque. Apoi adaugi a[i-x] in deque. Minimul il vei avea intotdeauna in prima pozitie a deque-ului. Daca primul element din deque este egal cu a[i-y] atunci, il scoti din deque.
Memorat

Am zis Mr. Green
koala
Vizitator
« Răspunde #3 : Octombrie 15, 2006, 12:07:52 »

Multumesc de informatie !  Ok
Memorat
sima_cotizo
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Aprilie 01, 2007, 20:22:21 »

La pasul i, introduci elementul de pe pozitia i-x (a[i-x]) in deque. Atat timp cat a[i-x] este mai mare ca ultimul element din deque, scoti ultimul element din deque. Apoi adaugi a[i-x] in deque. Minimul il vei avea intotdeauna in prima pozitie a deque-ului. Daca primul element din deque este egal cu a[i-y] atunci, il scoti din deque.
Nu am inteles eu prea bine unde il bagi pe A[i-x], atata timp cat il poti baga in ambele capete. In prima pozitie nu il poti baga fiindca nu ar mai fi minimul acolo, deci il bagi la sfarsit. Dar nu inteleg de ce scoti elemente mai mici ca A[i-x] din coada, atat timp cat ele pot reprezenta minime viitoare...

Ma iertati daca am intrebat chestii evidente, dar nu prea inteleg cum functioneaza tipul asta de coada.

PS: nu poate fi rezolvata problema aflarii minimului si cu un minheap, din care scufunzi radacina daca e "indepartata" de pozitia actuala cu mai mult de y pozitii?..
Memorat
Bluedrop_demon
Client obisnuit
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Aprilie 01, 2007, 20:40:05 »

La pasul i, introduci elementul de pe pozitia i-x (a[i-x]) in deque : Atat timp cat a[i-x] este mai mare ca ultimul element din deque, scoti ultimul element din deque. Apoi adaugi a[i-x] in deque. Minimul il vei avea intotdeauna in prima pozitie a deque-ului. Daca primul element din deque este egal cu a[i-y] atunci, il scoti din deque.

Dupa prima fraza urmeaza ":" si astfel ce urmeaza explica cum introduci elementul a[i-x]. Cat timp ultimul e mai mic decat el, il scoti din deque, dupa care pui elementul a[i-x] pe ultima pozitie pana cand ai pus a[i-y] pe prima pozitie.

P.S. Asa am inteles eu cel putin...
Memorat
rares192
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Martie 08, 2011, 15:15:24 »

La problema aceasta ati logaritmat in baza 10 ? ma gandesc ca pt valoarea 0 sau negative nici macar nu e definit logaritmul. Cum ati procedat ?
Memorat
rares192
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Martie 08, 2011, 15:21:57 »

Eu am logaritmat fiecare nr citit si am tinut niste sume partiale si apoi am facut in o(n) cu un deque dar tot 70 de puncte iau..ma gandesc ca e din cauza lg(0) care nu e definit si nu imi dau seama cum se procedeaza.
Memorat
DraStiK
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Martie 08, 2011, 18:28:48 »

Eu am logaritmat fiecare nr citit si am tinut niste sume partiale si apoi am facut in o(n) cu un deque dar tot 70 de puncte iau..ma gandesc ca e din cauza lg(0) care nu e definit si nu imi dau seama cum se procedeaza.

Cand le logaritmezi, logaritmeaza valoarea in modul a numerelor, si ca sa stii cand ai logaritmat un numar negativ, poti vine un vector semn[ i ] in care iti tii semnul numarului.
Poti citi mai multe in articolul cu solutiile oficiale. http://infoarena.ro/warm-up-2006/solutii
Memorat
rares192
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Martie 09, 2011, 11:32:17 »

Multumesc ! Acum iau 95  ca iau WA la testul 16 si nu imi dau seama de ce Brick wall . Are cineva testul 16 ?
Memorat
patrutoiuandrei
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Martie 17, 2015, 17:41:15 »

vad ca multa lume a luat 95 pct cu incorect pe testul 9. este caz particular?
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: