Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: net  (Citit de 3326 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
canin
Vizitator
net
« : August 18, 2006, 11:12:03 »

Stie cineva cum pot sa-mi fac din nou conexiunea la internet ca mi-am reinstalat winu si nu stiu Confused
Memorat
Coty
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : August 18, 2006, 11:19:06 »

pei... nu ai net atata timp cat scrii pe forum? Whistle
daca scrii de la un prieten... atunci afla de la adminul tau de retea (sau de la firma care iti furnizeaza net == ISP ) ce sa completezi. te duci in start > control panel > network connections... dai new connection (e pe undeva prin meniurile din dreapta sau in file mi se pare) si urmezi pasii indicati... Wink nu cred ca te poate ajuta cineva mai mult fara sa stim detaliile ( IP / Gateway / DNS Server ) sau macar tipul conexiunii Wink
Memorat
canin
Vizitator
« Răspunde #2 : August 18, 2006, 16:41:21 »

Am 2 calculatoare  Very Happy. La amandoua e la fel  IP / Gateway / DNS Server  peacefingers doar ca la al doilea ipu mai are un 2. deci stiu asta si conexiunea e prin cablu de vre 100-300kb . Totusi m-am kinuit sa fac ceva prin control panel si n-am reusit
Memorat
nivan
Vizitator
« Răspunde #3 : August 18, 2006, 17:44:28 »

Atunci  start --> control panel --> network connections  creezi o conexiune noua... completezi detaliile de la cealalta fara 2-ul a(sau cu el, ca n-am citi prea atent care-i care)... si ar trebui sa iti mearga. Vezi sa-i dai Enable daca nu-si da automat.
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : August 18, 2006, 19:31:42 »

stati putin, calm Smile

cum tu nu ai dat prea multe detalii, o sa incerc sa explic mai general, dar presupun ca ai winXp... sari peste ce nu ai nevoie si incearca sa raspunzi la cat mai multe intrebari Very Happy (probabil tot ce ai de facut este sa rulezi wizzardul -- ultima linie din post)

tu ce configuratie a retelei ai?
ai un cablu care vine de la ISP si intra intr-unul din cele 2 calculatoare, apoi inca un cablu ce uneste calculatoarele? ai un cablu de la ISP care intra intr-un router?

Cred ca cel mai probabil ai un router... daca da, atunci:
la cele doua calculatoare iti completezi manual setariile de IP/ Gateway/ DNS? (sau le ia automat prin DHCP?)

(presupunanad ca partea de configurare e ok, dar tot nu merge ceva:)
stii adresa de ip de la router?
du-te la calculatorul caruia nu ii merge netul (o sa il numim calculatorul 2), intra in linie de comanda (start->run -- cmd) si scrie "ping <adresa ip router>" (fara " si ce e in <> se completeaza dupa caz). Daca iti da "reply" totul e ok, nu e de la calculator problema, verifica setarile routerului.
Daca nu...
- incearca sa schimbi adresa de ip (daca o aloci manual)
- incearca sa restartezi routerul
- incearca sa rulezi "set up a home or small office network" wizzard (control panel --> network connections) (printre optiuni, alege ca ti-ai configurat manual reteaua)
Memorat
canin
Vizitator
« Răspunde #5 : August 18, 2006, 20:09:40 »

Mersi fain  Shocked am reusit  Yahoo!
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : August 18, 2006, 20:56:46 »

nu fii zgarcit Very Happy
.. zi-ne si noua sa stim ce avea si cum ai rezolvat, poate o sa aibe si altii problema
Memorat
canin
Vizitator
« Răspunde #7 : August 18, 2006, 22:24:01 »

Mi-e rusine  Embarassed Am uitat sa instalez(sau cum se zice) placa de baza  Embarassed
Memorat
Coty
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #8 : August 20, 2006, 08:14:34 »

Shocked poate placa de retea...  Whistle

( svalentin... prima data nu stiam care e problema si i-am zis la general... prea la general... dar... Very Happy )
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : August 20, 2006, 09:05:17 »

poate are placa de retea integrata pe cea de baza Wink
Memorat
Coty
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #10 : August 20, 2006, 19:00:10 »

ah, da... corect... si atunci trebuie sa instalezi placa de retea DE PE placa de paza... true Very Happy
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: