In primul rand, low level format nu prea se mai practica la modelele noi de harddiscuri cu "auto-intretinere". Se face odata din fabrica si apoi teoretic nu ar trebui sa aibe nevoie..
S-ar putea sa mearga, deoarece l-ar forta sa reconstruiasca Q-listul. (daca asta e problema). Si trebuie facut pe tot hardul ca sa isi recalculeze el tampeniile lui interne. Nu stiu prea multe detalii despre cum functioneaza un harddisk la nivel atat de jos.. dar am o idee in mare.
Dar.. problema in sine nu cred ca e Q-listul. Ci un efect secundar al coruperii acestuia. Adica poate s-a stricat partea aia si el in incercarea de a se repara (dupa metoda marcheaza bad, gaseste inlocuitor) sa strice altceva. ex: sa ii dea peste cap niste hash-checkuri la firmware si alte prostii d'astea. Deci s-ar putea chiar sa se fi stricat firmwareul.. si asta nu il poti pacali cu un low-level format..
Am aflat cat l-a costat pe prietenul acela: in jur de 60$

Dar si-a recuperat toate datele (nu si hardul, desigur) Si pretul asta pot sa iti zic ca e unul acceptabil pentru acest domeniu! Pe tine s-ar putea sa te coste mai putin daca vrei sa recuperezi mai putine date. El avea proiecte pentru firma la care lucra si il interesa foarte mult sa le recupereze..
Dupa cum vezi aceste servicii nu se adreseaza tocmai "end-userilor", mai mult firmelor - unde informatiile de pe hdduri valoreaza mult.
Poti sa incerci pana una alta sa il pui la alta placa de baza (cu BIOS diferit, ca altfel nu faci nimic

) sau alte "smecherii" care mai gasesti. Dar, repet, incearca sa nu scrii pe el nimic - monteaza read-only daca poti. Din Windows e mai dificil.. si pe langa asta, sistemul de fisiere NTFS mai are si el "automatizari" (jurnalizarea de exemplu) care il fac sa acceseze hardul chiar si fara sa ii spui tu.
Daca il faci sa ti-l detecteze cum trebuie din BIOS, copiaza datele de pe le cat de repede poti.
Hardul oricum nu mai e bun; chiar daca reusesti cu low-level format sa il faci sa mearga din nou, o sa se strice repede la loc!