Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: www.Contaminare.ro  (Citit de 3842 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
ltaloi
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul WWW
« : Iunie 17, 2004, 09:02:19 »

Contaminare.ro, un proiect al Palatul National al Copiilor o fost lansat pe data de 29 mai 2004, ora 19:00, la Sala Mare a PACO, fiind patronat de una din cele mai prestigioase institutii de instruire a copiilor în informatica din învatamântul preuniversitar. Aceasta aplicatie este dezvoltata profesional, la cele mai înalte standarde, folosind baze de date de catre eMAG.ro - o tânara companie ce s-a remarcat în internetul românesc prin dinamica evolutiei sale. Contaminare.ro este una din cele mai îndraznete modalitati interactive de pregatire a copiilor pasionati de programare.

An de an, zeci de copii care au atins prima data tastele unui calculator în aceasta institutie, participa la Olimpiadele Nationale si Internationale de Informatica, obtinând cele mai bune rezultate. Pâna în anul 2004, numai la Olimpiada Internationala de Informatica (IOI), copiii nostri au obtinut 10 medalii de aur, 8 de argint si 2 de bronz, aducându-si de fiecare data contributia în clasarea echipei reprezentative a României pe locurile 1-5 ale clasamentului pe natiuni. În 2003, IOI s-a desfasurat în SUA. Copii de la PACO au obtinut o medalie de aur (Radu BERINDE) si una de argint (Dan GHINEA), România clasându-se pe primul loc!

Site-ul Contaminare.ro reprezinta un instrument virtual ce asigura un cadru competitional pentru tinerii ce învata programare in România. Pe lânga concursurile organizate de cluburile de informatica din tara, unde poate nu toti doritorii au ocazia sa participe, acum elevii vor avea posibilitatea sa participe la concursuri organizate de PACO - cel mai important centru de pregatire în domeniu - într-un mod facil si natural pentru acesti tineri: din fata calculatorului personal accesând un site Internet.

Pe lânga aspectul competitional, acest portal va reprezenta un suport educational in procesul de formare a tinerilor programatori pentru toate cluburile din tara. Prin posibilitatea profesorilor de a comenta, de a indica solutii si de a ghida elevii în efortul lor creator, acest site va avea o componenta de învatamânt la distanta destul de importanta.

Un alt atu al acestui site va fi acela de nucleu pentru o comunitate virtuala, de loc de întâlnire a tinerilor programatori, sau a celor în devenire, a celor care aspira la acest titlu râvnit. Cu ajutorul forumului de discutii ei vor putea schimba idei, se vor ajuta unii pe altii în rezolvarea de probleme, vor propune noi algoritmi sau probleme noi, sau vor deschide discutii de interes pentru aceasta comunitate.

Vorbind de competitiile ce vor fi organizate pe acest portal de programare, ne propunem ca cel putin la fiecare trei luni de zile sa premiem participantii cu punctaj ridicat, cu ajutorul Sponsorilor ce vor sprijini acest site. Sponsorii vor beneficia de publicarea în paginile site-ului de bannere cu link catre site-urile companiilor lor, în cadrul concursului ce-l vor sponsoriza, pe prima pagina sau în paginile forumului de discutii.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines